Το Γκάζι είναι από τις περιοχές εκείνες του κέντρου που έχει κόσμο, πολύ κόσμο -το βράδυ (κυρίως). Στο κέντρο της πόλης, έχει ταυτιστεί εδώ και χρόνια με τη διασκέδαση αλλά και τον πολιτισμό.
της Κατερίνας Ρίγκου ([email protected])
Η μεγάλη του πλατεία, τα γραφικά δρομάκια δεξια και αριστερά, το μετρό, φυσικά η καλλιτεχνική του πλευρά με τους πολιτιστικούς χώρους, τα θέατρα, τα πολλά events και κάποια διαχρονικά και σταθερά στέκια του με ταυτότητα και πιστό κοινό όπως η Κανέλα, το Cazarte, το Hoxton, το Tramp, το Flamme rouge, το Liarman πάντα προσέλκυαν και κρατούσαν το κοινό.
Ίσως όμως όλη αυτή η φήμη του, συνδυαστικά με το σημείο το έκανε (ή το κάνει) να χάνει κάποιες φορές… το δρόμο του, που σημαίνει ότι αρκετές από τις επιλογές διασκέδασης και φαγητού χαρακτηρίζονται εύκολα mainstream και όχι με την καλή έννοια. Το γεγονός βέβαια έχει βοηθήσει θεωρητικά να πάει περισσότερος κόσμος όπως και έχει μετατρέψει το κοινό σε mix & match. Όπως και να έχει, με τα ups και downs του, φαίνεται πως κάθε φορά βρίσκει τρόπους να μας ”ξανακαλεί” κοντά του!
Στη βόλτα μας αυτή τη φορά το βρήκαμε updated και πολύ μας άρεσε και ανακαλύψαμε 6 λόγους -ακόμα- που μπορεί, είτε να ξανακερδίσουν όσους ”απομακρύνθηκαν” είτε να διατηρήσουν αυτούς που ούτως ή άλλως το προτιμούν, νέες αξιόλογες αφίξεις που ανεβάζουν τα standards! Γιατί πως να το κάνουμε είναι μια περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, ορόσημο για την πόλη!
Λάιμ Bistro
Το ολοκαίνουριο Λάιμ Bistro παρουσιάζει μια νέα πρόταση όχι μόνο στο Γκάζι αλλά στη πόλη καθώς μέσω του vegan, glouten free και sugarfree μενού του επικοινωνεί εκτός των ”διαφορετικών” γεύσεων μια ολόκληρη στάση ζωής! Ολα ξεκίνησασν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η Άλκηστις Αλεξανδράτου και η Ντέμη Γεωργίου αποφάσισαν να τολμήσουν το καινοτόμο αυτό επιχειρηματικό project.
Μετά παό πολλούς πειραματισμούς και φυσικά μεγάλη αγάπη για την εν λόγω κουζίνα, τα κορίτσια μας υποδέχονται στο χρωματιστό, φιλόξενο και cozy χώρο του Λάιμ bistro με την ανοιχτή κουζίνα και μας παρουσιάζουν ένα μενού που σερβίρει το φαγητό που θα μας έφτιαχνε η μαμά -με τόσο αγνά υλικά και τα πάντα να είναι χειροποίητα, ολόφρεσκα και να ετοιμάζονται εντός- με πινελιές όμως παράλληλα gourmet και υψηλής γαστρονομίας! Τα πιάτα του εποχικού μενού είναι νοστιμότατο καθώς υπάρχει το know how όχι μόνο των γεύσεων και των συνδυασμών! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που σε μεγάλο ποσοστό, οι επισκέπτες του, δεν είναι vegan!(Δεκελέων 23, τηλ. 2103474423)
Kudu The Workshop
Επί της κεντρικής Βουτάδων, μετρά 6 μήνες παρουσίας και ήρθε για να δώσει κάτι διαφορετικό στη περιοχή. Και μπορεί ο πρώτος λόγος που μπαίνεις να είναι η ευχάριστη ατμοσφαιρά του και ο υπέροχος χώρος αλλά το Kudu είναι μια all day καφετέρια -πολυχώρος, ένα αυθεντικό Coffee Workshop που όχι μόνο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά να μάθεις να τον αξιολογείς κιόλας!Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καβουρδίσματος και γευσιγνωσίας προσφέρουν ένα ταξίδι με τελικό προορισμό τη γνώση και την απόλαυση και μας καλούν να ζήσουμε μια διαδραστική εμπειρία στον κόσμο του roasting & cupping του καφέ.Για αυτούς τους λόγους η εταιρεία απέκτησε το δικό της Workshop προκειμένου να επικοινωνήσει άμεσα την τέχνη, τη γνώση και την απόλαυση του καφέ!Συνδυαστικά, στον κατάλογο του Kudu θα βρείτε γευστικές επιλογές από μια comford food κάρτα και φυσικά ποτά.
(Βουτάδων 28, Γκάζι. τηλ: 2103422850)
Μαστιχα +
Πάνω στην κεντρικότατη Βουτάδων, στην πλατεία το Mastiha+ meze bar έκανε την εμφανισή του μόλις ένα μήνα πριν. Αρχικά τραβάει το βλέμμα ο ευχάριστος, φωτεινός και χρωματιστός χώρος του με τα εξωτερικά τραπεζάκια του να γίνονται ανάρπαστα ενω μας αρέσει πολύ το concept του, ένα αυθεντικό all day μεζε- μπαρ σε vintage style που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα και αποστάγματα.
Καθημερινά θα απολάυσετε εκτός από ποιοτικό καφέ, φρεσκότατους σπιτικούς μεζέδες και signature cocktails με βάση τα ελληνικά αποστάγματα (ούζο, τσίπουρο, μαστίχα, κρασί και ελληνική βότκα) και μάλιστα σε τιμές που θα σας εκπλήξουν! Highlight το hipster rooftop, στην ταράτσα του κτηρίου,το οποίο ναι μεν δεν έχει ανοίξει ακόμα (θα ανοίξει το Πάσχα) αλλά εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να ανέβουμε!
Ουσιαστικά είναι ένα cocktail bar που συνδυαστικά θα σερβίρει και κάποιες γευστικές προτάσεις διαφορετικού μενου. Εκτός των υπηρεσιών η θέα είναι πραγματικά εκθαμβωτική ενώ ένα από τα πιο γνωστά γκράφιτι της Αθήνας κοσμεί την μια πλευρά του χώρου!
(Βουτάδων 48, Γκάζι, τηλ. 210 3464259)
A little taste of house
Ενας όμορφος χώρος στο στενό της Δεκελέων, στεγάζει το ”ταξιδιάρικο” concept του A little taste of house. Μέσω του μενού του θα ”βρεθείτε” σε διάφορες γωνιές του κόσμου, απολαμβάνοντας ξεχωριστά πιάτα από διαφορετικές κουζίνες, που αποτυπώνουν τη διαφορετική ταυτότητα και γαστρονομική κουλτούρα του κάθε τόπου! Το εστιατόριο εγγυάται… ανακάλυψεις, απόλαυση στον ουρανίσκο, εμπειρίες και φυσικά εκλεκτές γεύσεις σε ένα μενού θρεπτικό και φτιαγμένο με μεράκι! (Δεκελέων 3, τηλ. 210 3410013)
Happy cheesecake
Καινοτόμα ιδέα και concept που δημιουργήθηκε σε ένα μικρό όμορφο χώρο επί της Κωνσταντινουπόλεως. Οπως αποκαλύπτει και το ονομά του, σερβίρει ολόφρεσκα cheesecake (αποκλειστικά) σε 8 (προς το παρόν) διαφορετικές γεύσεις, με την original αμερικάνικη συνταγή τους, που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο εντός!
(Κωνσταντινουπόλεως 60)
Ψ…art
Το συναντήσαμε επί της Κωνσταντινουπόλεως και όπως λέει το όνομα του σερβίρει εδώ και περίπου 1 χρόνο που άνοιξε ένα μενού αμιγώς θαλασσινών γεύσεων, στον περιποιημένο φωτεινό χώρο του. Ψάρια και θαλασσινά (ανάλογα την εποχή), σεβίτσε τσιπούρα, καρπάτσιο λαυράκι, αχινοσαλάτα, πςτροσωλήνες (!) είναι κάποια από τα λαχταριστά εδέσματα του μενού. Δοκιμάστε την μπαρμπουνομακαρονάδα!
(Κωνσταντινουπόλεως 68, τηλ. 2103466896)
Πηγή: athenemagazine.gr