Η Αθήνα θεωρείται τελευταία ένας από τους πιο… νόστιμους προορισμούς στην Ευρώπη και όχι άδικα. Έτσι μετά τα bars παγκοσμίου κλάσης που έχουν εμφανιστεί εσχάτως υπάρχουν και μερικά εστιατόρια – διαμάντια, όχι απαραίτητα ακριβοθώρητα και πολυέξοδα!
Überness
Το νέο project του Βασίλη Καλλίδη στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Στεγάζεται εκεί όπου κάποτε υπήρχαν τρία παλιά κρεοπωλεία, με αισθητική καντίνας -και την απαραίτητη λευκή πλαστική καρέκλα- , χαλαρό στυλ και γεύσεις που παιχνιδίζουν ανάμεσα στην ελληνική κουζίνα και το street food από κάθε γωνιά του πλανήτη!
Bella Vespa
Bella Vespa, η πιο όμορφη βέσπα που θα κόβει βόλτες στη Γλυφάδα με σταθερό όμως σημείο την οδό Κύπρου και τον αριθμό 11. Εκεί, στον χώρο του “Pepe Nero”, όπως μάθαμε να τον λέμε, η επιτυχημένη ομάδα του Αλέξη Βλαβιανού έστησε ένα Italian Comfort Bar Restaurant και έρχεται με φόρα για μια γευστική, γεμάτο cocktails και all day και night διάθεση σεζόν.
Ramino
Ramino στα ιταλικά σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος. Επίσης είναι το γνωστό ράμι, παιχνίδι τράπουλας για παρέα. Έτσι και το νέο ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας είναι cosy, χάλκινο και παρεΐστικο. Το Ramino βρίσκεται στην οδό Α. Μεταξά 34 στη Γλυφάδα ακριβώς δίπλα στο Mezze και είναι το δεύτερο δημιούργημα (με πρώτο το Mezze Glyfada) της Καστελόριζο και Κ. Παπαθεοδώρου ΑΕ η οποία εντάσσεται στο δυναμικό του Ομίλου Καστελόριζο.
Nolan
Πήγαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε το νέο δημιούργημα του Κώστα Πισσιώτη, που έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στη οδό Βουλής. Το Νolan είναι ένας μικρός, μοντέρνος, new york style χώρος με casual, urban πινελιές. Η κάρτα είναι πολύ μικρή αλλά με ξεχωριστές multi culti γεύσεις! Εasy going menu, ready to share! Αφήνω τις φωτογραφίες των πιάτων να…μιλήσουν! Όσο για τις τιμές, κυμαίνονται από €4-15! Υγ. Μου άρεσε η non smoking πολιτική!
9 υπέροχες προτάσεις για κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα!
All Senses gastronomy
Tί θα λέγατε να βιώνατε με όλες τις αισθήσεις σας κάθετί που τρώτε; Το All Senses gastronomy σας προσφέρει αυτή ακριβώς την εμπειρία: σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να ακούσετε, να αγγίξετε και να δείτε τον περιβάλλοντα χώρο να αλλάζει ανάλογα με το φαγητό που γεύεστε και μυρίζετε. Το μενού που περιλαμβάνει 12, 16 ή 24 πιάτα fine dining με έμφαση στο raw food και το slow, Το έχει επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης Δανός Chef Ronny Emborg ( με 2 αστέρια Michelin στο παλμαρέ του).
Different Beast
Δεν έχει πάνω από ένα μήνα που άνοιξε αυτό το κουκλίστικο μαγαζάκι στη γειτονιά μου και μου κέντρισε αμέσως την προσοχή, όμως μόλις σήμερα κατάφερα να το επισκεφθώ! Καταρχήν ο χώρος θυμίζει εκείνα τα υπέροχα cafes στην ανερχόμενη γειτονιά Shoreditch του Λονδίνου ή τα american style bistros στα Hamptons με τούβλινους τοίχους, vintage στοιχεία, ρομαντικές πινελιές, και αυθεντικά old fashioned σερβίτσια, ενώ σε συνδυασμό με την open κουζίνα παραπέμπει με μια μεγάλη τραπεζαρία εξοχικού σπιτιού…
Δεν είναι τυχαίο το στυλ, καθώς οι ιδιοκτήτες είναι ένα ζευγάρι ο Alex και η Εβίτα-αυτός Άγγλος, εκείνη Ελληνίδα-που επέστρεψαν από το Λονδίνο και ένιωσαν την ανάγκη να φτιάξουν ένα μέρος για να παιρνούν χαλαρά με τους φίλους τους.
Izakaya
Αν και στην καρδιά του Κολωνακίου, με το που μπαίνεις μέσα στην ολοκαίνουρια Izakaya (μετά το Nikkei, άλλη μια γαστρονομική έκπληξη από τον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη) μεταφέρεσαι σε κάποιο sake bar στις γειτονιές του Τόκυο… “Φταίει” η διακόσμηση (άλλη μια πινελιά στην πόλη με την υπογραφή του Γ. Παντελούκα), με τις ιαπωνικές αφίσες, τα σιδερένια φωτιστικά -κλουβιά και την open kitchen που απονέουν μια urban, casual chic ατμόσφαιρα με ταξιδιάρικη διάθεση…
Μικρός χώρος, μεζεμένος σε κάνει αμέσως να νιώσεις οικεία έτσι ώστε να επικεντρωθείς στην ουσία… Στο φαγητό, λοιπόν, ο chef Πολυχρόνης Δαμαλάς δίνει ρεσιτάλ κομψότητας και φίνων γεύσεων που αντανακλούν για άλλη μια φορά τον εξαιρετικό χειρισμό του στις ιαπωνικές τεχνικές με σαφή fusion στοιχεία!
Sowl
Ένας ολοκαίνουριος ζεστός χώρος μας υποδέχεται στο μέρος όπου μέχρι πριν λίγο καιρό φιλοξενούταν το Root Artspace. Αυτή τη φορά έρχεται να μας συστηθεί το The Sowl, με τάσεις ethnic urban, αφιερωμένο στους λάτρεις νέων εμπειριών στη γεύση, την τέχνη, την μόδα και τη μουσική. Το “The Sowl” αφιερώνει τον εαυτό του στο να συνδυάσει νέες τάσεις με αγαπημένες συνήθειες. Ξεχωρίζουν και τα καταπληκτικά cocktails του Σπύρου Κερκύρα.
9 υπέροχες προτάσεις για κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα!
Noel
Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη εμφάνιση του Noel στο κέντρο της πόλης και δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για το απόλυτο hot spot. Σχεδόν όλοι έχουν περάσει μια βόλτα από την Στοά Κουρτάκη: γλέντια, ξενύχτια, φαγητά και ποτά, πάρτι, βραβεία και event, ανακαινίσεις, αλλαγές, νέες ιδέες, γκρεμίσματα-χτισίματα και ένα… ολόφρεσκο πρόσωπο. Το Noel μεγάλωσε, για να μας χωράει όλους όπως χαρακτηριστικά λένε οι ανθρώποι του, και μας υποδέχεται πλέον και στον ολοκαίνουριο χώρο του. Tο The Blue Bar, η νέα γωνιά του Noel, βρίσκεται κάπου μεταξύ Χριστουγέννων, Κούβας και Παρισιού. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τα πεντανόστιμα πιάτα της καρτέλας του.
Simul
Και μόνο το γεγονός ότι άνοιξε εκτός πιάτσας, από μια ομάδα νέων, γεμάτων ενθουσιασμό, παιδιών, με βρήκε από την πρώτη στιγμή θετικά προδιατεθειμένη να ανακαλύψω το ολοκαίνουριο γαστρονομικό στέκι, το Simul, που εκανε την εμφάνισή του σε μια παλιά μονοκατοικία στην Υψηλάντου (πίσω από τον Ευαγγελισμό), ένα βήμα από το Κολωνάκι.
Ο χώρος μικρός αλλά προσεγμένος με designάτες λεπτομέρειες, την ώρα που η μικροσκοπική του, καταπράσινη αυλή, με έκανε να ονειρεύομαι από τώρα όμορφα καλοκαιρινά βράδια συντροφιά με τις μοναδικές συνταγές του Νίκου Θωμά, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει περάσει από μεγάλες κουζίνες (Cookovaya κτλ). Δεν άργησα, λοιπόν, να δώσω το παρών την περασμένη Κυριακή για να πάρω μια γεύση από το μενού του, επιλέγοντας αποκλειστικά τις θαλασσινές του προτάσεις -λόγω σαρακοστής- αν και ομολογώ ότι φλέρταρα πολύ με την ιδέα να… υποκύψω σε πίατα με βάση το κρέας!
πηγή: athensmagazine.gr