Ελάχιστα εστιατόρια έχουν παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεων! Ένα από αυτά είναι το Clochard στη Θεσσαλονίκη…
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, στο στενό δρομάκι της Προξένου Κορομηλά πριν από 40 χρόνια, έκανε τη διαφορά… Το piano-bar σε art deco στυλ που εγκαινίασε το 1978 ο Γιώργος Βασίλογλου έμελλε να γράψει τις πιο όμορφες σελίδες στον γαστρονομική χάρτη της πόλης… με αρχηγούς κρατών, βασιλείς, διασημότητες να έχουν περάσει από την επιβλητική του σάλα.
Σήμερα, το classy εστιατόριο με τον κοσμοπολίτικο αέρα συνεχίζει να είναι φρέσκο, ανάμεσα στις top γαστρονομικές προτάσεις της πόλης, με διεθνείς διακρίσεις που του χαρίζουν δικαίως πρωτιές σε λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια της επικράτειας!
Στο πλευρό του πατέρα του, ο γιος του Αλέξανδρος Βασίλογλου δίνει τα τελευταία 10 χρόνια στο εστιατόριο μια νέα ώθηση, προσελκύοντας και ένα πιο νεανικό κοινό της πόλης…
Όσο για το µενού του, μια σύγχρονη αστική ματιά στην ελληνική κουζίνα, με διεθνείς πινελιές, είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής ματιάς του σεφ, που χαράσσει νέα γευστική γραμμή και ξυπνάει αναμνήσεις… Προσεγγίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με μια ευρηματικότητα, εκδηλώνει την εμμονή του στις καθαρές γεύσεις που εγγυώνται οι φρέσκες πρώτες ύλες και οι συνταγές χωρίς γαστρονομικές φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης αξίζει να βάλει στην to do list του! Από €25. Καθηµερινά 13:00-00:00 & Κυρ. 13:00-19:00.
DON’T MISS
• Τα menu degustation
• Μη χάσετε τις Κυριακές με ελληνικές γαστρονομικές βραδιές!
Highlight
Διαθέτει µία από τις πιο ενηµερωµένες κάβες, με πάνω από 150 ετικέτες φίνων κρασιών, ελληνικού και ξένου αµπελώνα!
Info Προξένου Κοροµηλά 4, Τ. 2310 239805, www.clochard.gr
Γιώργος Βασίλογλου
He knows best…
Με 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εστιατορική σκηνή, ο Γιώργος Βασίλογλου είναι από τους επιχειρηματίες παλαιάς κοπής που έχει καταφέρει να κρατήσει σταθερά το Clochard ψηλά στις αξιώσεις του κόσμου! Τον συναντήσαμε μαζί με τον γιο του Αλέξανδρο, στο εστιατόριο και αδράξαμε την ευκαιρία να μάθουμε το μυστικό της επιτυχίας!
“Μόνο όµορφες αναµνήσεις, πολλές ξεχωριστές στιγµές και καλούς φίλους, πελάτες πλέον τρίτης γενιάς, θυµάται ο Γιώργος Βασίλογλου όλα αυτά τα χρόνια ως ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου Clochard! Και δεν σταµατάει λεπτό να µας αναφέρει το πόσα οφείλει στο ιστορικό ξενοδοχείο Mεντιταρανέ του 1925 όπου έκανε τα πρώτα επαγγελµατικά του βήµατα ως ξενοδοχοϋπάλληλος, αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσµο που τον στήριξε από την πρώτη στιγµή…Όσο για την επιτυχηµένη πορεία εκείνου του piano-bar που άνοιξε δειλά δειλά το 1978, σε ένα στενό δροµάκι εκτός πιάτσας τότε, το αποδίδει αρχικά στην ελίτ πελατεία του ξενοδοχείου που από την πρώτη στιγµή αποτέλεσε αγαπηµένο της στέκι. Το Clochard δεν µιµήθηκε κανένα άλλο εστιατόριο, ήταν πάντα πρωτοπόρο για την εποχή του και συνεχίζει ακόµα και µετά από 40 χρόνια επιτυχηµένης πορείας να ανανεώνεται διαρκώς τηρώντας υψηλά standards στην ποιότητα, την ευγένεια και τη διαρκή εξέλιξη…Το µυστικό του ίδιου, η προσωπική ενασχόληση όχι µόνο µε τους πελάτες του, αλλά και µε κάθε εκλεκτό προϊόν που «ταξιδεύει» από τις αγορές και τα παντοπωλεία της πόλης για να φτάσει τελικά στο πιάτο µας…”
Πηγή Thessaloniki Magazine 2018