Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens
HomeΑττικήΑθήναΑυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις στην Αθήνα για να τσικνίσετε την Πέμπτη!

Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις στην Αθήνα για να τσικνίσετε την Πέμπτη!

Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις καλύτερες προτάσεις στην Αθήνα με κρεατοφαγικό μενού και ωραίο περιβάλλον και σας τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα για να σας μείνει η φετινή Τσικνοπέμπτη αξέχαστη! Μπριζολάκια στα κάρβουνα, κοψίδια, τζατζίκι, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες στις καλύτερες τσικνο-διευθύνσεις της  Αθήνας!

Από τις Τίτη Βελοπούλου ([email protected])  και Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) | Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου & Κώστας Καπαρελιώτης

Ταβέρνες – Μεζεδοπωλεία και… καλή παρέα!

Με το άκουσμα και μόνο της Τσικνοπέμπτης το νου μας πάει σε παραδοσιακή ταβέρνα και μεζεδοπωλεία! Δείτε τις επιλογές μας!

- Advertisement -

Το Ελληνικό
Το Ελληνικό είναι ένα new age μεζεδοπωλείο στη Γλυφάδα, που ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του από τη Θεσσαλονίκη (το συναντάμε στο κέντρο της πόλης, κοντά στον Λευκό Πύργο) και… κατηφόρισε στην Αθήνα για να μας συστήσει τις ωραίες γεύσεις και το conceptτου. elliniko

elliniko

Το φαΐ και το πιοτί: 8 κουτούκια με αύρα παλαιάς Αθήνας για ατελείωτους μεζέδες

Λόγω της φιλοσοφίας, της παρεΐστικης ατμόσφαιράς του και φυσικά του μενού κατάφερε να γίνει στέκι. Με σαφή προσανατολισμό, δηλαδή μεγάλη γκάμα συνταγών από πολλές περιοχές της χώρας, φτιαγμένες με μεράκι και φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες, μας σερβίρει ποιοτικούς, πεντανόστιμους ελληνικούς χειροποίητους μεζέδες και εκλεκτά, καλομαγειρεμένα πιάτα.elliniko

Με τον προσεγμένο χώρο του,που θυμίζει παλιό μπακάλικο με πολλά είδη χαρακτηριστικά άλλων εποχών στα ράφια του και ζεστό περιβάλλον, είναι ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, καλή παρέα και εκλεκτό τσίπουρο, ούζο ή κρασί, σε πολύ μεγάλη ποικιλία ενώ μας αρέσει πολύ και ο φροντισμένος εξωτερικόςτου χώρος τώρα που ανοίγει ο καιρός!elliniko

98 χρόνια η αυθεντική μπακαλοταβέρνα της Αθήνας μοιάζει βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία

Must taste

• Το λευκό κρασί από τη Λήμνο και το επιλεγμένο μακεδονίτικο τσίπουρο.

• Τον λευκό ταραμά και την τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης.

• Το κριθαρότο με θαλασσινά.

• Την αγιωργίτικη τηγανιά με κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικο.elliniko

Καθημερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα).

FB. Το Ελληνικό  Ουζομεζεδοπωλείο ,Λαζαράκη 28, Τ. 210 8941471, Καθημερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα). Λαζαράκη 28, Γλυφάδα, Τηλ: 210 8941471

Στέκι του Ηλία
Ένα γλυκό βράδυ , άραξα στο κρυμμένο πλακόστρωτο πεζόδρομο πίσω από το θησείο, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, χαζεύοντας από μακριά το αστικό τοπίο του γειτονικού Γκαζιού.

Είναι άλλωστε από τις λίγες γωνιές της πόλης μας που θυμίζει ακόμα μια παλιά Αθηναϊκή γειτονιά, που νοερά μπορεί να σε ταξιδέψει σε κάποιο ελληνικό νησί, κι αν και κρυμμένη, έχει… ταΐσει όλη την καλή Αθήνα!

Σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε να έχει βγει από ελληνική ταινία, η συνταγή είναι γνωστή, λιτή και επιτυχημένη: Μια τίμια οικογενειακή ταβέρνα με καλό κρέας με σπεσιαλιτέ εκτός των άλλων τα παϊδάκια, ψημένα με μαεστρία, σπιτικές πατατούλες και φρέσκες σαλάτες!

Ήταν το ’81 όταν ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το πρώτο…Στέκι επί της Επταχάλκου (δίπλα στο προαύλιο χώρο του Αγ. Αθανασίου), μέχρι και σήμερα που μαζί με τα παιδιά του Χρόνη, Μαρία, Σπυριδούλα διατηρούν και τις δύο ταβέρνες, αμφότερες στον πεζόδρομο (το αδελφάκι του είναι λίγο πιο κάτω επί της Θεσσαλονίκης), με την ίδια ποιότητα κι μια γνήσια ατμόσφαιρα που συναντάς πλέον σπάνια!

Είχα δε την ευκαιρία να μπω στην κουζίνα και να πάρω μια… γεύση από την προετοιμασία… Αυτό κι αν ήταν μαρτύριο! Δεν ξέρω πως κατάφερα να αντισταθώ από τις γαργαλιστικές ευωδιές…

Περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες και… να γιορτάσω εδώ, με ένα πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι, στρωμένο με όλα τα παραδοσιακά καλούδια (θα κάνει και μαγειρίτσα), κάτω από τον Αθηναϊκό ήλιο… Tip: Όαση τα καλοκαιρινά βράδια, τα τραπεζάκια κάτω από τις ανθισμένες μουριές και τις κουτσουπιές!

Info: Επταχάλκου 5, Θησείο Tηλ: 2103458052, Καθημερινά 17:30-00:00 Σαββατοκύριακο 12:00-00:00, FB. To Steki tou Ilia

Μπαρμπαδήμος
Ηταν μόλις το 2010 όταν ο Μπαρμπαδήμος ήρθε για να μας μάθει να εκτιμήσουμε το αυθεντικό κεμπάπ.

Με γνώμονα τις σμυρνιώτικες καταβολές του, την απλότητα και την ποιότητα μετέτρεψε σε θεσμό τις κρεατονοστιμιές του με πρώτο και καλύτερο το γιαουρτλού του,τις χειροποίητες πίτες του και για το τέλος;

Θα σας ανοίξει την όρεξη: Εδώ θα φάτε πολύ κρέας & αλμυρό παγωτό χωνάκι που έρχεται σε σφολιάτα παγωτού με γέμιση από τσένταρ,ριγκατόνι,τσιπς πατάτας και κιμά!

Τον θεϊκό τούρκικο μπακλαβά του και το σεκέρ παρέ!

Info: Τρ.-Πεμπ.& Κυρ. 12:00-01:00,Παρ& Σαβ.12:00-01:30, Δευτ.Κλειστά) Γ. Θεοτόκη 2 και Σαχτούρη 18537 Πειραιάς, www.barbadimos.gr

Εστιατόρια και new age Kρεατοφαγεία!

Λίγο διαφορετικά στην φιλοσοφία από την κλασική ελληνική και αγαπημένη ταβέρνα αλλά με την ίδια αγάπη για το καλό κρέας η πόλη έχει εξαιρετικά new age κρεατοφαγεία, grill houses και εστιατόρια με κρεατοφαγικό μενού ιδωμένο όμως μέσα από μια πιο ιδιαίτερη ματιά, που είναι εξίσου ιδανικά για την ημέρα! Επιλέξτε τα παρακάτω και θα μας θυμηθείτε!

Steakhouse Το Κρέας
Εδώ η κρεατοφαγία ανάγεται σε τέχνη και τοΚρέας στον απόλυτο μετρ του είδους!

kreas

Μία γωνιακή παλιά μονοκατοικία του 1930 σε μια ήσυχη γειτονιά των Πετραλώνων είναι το σκηνικό που φιλοξενεί εδώ και 4 χρόνια το Κρέας, ένα από τα πιο ξεχωριστά steak houses της πόλης. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν θα περάσεις τυχαία απ’ έξω, αλλά θα έρθεις συστημένος.kreas Άλλωστε η εξειδίκευσή του στο κρέας στηρίζεται στην πρώτη ύλη, από µικρούς παραγωγούς (από Νάξο και Τρίκαλα Κορινθίας) και κοµµ άτια ειδικής κοπής από την Ισπανία, στον χρόνο ωρίμανσής του, στις ειδικές κοπές και στις τεχνικές.kreas Όσο για το μυστικό, βρίσκεται στο ψήσιµο στον ειδικό φούρνο Josper, με τελείωµα σε µαντέµι έτσι ώστε να διατηρούν τα ζουµιά τους και να φτάνουν λαχταριστά στο πιάτο µας, όπου με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας τα απολαµβάνουµε αυτούσια ή µε κάποιο από τα αρωµατικά χοντρά αλάτια, που προσδίδουν ένταση στην… καθαρόαιμη γεύση τους! Τι να πει κανείς για το εξαιρετικό Βrisket 800 γρ., το θηριώδες Porterhouse Steak 1.100 γρ. (τον «βασιλιά» των t-bones) της εκλεκτής φυλής Black Angus ή το περιζήτητο Wagyu Tomahawk! Όσο για τους λάτρεις των κλασικών γεύσεων, δεν θα αντισταθούν σε ένα τρυφερό, χυµώδες και ελαφρώς αιµάσσον φιλέτο. kreasΚαι δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο βρίσκονται επάξια… συνοδευτικά όπως τηγανητές πατάτες και χειροποίητα ορεκτικά, με την τάρτα, τους λουκουμάδες και τα chips κολοκυθιού να μη λείπουν από κανένα τραπέζι! Από €20. Δευτ.- Παρ 15:00-1:00, Σάβ. & Κυρ. 12:00-1:00.

Highlights

• Οι προτάσεις ημέρας και οι Κυριακές με μαμαδίστικες συνταγές (όπως κουνέλι στιφάδο ή κόκορας με χυλοπίτες), που θυμίζουν οικογενειακό τραπέζι.

• H απόλυτη εξειδίκευση στην κρεατοφαγία! Αναζητήστε τα special ημέρας, που μπορεί να είναι από μαύρο χοίρο μέχρι μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο…

• H οινική λίστα µε ετικέτες κυρίως ελληνικού αµπελώνα και η ποικιλία σε µπύρες.

Top Secret
H ολάνθιστη ταράτσα µε θέα το urban σκηνικό αυτής της ήσυχης αθηναϊκής συνοικίας, ανοιχτή κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα ηλιόλουστα μεσημέρια του χειμώνα (μόνο Σαβ/κο).

info: Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, Τ. 210 3247028, TOKREAS-MEAT-SPIRITS.GR

De Sxara
Το «αδελφάκι» του επιτυχηµένου all day meeting point Zambri άνοιξε αρχές Δεκέµβρη στην Αγ. Τρύφωνος.

Σε έναν χώρο που ισορροπεί ανάµεσα στο cozy και το cosmopolitan style, το De Sxara mamas kouzina συνδυάζει ένα steak station, όπου οι λάτρεις του κρέατος θα έχουν να επιλέξουν ανάµεσα σε µια µεγάλη γκάµα (από ένα ατοµικό κοντοσούβλι ή µια σπαλοµπριζόλα 33 µηνών ωρίµανσης, µέχρι µια ζουµερή Tomahawk) µε ένα new age «µαγειριό» που προτείνει καθηµερινά γύρω στα 10 µαµαδίστικα µαγειρευτά (καθηµερινά 12:00-18:00), όλα µε την υπογραφή του πολλά υποσχόµενου (τον έχουµε συναντήσει και στο Zambri) chef Σταύρου Σκαρπινάκη.

To μαγαζί με τους μπακιρένιους φούρνους που θυμίζει εποχές «Μπακαλόγατου»

Στα συν το ιδιωτικό parking. Πολύ σύντοµα αναµένουµε και το delivery.

Info: Καθηµερινά 12:00-01:00. Αγίου Τρύφωνος 15 Κηφισιά, FB. De Sxara

Vosporos
Το μοναδικό το οποίο τόλμησε πριν από 14 χρόνια να σπάσει το κατεστημένο που ήθελε μόνο το sea food να δικαιούται τραπέζια πάνω στη θάλασσα, ο Vosporos γράφει τη δική του ιστορία ως ένα καθαρόαιμο meat grill house.Οι επιχειρηματίες Γιώργος Ρογδιονάκης και Πέτρος Γεωργόπουλος ήταν οι πρώτοι που έδωσαν elegant διάσταση στο κρέας.

vosporosΣε έναν κλασάτο χώρο υψηλής αισθητικής πάνω στον δρόμο και κάτω στη θάλασσα με φόντο το καρτ ποσταλικό
σκηνικό με τις βαρκούλες και τα ιστιοφόρα του Μικρολίμανου, απολαμβάνουμε στις παρεΐστικες καθιστικές γωνιές του πληθωρικά ορεκτικά, μεζέδες και κρεατικά με έμφαση στο σωστό ψήσιμο, την καλύτερη πρώτη ύλη και τις αρχές της πολίτικης παράδοσης.vosporos

Τι να πει κανείς για το πεντανόστιμο χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας και τηγανητά πιτάκια), το αυθεντικό πολίτικο σις κεμπάπ ή για το best seller λαχματζούν, που αναδεικνύονται μέσα από μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και δροσερές μπύρες;vosporos

Το τελευταίο λιθαράκι σε αυτή τη γευστική εμπειρία έρχονται να βάλουν με τη σειρά τους και τα σπιτικά γλυκά, ειδικά το λαχταριστό κιουνεφέ, αλλά και το best seller μπουγάτσα με καϊμάκι!

Highlight
• Τα τραπέζια δίπλα στην τζαμαρία για απευθείας επαφή με το κύμα!
• H υπηρεσία delivery,που φέρνει τις νοστιμιές του στην πόρτα μας.

Info: Ακτή Κουμουνδούρου 20, Πειραιάς,  T. 210 4127324, www.vosporos-grill.gr Δευτ.-Πέμ. και Κυρ. 12:00-01:00, Παρ. έως 02:00, Σάβ. έως 03:00.

La Marina
Επιτέλους και ένα new age κρεατοφαγείο, το οποίο έσπασε το κατεστημένο που ήθελε μόνο ψαροταβέρνες και sea food resto να δικαιούνται τραπέζια δίπλα στη θάλασσα…

LaMarinaLaMarinaΗ Lamarina με μότο το «soyvlaki+more», που διακρίνουμε και στην επιγραφή της εισόδου, το τόλμησε τo 2014 σερβίροντας ακαταμάχητες κρεατονοστιμιές στη μαρίνα Ζέας με μια ονομασία που κάνει παιχνίδι με τη λαμαρίνα και τη μαρίνα όπου δένουν οι θαλαμηγοί.LaMarina

Η όρεξή μας ανοίγει αμέσως στον μοντέρνο και industrial αισθητικής χώρο με τις black ‘n’ white πινελιές και τα τηγάνια τους τοίχους, με πρώτες και καλύτερες τις ποικιλίες με σουβλάκια και κρεατικά (2 ή 4 ατόμων), που φτάνουν… υπερπαραγωγή σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολα!LaMarina

Η συνέχεια στον κατάλογό του γράφεται με εξίσου πεντανόστιμα σουβλάκια-γύρους, ζουμερά καλαμάκια, τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι, αλλά και δροσερές σαλάτες και εκλεκτά ορεκτικά για όσους θέλουν κάτι πιο light. Στα συν η υπηρεσία delivery.

Highlight
Οι more than fair τιμές του δεδομένης της περιοχής και του πολύ καλού service.

Info: Καθημερινά 12:00-01:00, Μαρίνα Ζέας Πειραιάς, Τ. 211 0124117, FB. LaMarina

Τα δωρεάν της Αθήνας το 2018: Ξένες γλώσσες,μουσικά όργανα,γιόγκα και pilates,μαθήματα χορού!

Μπλε Αλεπού
Ο κύριος Κώστας Παπαντώνης έχοντας το know how στο χώρο της εστίασης, μετέφερε και εξέλιξε το concept του γνωστού πρώην Prime grill σε έναν ολοκαίνουργιο κλασικό και ατμοσφαιρικό χώρο και με ένα όνομα που είναι αυτό που θα λέγαμε…κληρονομιά καθώς είναι το ίδιο με εκείνο που κάποτε -συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1940, είχε το καμπαρέ του πατέρα του στο κέντρο της Αθήνας.


Cozy η κυρίως σάλα, όπως και η πιο prive γωνία αλλά και ο χώρος του bar. Σε αυτό λοιπόν το ατμοσφαιρικό σκηνικό από το απόγευμα και μετά απολαμβάνουμε το ποτό, το κρασί ή το cocktail μας τόσο στο bar όπως φυσικά και τις εκλεκτές γεύσεις του μικρού αλλά εξαιρετικού μενού με κεντρικό άξονα το κρέας.

Best sellers το chateaubriand,το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και η σαλάτα ντομάτα!
Highlight: τα ολόφρεσκα πιάτα ημέρας,περιπου 6 με 8 καθημερινά. Καθημερινά 17:00 – 01:00 & Σ/Κ από τις 12:00.

Info: Κηφισίας 158, τηλ. 210 6743333

Πηγή Best in town Athens 2017

Ξεφυλλίστε το και κατεβάστε το εντελώς δωρεάν με ένα κλικ!

                                                         

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,078LikesLike
88,747 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ