Πληρώνεις ένα ακριβό αεροπορικό εισιτήριο και τουλάχιστον θα ήθελες ο καφές που σου σερβίρουν να είναι γευστικός. Σπάνια όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει και εσύ μετράς τις ώρες να προσγειωθείς για να απολαύσεις μία κούπα καφέ.
Yπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες.
Αναλυτικότερα:
Το νερό που χρησιμοποιείται αποθηκεύεται για πολύ καιρό σε δεξαμενές, και αυτή η στασιμότητα του δίνει μια απαίσια γεύση.
Τάσος Δούσης: Σου έχω 4 σοβαρούς λόγους για να τα βροντήξεις όλα και να αρχίσεις να ταξιδεύεις!
Δεύτερον όταν ο καφές φτιάχνεται κατά τη διάρκεια της πτήσης, το βράσιμο επιτυγχάνεται νωρίτερα, κάτι που αγνοούν οι αεροσυνοδοί, με αποτέλεσμα ο καφές να έχει γεύση καμμένου.
Τρίτον, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει λίγο καλύτερη γεύση.