Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2025
12.5 C
Athens
HomeΞενοδοχείαCoral Bloom: Ένα "giga resort"... ανθίζει στην Ερυθρά Θάλασσα - Με 11...

Coral Bloom: Ένα “giga resort”… ανθίζει στην Ερυθρά Θάλασσα – Με 11 ξενοδοχεία πάνω σε τεχνητό νησί!

Το Coral Bloom θα είναι ο νέος προορισμός στην Ερυθρά Θάλασσα, στη δυτική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, μια σχεδιαστική ιδέα για ένα “giga resort” με 11 ξενοδοχεία πάνω σε τεχνητό νησί.

Η φημισμένη αρχιτεκτονική εταιρεία Foster + Partners είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από τα σχέδια του εντυπωσιακού αυτού resort στην Ερυθρά Θάλασσα, που όταν ολοκληρωθεί το 2030, θα φιλοξενήσει 50 θέρετρα και ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο.

- Advertisement -

Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα, στους -3 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία – Ασυνήθιστο θέαμα & μοναδικές εικόνες!

Το απίστευτο Coral Bloom

Τα ξενοδοχεία έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους περιορισμούς Covid-19, για παράδειγμα δεν θα υπάρχουν εσωτερικοί διάδρομοι, ενώ η πολυτέλεια ξεπερνά κάθε φαντασία. Ο Gerard Evenden, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Foster + Partners, δήλωσε: “Το όραμά μας είναι εμπνευσμένο από τη φυσική κατάσταση του νησιού, με τα ξενοδοχεία που έχουν σχεδιαστεί να δίνουν την εντύπωση ότι έχουν βγει στις παραλίες και βρίσκονται ανάμεσα στους αμμόλοφους σχεδόν σαν ξύλα…”

Coral Bloom Σαουδική Αραβία giga resort

Και συνέχισε: “Περιμένουμε από τους επισκέπτες να εκπλαγούν από αυτό που θα δουν όταν φτάσουν για πρώτη φορά στο Red Sea Project, απολαμβάνοντας μια πραγματικά εντυπωσιακή πολυτελή εμπειρία χωρίς παπούτσια!”…

Coral Bloom Σαουδική Αραβία giga resort στην πισίνα

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει νέες παραλίες μαζί με μια νέα λιμνοθάλασσα. Αυτές οι βελτιώσεις θα συμβάλουν στην αύξηση του επιπέδου της γης και θα παρέχουν ένα αμυντικό στρώμα από την παγκόσμια απειλή αύξησης της στάθμης της θάλασσας.

Coral Bloom Σαουδική Αραβία giga resort δίπλα στη θάλασσα
Θέα από τα δωμάτια του Coral Bloom Σαουδική Αραβία giga resort
Η βεράντα στα δωμάτια του giga resort πάνω στην παραλία
Οι σουίτες του Coral Bloom από ψηλά
Coral Bloom Σαουδική Αραβία giga resort
Το τεχνητό νησί για το Coral Bloom στη Σαουδική Αραβία

Πώς είναι η ζωή στη Σαουδική Αραβία;

Η Σαουδική Αραβία θεωρείται μια “επικίνδυνη” χώρα για να την επισκεφτεί κάποιος που δεν είναι μουσουλμάνος. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν πρόσφατα, καθώς ο επικεφαλής Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, σουλτάνος Μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, ανακοίνωσε πως η Σαουδική Αραβία «ανοίγει» τις πύλες της για όλους και έτσι εκδίδει τουριστικές βίζες.

Ο φωτορεπόρτερ Έρικ Λαφόργκ ταξίδεψε πριν μερικά χρόνιαε μέχρι εκεί και ανακάλυψε κάτι για το οποίο ήταν προετοιμασμένος: μια άκρως συντηρητική κοινωνία που δεν έχει καμία σχέση με τον δυτικό πολιτισμό.

Τι απαγορεύεται ρητώς

Ο φωτορεπόρτερ αναφέρει πως πριν ακόμη πατήσει το πόδι του εκεί, έπρεπε να σιγουρευτεί πως δεν είχε μαζί του κάτι από τα παρακάτω πράγματα: αλκοόλ, ακόμη και σοκολάτες που περιέχουν αλκοόλ, θρησκευτικά αντικείμενα άλλης θρησκείας, φαγώσιμα από χοιρινό, πορνογραφικά βιβλία, τυχερά παιχνίδια, φάρμακα που περιέχουν κωδεΐνη κ.λπ.

Ο Έρικ τότε, αν και είχε βίζα για να ταξιδέψει στη χώρα, μπορούσε να φτάσει μόνο μέχρι ένα σημείο και συγκεκριμένα μέχρι όπου έβλεπε αψίδες γύρω από την πόλη Τζέντα, οι οποίες σηματοδοτούσαν τα όρια των περιοχών όπου μπορούν να ταξιδεύουν οι μη μουσουλμάνοι.

Διαβάστε ακόμα:Περπατάμε στους 15 ομορφότερους δρόμους του κόσμου – Ο ένας βρίσκεται στην Ελλάδα!

Πέρα από αυτές, ο δρόμος οδηγούσε στη Μέκκα. Η παραβίαση του νόμου, μάλιστα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση ή ακόμη και σε θανατική ποινή. Όσο για τους Σαουδάραβες, εκείνοι είναι πολλοί ανοιχτοί άνθρωποι, αναφέρει ο φωτορεπόρτερ, ο οποίος μάλιστα ήταν καλεσμένος και σε σπίτια μερικών κατοίκων για τσάι.

«Τις περισσότερες φορές θα σας καλωσορίσει ένας Ινδός υπηρέτης, ενώ σπάνια θα δεις εκεί τις γυναίκες τους. Αυτή η φιλοξενία παρέχεται σε μικρά χωριά, όπου θα προσκληθείτε να πιείτε τσάι και θα φάτε εκπληκτικούς χουρμάδες, το παραδοσιακό προϊόν του έθνους.

Εκτός αυτού, εμείς μπορεί να έχουμε εξοχικά σπίτια, αλλά οι περισσότερες αστικές οικογένειες εκεί έχουν σκηνές, όπου περνούν τα Σαββατοκύριακά τους. Η σκηνή δεν είναι τόσο πρωτόγονη, καθώς οι περισσότεροι τις έχουν εξοπλίσει με δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμό και ψυγείο.

Στις τοπικές αγορές, οι πωλητές φεύγουν από τις στοές τους πέντε φορές την ημέρα, έτσι ώστε να προσευχηθούν, ενώ μάλιστα η αστυνομία φτάνει στην αγορά για να τους υπενθυμίσει αυτό το καθήκον τους, τιμωρώντας όσους δεν το κάνουν».

Οι γυναίκες σε… δεύτερη μοίρα

Κάτι ακόμη που δεν επιτρέπεται να κάνει κάποιος εκεί είναι να μιλά στον δρόμο σε γυναίκες. Η μόνη εξαίρεση είναι όσες γυναίκες είναι μετανάστριες εκεί, έχοντας βέβαια κι εκείνες ασπαστεί τον ισλαμισμό.

Εκεί οι γυναίκες, αν δεν πάρουν την άδεια από τους άνδρες (σύζυγος, πατέρας, αδελφός), τότε δεν έχουν την ελευθερία να κάνουν πολλά πράγματα.

Με την άδεια των «κηδεμόνων» τους μπορούν να πίνουν καφέ εκτός σπιτιού, να κολυμπούν στην πισίνα, να σπουδάζουν, να βγαίνουν έξω για φαγητό, να ταξιδεύουν, να κάνουν ποδήλατο και από το 2017 να οδηγούν και αυτοκίνητο.

Οι άνδρες κρατιούνται χέρι-χέρι

Μία ακόμη πρωτοφανής συνήθεια είναι πως όσοι άνδρες στη Σαουδική Αραβία είναι χρόνια φίλοι, τότε λένε «γεια» τρίβοντας τις μύτες σου ή πηγαίνουν βόλτα κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Προσοχή… δεν είναι σημάδι ομοφυλοφιλίας, καθώς αυτή η επιλογή τιμωρείται στη Σαουδική Αραβία, λιγότερο βέβαια από όσους διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Κτίρια από «1.000+1 νύχτες»

Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης Τζέντα θυμίζει κάτι από τις «1.000 και μία νύχτες». Εκεί θα δει κανείς ψηλά κτίρια που καλύπτονται με καφασωτά παράθυρα (μασραμπίγια) έτσι ώστε οι γυναίκες να μπορούν να βλέπουν έξω, χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτές.

Οι Σαουδάραβες έχουν εγκαταλείψει την παλιά πόλη, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί παρότι έχει συμπεριληφθεί στην Πολιτιστική Λληρονομιά της UNESCO. Μόνο οι πρόσφυγες της Σομαλίας, του Πακιστάν και της Υεμένης ζουν εκεί, σε επισφαλείς συνθήκες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,048LikesLike
88,611 FollowersFollow
185,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ