Μια νέα πρόταση εξόδου που διαλέγουμε οι περισσότεροι τελευταία είναι η έξοδος για brunch! Και το πρώτο πράγμα που διαλέγουμε συνήθως από το μενού του brunch είναι τα pancakes σε πολλές παραλλαγές, γλυκές ή αλμυρές. Γιατί, όμως, να μην γευτούμε αυτά τα υπέροχα pancakes και στο σπίτι μας;
Ο γνωστός chef Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει τη συνταγή για λαχταριστά pancakes με πραλίνα και φράουλες!
- Advertisement -
Υλικά
Για 6-8 pancakesΓ
- 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ . baking powder
- 30 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ αλάτι
- 1 αυγό
- 120-180 γρ γάλα
- 30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- πραλίνα και φράουλες στο σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπόλ με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι τo baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. (αυτό το βήμα δεν είναι αναγκαστικό όμως βοηθάει τα pancakes να φουσκώσουν περισσότερο)
- Σε ένα μικρό μπολ σπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρό και με ένα αυγοδάρτη ή πιρούνι ομογενοποιούμε.
- Ενσωματώνουμε τα υγρά στοιχεία στα στερεά χωρίς να τα ανακατέψουμε πάρα πολύ. Σιγουρευόμαστε ότι δεν υπάρχει καθόλου αλεύρι στον πάτο του μπολ και όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί. (πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να μην ανακατέψουμε αρκετή ώρα γιατί τα pancakes δεν θα φουσκώσουν σωστά.
- Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-7). Προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο και στη συνέχεια με 1 κουτάλα προσθέτουμε σε δύο ή τρία σημεία του τηγανιού( ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι μας) περίπου ¼ κούπας από το μίγμα. Ψήνουμε έως ότου τα pancakes να αρχίσουν να βγάζουν μικρές φουσκαλίτσες το πάνω μέρος. Με μια πλαστική σπάτουλα γυρίζουμε τα pancakes και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. ( συνήθως το πρώτο είναι και το δοκιμαστικό για αυτό το τρώμε πριν καν το σερβίρουμε)
- Σερβίρουμε με πραλίνα σοκολάτας και φράουλες.
Και καλή μας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης: