Πλούσια μυρωδάτη και βελούδινη κρέμα, πολλά φύλλα τραγανής κρούστας, αρώματα ολόφρεσκου βουτύρου και απολαυστικό σιρόπι συνθέτουν ένα από τα πιο παραδοσιακά και ταυτόχρονα φημισμένα γλυκά, στο οποίο ουδείς, γλυκατζής ή όχι, μπορεί να αντισταθεί. Εσείς ακόμα να φάτε το κορυφαίο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας;
Σταθερή αξία για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών και όχι μόνο, το γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν, έχει γράψει την δική του επιτυχημένη πορεία στον χρόνο από το 1961. Η κυριαρχία του «Κοσμικόν», με πρωταγωνιστή το ονειρεμένο γαλακτομπούρεκο, παραμένει απόλυτη γιατί κατακτήθηκε υπομονετικά: Το 1961 ο Άγιος Νικόλαος, μόλις το 1996 ο Άγιος Ελευθέριος, το 2003 το Παλαιό Φάληρο και την άνοιξη του 2011 το καμάρι του Θανάση Τελώνη, στην Αγία Παρασκευή.
Ανακαλύψαμε επίσης, το υπέροχο σημείο όπου θα φάτε το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Ελλάδας!
Ο κώδικας ποιότητας και νοστιμιάς του γαλακτομπούρεκου θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτος: «Σεβασμός στην παράδοση, ολόφρεσκες πρώτες ύλες της καλύτερης ποιότητας, μόνο χειροποίητο φύλλο, βούτυρο γάλακτος μόνο από τη Θεσσαλία και τη Μυτιλήνη, η μαγική μυστική μας συνταγή, άπειρη προσοχή στην εκτέλεση και ποτέ χυμός λεμονιού στο σιρόπι γιατί χαλά όλη τη μαγεία της αυθεντικής γεύσης».
Αρκεί να δοκιμάσετε ένα από τα γαλακτομπούρεκα του, για να συνειδητοποιήσετε ότι όσο εύκολη κι αν φαίνεται η παρασκευή του, για να το πετύχετε θέλει μαεστρία και μεράκι!
Έχοντας κερδίσει αρκετές διακρίσεις, παρασκευάζεται από αγνές και επιλεγμένες πρώτες ύλες, χειροποίητο φύλλο και βούτυρο γάλακτος από τη Θεσσαλία και τη Μυτιλήνη, ενώ η συνταγή του –μέχρι και σήμερα παραμένει κρυφή– στην οποία βασίζεται αποτελεί και το μυστικό που έχει διαδώσει την φήμη του σε ολόκληρη την πόλη. Σημειώστε ότι στο σιρόπι του δεν προστίθεται χυμός λεμόνι, καθώς αλλάζει όλη την αυθεντική του γεύση. Εδώ, θα δοκιμάσετε επίσης κανταΐφι κρέμα, προφιτερόλ και τσουρέκι.
Το Κοσμικόν θα το βρείτε κοντά σας σε έξι καταστήματα στην Αθήνα. Διαλέξτε αυτό που σας εξυπηρετεί και απολαύστε το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο αλλά και υπέροχα σιροπιαστά, πατισερί, παγωτά και πολλές άλλες γλυκές δημιουργίες. (kosmikon.eu)
Δείτε επίσης στο travelsrtyle.gr: