Πως θα σου φαινόταν αν έτρωγες τηγανητή ταραντούλα ή μια κάμπια; Ενώ οι περισσότερες Δυτικές χώρες θα αντιδρούσαν αρνητικά σε μια τέτοια πρόταση και θα τους φαινόντουσαν αηδιαστικά φαγητά, σε άλλες περιοχές αυτά τα πιάτα είναι άκρως δελεαστικά και διάσημα. Πολλές χώρες, κυρίως της Ασίας και της Αφρικής, φημίζονται για τις περίεργες προτάσεις τους στα φαγητά, τις οποίες πραγματικά απολαμβάνουν. Κι αν ποτέ μπεις στον κόπο να τα δοκιμάσεις μπορεί να τα βρεις και αρκετά νόστιμα. Παρακάτω θα δεις 25 περίεργα φαγητά που δε θα τολμούσες να δοκιμάσεις με τίποτα!
Διαβάστε ακόμα: Αυτά πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στην Ινδία
Περίεργα φαγητά από ξένες χώρες
1. Balut
Ένα πολύ γνωστό φαγητό στις Φιλιππίνες είναι το balut. Πρόκειται για το αναπτυγμένο έμβρυο της πάπιας, το οποίο βράζεται ζωντανό και τρώγεται μέσα από το αυγό του.
2. Casu Marzu
Το casu marzu πρόκειται στην ουσία για ένα κατσικίσιο τυρί που φτιάνεται στη Σαρδηνία, στην Ιταλία. Αφού γίνει το τυρί, οι παρασκευαστές το αφήνουν έξω εκτεθειμένο και οι μύγες έχουν τη δυνατότητα να γεννήσουν τα αυγά τους μέσα σε αυτό. Οι προνύμφες σπάνε τα λίπη του τυριού και βοηθάνε στη ζύμωση του. Φυσικά οι προνυμφές δεν βγαίνουν από το τυρί μιας και είναι γεμάτο από αυτές.
3. Κρέας από άγρια ζώα
Το φαγητό αυτό συναντάται στη Δυτική Αφρική, και πρόκειται για το κρέας που προέρχεται από τα άγρια ζώα της περιοχής. Χρησιμοποιείται κρέας από διάφορα ζώα, όπως αρουραίους, νυχτερίδες και μαϊμού, το οποίο οι κάτοικοι αποξηραίνουν, βάζουν στο αλάτι ή το κάνουν καπνιστό.
4. Boodog από τη Μογγολία
Το φαγητό αυτό έρχεται από τη Μογγολία και πρόκειται για ένα πιάτο που περιλαμβάνει κατσίκα ή μαρμότα. Το ζώο μαγειρεύεται με το δέρμα του τοποθετώντας ζεστές πέτρες στο στομάχι του.
5. Blodplättar
Το πιάτο αυτό έρχεται από την Σουηδία και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της γνωστής σε όλους τηγανήτας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση φτιάχνεται από αίμα γουρουνιού, γάλα, αλεύρι από κριθάρι, μελάσα, κρεμμύδι και βούτυρο.
6. Αίμα γουρουνιού
Στην Ουγγαρία, όταν σφάζουν ένα αρνί τηγανίζουν το αίμα του με κρεμμύδι και το σερβίρουν για πρωινό μαζί με ζεστό ψωμί.
7. Το αυγό της χιλιετίας
Οι Κινέζοι συντηρούν τα αυγά σε ένα μείγμα από στάχτη, αλάτι, άσβηστο ασβέστη, φλοιό ρυζιού και πηλό για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Η μυρωδιά ενός τέτοιου αυγού είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί τους Κινέζους.
8. Εσκαμόλ
Το εσκαμόλ είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα γνωστό στο Μεξικό, το οποίο φτιάχνεται από τις προνύμφες των μυρμηγκιών. Οι προνύμφες συγκεντρώνονται από τις ρίζες του φυτού Αγαύη και οι κάτοικοι το τρώνε από την εποχή των Αζτέκων.
9. Σούπα από τη φωλιά πουλιών
Και αυτό το πιάτο προέρχεται από την Ασία και πρόκειται για τη φωλιά των πουλιών swiflet, τα οποία την φτιάχνουν χρησιμοποιώντας το σάλιο τους. Ναι, καλά το κατάλαβες! Αυτό που τρως στην ουσία είναι το σάλιο των πουλιών!
10. Μάτια τόνου
Τα μάτια τόνου θεωρούνται ιδιαίτερα νόστιμα στην Ιαπωνία καθώς λένε ότι έχουν γεύση καλαμαριού. Επίσης, τα μάτια περιέχουν Dha, ένα από τα πολυακόρεστα Ω-3 λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου.
11. Τηγανητή ταραντούλα
Ποια είναι η πρώτη σου αντίδραση όταν δεις μια ταραντούλα; Εγώ προσωπικά αλλάζω πορεία και αρχίζω να τρέχω μακριά. Λοιπόν, αυτή είναι μια αντίδραση που δε θα συναντήσεις στη Καμπότζη. Στην πραγματικότητα, η ταραντούλα είναι πολύ γνωστή λιχουδιά σε αυτή την περιοχή καθώς οι κάτοικοι τις τηγανίζουν και τις τρώνε!
12. Beondegi
Το φαγητό αυτό πρόκειται για βρασμένες ή στον ατμό νύμφες σκουλικιών, οι οποίες καρυκεύονται και τρώγονται σαν σνακ.
13. Fugu
Fugu λέγεται στα κινέζικα το ψάρι λαγοκέφαλος. Τώρα θα μου πεις, γιατί είναι περίεργο αυτό το φαγητό; Ένα απλό ψάρι είναι. Κι όμως, αυτό το φαγητό είναι μία από τις πιο θανατηφόρες λιχουδιές που μπορείς να δοκιμάσεις. Τα έντερα, οι ωοθήκες και το συκώτι του ψαριού περιέχουν ένα δηλητήριο που ονομάζεται τετροδοτοξίνη. Η τοξίνη αυτή είναι 1200 φορές πιο θανατηφόρα από το υδροκυάνιο. Ένα τέτοιο ψάρι μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο μέχρι και 30 ανθρώπους.
Πηγή: aggouria.net