Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.1 C
Athens
HomeFood & TravelΧρυσοί Σκούφοι 2020: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας!

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας!

Απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2020 στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, σε μια λαμπερή τελετή τη Δευτέρα στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Συνολικά 28 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο… Δείτε ποια είναι αυτά!

Ξεκινώντας, το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά, διατηρώντας την πρωτιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Μάλιστα διατήρησε την απόσταση του ενός βαθμού από τα επόμενα τέσσερα εστιατόρια που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, το «Botrini’s», τη «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», καθώς και το «Fresco» στο Sani Resort στη Χαλκιδική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Botrini’s», «Σπονδή» και «Varoulko Seaside» διαθέτουν και αστέρια Michelin!

- Advertisement -

Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ η εστιατορική άνθιση σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά με τρεις νέες εισόδους εστιατορίων της Σαντορίνης (Element, Lauda και Petra). Τη τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει το Salonica Restaurant της Θεσσαλονίκης.

Botrini's γλυκά
Botrini’s

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Αναλυτικά τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

  • Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 – δύο σκούφοι
  • Botrini’s, Αθήνα, 16/20 – ένας σκούφος
  • Fresco, Χαλκιδική, 16/20 – ένας σκούφος
  • Σπονδή, Αθήνα, 16/20 – ένας σκούφος
  • Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 – ένας σκούφος
  • Hytra, Αθήνα, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Noble , Ρόδος, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Patio, Αθήνα, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Premiere, Αθήνα, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 – ένας σκούφος
  • Aleria, Αθήνα, 15/20 – ένας σκούφος
  • Calypso, Κρήτη, 15/20 – ένας σκούφος
  • CTC, Αθήνα, 15/20 – ένας σκούφος
  • Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 – ένας σκούφος
  • Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος
  • GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 – ένας σκούφος
  • Grandma’s, Ίος, 15/20 – ένας σκούφος
  • Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 – ένας σκούφος
  • Ovac, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος
  • Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος
  • Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 – ένας σκούφος
  • Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος

Φέτος όμως o θεσμός των Χρυσών Σκούφων καθιέρωσε και μια σημαντική καινοτομία, δημιουργώντας ένα ακόμη επίπεδο βράβευσης μετά τα τρία που ήδη υφίσταντο: «Τρεις Χρυσοί Σκούφοι» (επίπεδο που δεν το έχει κατακτήσει κανένα εστιατόριο στα 27 χρόνια του θεσμού), «Δύο Χρυσοί Σκούφοι» και «Ένας Χρυσός Σκούφος». Από φέτος καθιερώνεται και ένα τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο. Ουσιαστικά πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20. Για το 2020 με τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα.

Χρυσοί σκούφοι 2020
Etrusco

Top Notch εστιατόρια 2020:

  • L’ Abreuvoir, Αθήνα
  • Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη
  • Ανδρέας, Σέρρες
  • Baos, Μύκονος
  • Beef Bar, Μύκονος
  • Bill & Coo, Μύκονος
  • La Bouillabaisse, Κρήτη
  • Bubo, Χαλκιδική
  • Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη
  • Cabbanes, Μύκονος
  • Clochard, Θεσσαλονίκη
  • Five Senses, Ρόδος
  • Flame, Πύλος
  • Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη
  • Ηλιοβασίλεμα, Σύρος
  • J-Tree, Κρήτη
  • Jackie O Beach, Μύκονος
  • Kamares by Spondi, Χαλκιδική
  • Kooc Taverna Secrets, Πύλος
  • Κρητικός, Κάντζα Αττικής
  • Μαραθιά, Τήνος
  • Maraveal, Γλυφάδα Αττικής
  • Μαρίνα, Χαλκιδική
  • Micrasia Restaurant, Μύκονος
  • Milos Estiatorio, Αθήνα
  • Mr Pug, Μύκονος
  • Νaos, Σαντορίνη
  • Nikkei, Αθήνα
  • Old Mill, Κρήτη
  • Παπαϊωάννου, Αθήνα
  • Santoro, Σαντορίνη
  • Sense, Αθήνα
  • Τηλέμαχος Athens, Αθήνα
  • Travolta, Αθήνα
  • Vezené, Αθήνα
  • ΦΒΚ – Φαγητό Βίου Κυβερνήτης, Αθήνα
  • Water Restaurant, Χαλκιδική
  • Yacht Club, Κρήτη
  • Χαρούπι, Θεσσαλονίκη

Αναμφισβήτητα, το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος σεφ του κόσμου, o Αργεντινός Mauro Colagreco. Ο τριάστερος σεφ – από το εστιατόριο Mirazur στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό «World’s 50 Best Restaurants» – μάγεψε τους 300 περίπου προσκεκλημένους όχι μόνο με το συγκλονιστικό dîner de gala που δημιούργησε και μαγείρεψε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση αλλά και με την εμπνευσμένη ομιλία του στην οποία ανέπτυξε τη φιλοσοφία της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα. Η παρουσία και η συμμετοχή του στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων ήταν μια μεγάλη στιγμή τόσο για την εστιατορική – γαστρονομική κοινότητα της χώρας όσο και για την πόλη των Αθηνών, για αυτό και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ με το Μετάλιο της Πόλεως των Αθηνών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,128LikesLike
88,950 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ