Το Cheese Barge είναι ένα πλωτό εστιατόριο το οποίο προετοιμάζεται να ανοίξει στις 20 Νοεμβρίου για να υποδεχτεί τους λάτρεις του τυριού – και όχι μόνο!
Ο Mathew Carver είναι γνωστός στην Βρετανία για τα ιδιαίτερα projects του, ανάμεσά τους τα The Cheese Bar και The Cheese Truck, που αφορούν σε όσους αγαπούν τα τυριά. Έτσι σε λίγες μέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό ένα πρωτότυπο πλωτό εστιατόριο, σε αποβάθρα του καναλιού Grand Union, κοντά στο Πάντινγκτον Σέντραλ στη Βρετανία, όπου τα τυριά θα έχουν την τιμητική τους.
Tο εστιατόριο στο Λονδίνο φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Adam Richards Architects και το design είναι εντυπωσιακό. Με σχήμα πλοίου, το εστιατόριο υπόσχεται να προσφέρει υπέροχη θέα στους επισκέπτες του αλλά και μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία με βρετανικά κυρίως τυριά αλλά και είδη που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει.
Το μενού υπογράφει ο head chef Reagan Ellenbroek και ο exec chef Ross Keelingκ. Τα πιάτα είναι όλα βασισμένα στο τυρί, κυρίως μικρών παραγωγών, με συνταγές που θα συνδυάζουν και εποχικά λαχανικά, αλλά και πλατό τυριών που θα μπορούν οι επισκέπτες να συνοδεύσουν με επιλεγμένα κρασιά από την πλούσια λίστα του εστιατορίου.
Pick & Cheese: Το πρώτο εστιατόριο που σερβίρει… “περιστρεφόμενο τυρί”!
Το “περιστρεφόμενο τυρί” είναι μια πρωτότυπη ιδέα που βρήκαν οι ιδιοκτήτες του καινούργιου εστιατορίου “Pick & Cheese” για να σερβίρουν στους θαμώνες τυρί και κρασί.
Το Pick & Cheese, που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στο Seven Dials Market στο Covent Garden του Λονδίνου, διαθέτει ιμάντα μεταφοράς 40 μέτρων που σερβίρει απεριόριστη ποσότητα τυριού. Περιγράφεται ως “το πρώτο εστιατόριο με ιμάντα μεταφοράς τυριού”, χαρακτηρισμός που είναι δύσκολο να συναγωνιστεί κάποιο άλλο εστιατόριο, ενώ προσφέρει τουλάχιστον 25 ποικιλίες τυριών από κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Περιστρεφόμενο τυρί
Το Red Leicester, το Pecorino από το Γιόρκσαϊρ και το Gouda από την Κορνουάλη που σερβίρονται με ειδικά επιλεγμένες σαλτσούλες και συνοδευτικά, είναι ανάμεσα στις πολλές τυρένιες λιχουδιές που προσφέρει το Pick & Cheese.
Μόλις κάτσετε δίπλα στον ιμάντα, μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε σας τραβά το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ατέλειωτης παρέλασης τυριών που περνά από μπροστά σας, ενώ τα πιάτα έχουν διαφορετικό χρώμα ανάλογα με την τιμή τους ή ακολουθούν μια προεπιλεγμένη “πτήση”.
Τα πιάτα που δε βρίσκονται πάνω στον ιμάντα, όπως το παναρισμένο Ανγκλούμι (χαλούμι που παράγεται στην Αγγλία) ή ψητό σάντουιτς με τέσσερα τυριά, μπορείτε να τα παραγγείλετε απευθείας από τη θέση σας.
Το κρασί… η τέλεια συνοδεία με το τυρί
Γιατί το τυρί και το κρασί αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό; Το εστιατόριο, το οποίο είναι το δημιούργημα της ομάδας του Cheese Bar, ενός εστιατορίου στην Camden Market στο Λονδίνο, διαθέτει και μια πολύ προσεγμένη οινική λίστα από τους οινοπαραγωγούς Les Caves de Pyrene, προκειμένου να συνοδεύσουν οι θαμώνες το τυρί τους.
“Στο Pick & Cheese θέλουμε να δείξουμε ότι τα cheese & wine bar δε χρειάζεται να είναι βαρετά, ενώ μπορεί ο καθένας να το απολαύσει, ανεξάρτητα από το γούστο και το budget του”, αναφέρει ο Μάθιου Κάρβερ, ιδρυτής του The Cheese Bar, και συνεχίζει “ανυπομονούμε να φορέσετε τη ζώνη σας και να γευτείτε τα πιο συναρπαστικά τυριά από μικρούς παραγωγούς”.
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr