Οι ierax analytix και η stackprime διεξήγαγε πανελλήνια έρευνα, με 3.338 ερωτώμενους, με στόχο να ανακαλύψει την προτίμηση των Ελλήνων στον καφέ..
Επίσης, ανακαλύψτε γιατί οι Ιταλοί δεν πίνουν ποτέ καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί!
Συγκεκριμένα ο φρέντο εσπρέσο βρέθηκε στην κορυφή με 36%, μετά ο φρέντο καπουτσίνο 2ος με 19%, ο καπουτσίνο με 13%, ο στιγμιαίος με 11%, ο εσπρέσο με 9%, ο ελληνικός με 7% και τέλος ο φίλτρου με 3%.
Στην ερώτηση, πόσο συχνά καταναλώνουν καφέ από έξω, το 36% δηλώνει καθημερινά, το 17% 4-5 φορές την εβδομάδα. Μετά το 27% απάντησε 2-3 φορές την εβδομάδα και τέλος μία 1 φορά την εβδομάδα και χωρίς να το προγραμματίσουν είχαν από 10%.
Σημαντικό παραμένει το γεγονός πως οι μισοί επιλέγουν να πάρουν καφέ από τοπικές καφετέριες και μπαρ, το 42% επιλέγει τις επώνυμες αλυσίδες για τον καφέ του, μόλις το 4% παίρνει από ζαχαροπλαστεία/φούρνους, ενώ το υπόλοιπο 4% από σούπερ μάρκετ, καντίνες κ.λπ.
Τέλος, η έρευνα είχε να κάνει με τις τιμές του καφέ στην Ελλάδα. Φαίνεται πως οι τιμές του καφέ κάτω από 1 ευρώ προκαλούν άγχος στους καταναλωτές σχετικά με την ποιότητα του καφέ.
Παράλληλα, οι τιμές πάνω από 2.20 ευρώ θεωρούνται υπερβολικές από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Τα νούμερα αυτά να ισχύουν για όλα τα είδη καφέ από έξω.
Η έρευνα έγινε από την ierax analytix ηλεκτρονικά, μέσω των social media της εταιρείας, με 3.338 άτομα από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν, από 04 μέχρι 10 Οκτωβρίου.
Εδώ σερβίρεται ο ακριβότερος καφές του κόσμου! Δείτε πόσο κοστίζει
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει στον καφέ των 2 ευρώ, άντε 4, άντε 5, ανάλογα το μέρος. Τι διαφορά μπορεί να έχει με έναν πανάκριβο καφέ;
Την απάντηση θα μας την δώσει η κάμερα του BBC που επισκέφθηκε το «Klatch Coffee» όπως ονομάζεται το μαγαζί που σερβίρει αυτό τον πανάκριβο καφέ.
Δείτε αναλυτικά στο athensmagazine.gr!
Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr: