Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα απολαυστικό γλυκό και μάλιστα… γαλλικό. Οι Crêpes Suzette είναι διαφορετικές από τις κρέπες όπως τις γνωρίζουμε και σίγουρα η γεύση τους δεν θα σας απογοητεύσει!
Ο γνωστός chef Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει τη συνταγή για να γευτούμε τις υπέροχες Crêpes Suzette στο σπίτι μας, χωρίς να χρειαστεί να πάμε -ακόμα- στη Γαλλία.
- Advertisement -
Συνταγή Crêpes Suzette
Υλικά για τις κρέπες
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml γάλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 30 γρ. βούτυρο (λιωμένο, κρύο)
- 14 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι
- 15 γρ. κονιάκ
- 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το σιρόπι πορτοκαλιού
- 250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση της συνταγής
Για τις κρέπες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση, δημιουργώντας ένα μικρό πηγάδι. Ρίχνουμε μέσα στο κενό το αυγό και με μία ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε σιγά σιγά να παίρνουμε αλεύρι από τις άκρες και να τα αναμειγνύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά.
Ιδανικά, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψηγείο. - Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλείφουμε τον πάτο με λάδι. Ρίχνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα και κουνάμε, ώστε να απλωθεί και να δημιουργηθεί ένας κύκλος. Μετά από 10 δευτερόλεπτα γυρνάμε την κρέπα και την ψήνουμε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα.
- Διπλώνουμε κάθε κρέπα στη μέση και πάλι στη μέση, φτιάχνοντας ένα σχήμα σαν τρίγωνο.
Για το σιρόπι πορτοκαλιού
- Σε ένα τιγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να έρθουν σε βρασμό. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.
Για τη σύνδεση
- Σε ένα άλλο τηγάνι, φτιάχνουμε με τις κρέπες ένα κύκλο, έχοντας τις γωνίες τους να κοιτάνε προς το κέντρο και σκεπάζοντας λίγο η μία την άλλη. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Στο τηγάνι που φτιάξαμε το σιρόπι, ζεσταίνουμε πολύ λίγο το λικέρ, το ρίχνουμε πάνω από τις ζεστές κρέπες και με προσοχή ακουμπάμε μια φλόγα πάνω τους, ώστε να κάψουμε την επιφάνειά τους.
*Δεν πρέπει να ζεσταθεί πολύ το λικέρ, για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ.
Και καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
- Cacio e Pepe: Μια γευστική συνταγή για την κλασική ιταλική μακαρονάδα!
- Ώρα για γαλλικό πρωινό! Γαλλικές αυγόφετες στο φούρνο με φράουλες!
Περισσότερες συνταγές από κουζίνες του κόσμου αλλά και της Ελλάδας, στο travelstyle.gr!