Σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει ποια είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης!
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η πόλη αυτή παρά τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει τα σκουπίδια, τα γκράφιτι και το χάος των σκύλων, είναι πιο βρώμικη από ποτέ.
Ο λόγος για το Παρίσι, που εκτός από πόλη του φωτός, τώρα χαρακτηρίζεται και μια από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ευρώπης… Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία φυσικά εξόργισε τη δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας η οποία απάντησε και είπε πως για την καθαριότητα του δήμου της ξοδεύονται ετησίως πολλά εκατομμύρια ευρώ.
10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε για το Παρίσι!
Πλέον, οι δρόμοι του Παρισιού έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο «σκουπιδοτενεκέ»… Αποτσίγαρα, ακαθαρσίες από κατοικίδια ζώα, παρατημένα σκούτερ και ποδήλατα δεν διευκολύνουν την κατάσταση. Ο Μάθιου Φρέιζερ, καθηγητής Επικοινωνίας στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο οποίος ζει εδώ και 30 χρόνια στην πόλη, μιλώντας στον Guardian ανέφερε ότι «το Παρίσι γίνεται όλο και πιο βρώμικο, καθώς υπάρχουν παντού σκουπίδια. Η πόλη χρειάζεται δραστική πολιτική παρέμβαση για να καθαριστούν οι δρόμοι και να ζούμε ασφαλέστερα. Επικρατεί μια αστική αναρχία. Αν έρχεσαι από άλλη χώρα και έχεις άλλη κουλτούρα, καταλαβαίνεις ότι η πόλη είναι χάλια».
Υπολογίζεται, ότι ο δήμος του Παρισιού ξοδεύει 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως μόνο και μόνο για να καθαριστούν οι 16 τόνοι από περιττώματα που μαζεύονται από 200.000 κατοικίδια στην πόλη, οι 350 τόνοι από αποτσίγαρα αλλά και για να αδειάσουν οι 30.000 σκουπιδοτενεκέδες.
Η πόλη εισήγαγε “αρχές για την τάξη”, όπου θα επιβάλλουν πρόστιμο στους ανθρώπους που αφήσουν ηλεκτρικά σκούτερ ή ποδήλατα σε πεζοδρόμια, για ρίψη σκουπιδιών αλλά και για την αποτυχία να καθαρίσουν τα περιττώματα από τα κατοικίδια. Όμως, με μια δημοσκόπηση οι πολίτες αναφέρουν ότι δεν έχουν δει ποτέ ένα άτομο που να επιβάλλει την τάξη και ενώ το δημαρχείο ξοδεύει εκατομμύρια για τον καθαρισμό της πόλης αυτή είναι πιο βρώμικη από ποτέ.
Οργανώσεις που δουλεύουν εθελοντικά για τον καθαρισμό της πόλης ζητούν από το δήμο πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφού όπως αναφέρει μέλος των οργανώσεων αυτών, «Κάναμε εκστρατείες επικοινωνίας, εξηγήσαμε πράγματα, τοποθετήσαμε κάδους κτλ. Και συνεχίζουν να τα πετάνε, οπότε η τελική λύση είναι το πρόστιμο».
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: