Αν είναι κάτι που απολαμβάνουμε τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη ή τις διακοπές αυτό είναι όταν καθόμαστε στο μπαλκόνι ή την αυλή και απολαμβάνουμε δροσερά κι ελαφριά φαγητά που έχουμε φτιάξει μόνοι μας. Το travelstyle σας προτείνει να δοκιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη αυθεντική μεξικάνικη συνταγή για γουακαμόλε.
Τι θα χρειαστείτε
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 10 λεπτά.
- Advertisement -
Υλικά:
- Αβοκάντο
- Κόλιανδρο φρέσκο
- Κρεμμύδι (κόκκινο κατά προτίμηση)
- Πιπεριά χαλαπένιο (προαιρετικά)
- Χυμό λάιμ
- Αλάτι
- Ντομάτα
Εκτέλεση:
- Λιώνετε το αβοκάντο σε ένα μπωλ.
- Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι σε κυβάκια.
- Ρίχνετε το χυμό λάιμ κι ανακατεύετε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Βάλτε το στο ψυγείο για λίγη ώρα αν θέλετε προκειμένου να “δέσουν” καλά τα υλικά.
Tips:
- Αν δεν έχετε λάιμ αντικαταστήστε το με λεμόνι.
- Για να μην γίνει καφέ το γουακαμόλε, ρίξτε λίγο χυμό παραπάνω, σκεπάστε καλά με μια διάφανη μεμβράνη και φτιάξτε το στο ψυγείο.
- Το γουακαμόλε συνοδεύει μεξικάνικα πιάτα όπως νάτσος, τάκος, μπουρίτος, κ.ά. αλλά μπορεί να γίνει κι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό σε ψητό κρέας ή ψάρι.
Καλή απόλαυση!
Photos: My latina table
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr: