Το Bloomberg ζήτησε από τρεις ειδικούς των burgers να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ο Randy Garutti είναι διευθύνων σύμβουλος αλυσίδας εστιατορίων με έδρα τη Νέα Υόρκη. O Scott Collins είναι συνιδρυτής (μαζί με τον ελληνικής καταγωγής σεφ Yianni Papoutsis) εστιατορίων στο Λονδίνο, είναι επικεφαλής σεφ στη Greater China Restaurant Company του Χονγκ Κονγκ.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις προτάσεις τους για τα καλύτερα burgers των ΗΠΑ:
Pizza Loves Emily, Νέα Υόρκη
Μια πιτσαρία με καταπληκτικό burge. Σερβίρεται σε ψωμί pretzel με μείγμα σάλτσας τυριού και σάλτσας μπάφαλο (φωτογραφία επάνω). Τιμή: 26 δολάρια (με πατάτες).
Minetta Tavern, Νέα Υόρκη
Το Black Label είναι το κορυφαίο burger αυτού του μπιστρό στο Γκρίνουιτς Βίλατζ. Χρησιμοποιούν ξηρά παλαιωμένο μοσχάρι, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες. Τιμή: 30 δολάρια (στο μεσημεριανό μενού).
NoMad Hotel, Νέα Υόρκη
Το burger του σεφ Daniel Humm περιλαμβάνει κιμά από ξηρά παλαιωμένο μοσχάρι, τυρί τσένταρ, κρεμμύδι και μια σπέσιαλ σάλτσα. Τιμή: 18 δολάρια.
The Spotted Pig, Νέα Υόρκη
Το burger της σεφ April Bloomfield είναι από τα καλύτερα της πόλης, σύμφωνα με τον Garutti. Ξεχωρίζει για τη σάλτσα ροκφόρ και τα sticks πατάτας. Τιμή: 25 δολάρια.
Shake Shack, Νέα Υόρκη
Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι καλύτερο από οτιδήποτε σερβίρουν στο αεροπλάνο αλλά και οτιδήποτε σερβίρουν στο lounge της Virgin! Τιμή: 5,55 δολάρια για το μονό και 8,35 για το διπλό.
In-N-Out Burger, Λος Άντζελες
Η συγκεκριμένη αλυσίδα στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ ιδρύθηκε το 1948 και φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας υλικά της. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις μόλις πας εκεί. Τιμές: ποικίλουν ανά κατάστημα.
Αυτοί είναι οι 15 πιο επικίνδυνοι δρόμοι σε όλον τον κόσμο
The Apple Pan, Λος Άντζελες
Ένα diner παλαιάς κοπής, από το 1927. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα burgerάδικα των ΗΠΑ. Κάθεσαι στον πάγκο και ο τύπος ψήνει το burger μπροστά σου.
Pie ‘n Burger, Πασαντίνα, Καλιφόρνια
Τόσο το Pie ‘n Burger όσο και το Apple Pan αποτέλεσαν εμπνεύσεις για το Shake Shack. Είναι κλασικά burgerάδικα που δεν μεγάλωσαν, δεν πειραματίστηκαν, κάνουν αυτό που έκαναν πάντα και το κάνουν τέλεια. Τιμή: 8,05 δολάρια.
White Manna, Χάκενσακ, Νιου Τζέρσεϊ
Είναι από τα πρώτα burgers που σερβιρίστηκαν στη χώρα, πριν ακόμη από το White Castle. Το τελευταίο μπορεί να καθιέρωσε τη μηχανοποίηση του fast food, την αλυσίδα παραγωγής, αλλά το White Manna προηγήθηκε.
Louis Lunch, Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ
Το εστιατόριο που ισχυρίζεται ότι εφηύρε το hamburger το 1900. Είναι κλειστό τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες. Ανοίγουν όποτε θέλουν και δεν σου επιτρέπουν να βάλεις κέτσαπ αλλά το burger είναι εξαιρετικό. Τιμή: 6 δολάρια.
Πηγή: biscotto.gr