Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens
HomeΜη κατηγοριοποιημένοΑυτά είναι τα λάθη που κάνει κάθε ταξιδιώτης κι ας νομίζει πως...

Αυτά είναι τα λάθη που κάνει κάθε ταξιδιώτης κι ας νομίζει πως μπορεί να τα αποφύγει

Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ έξυπνος και ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κάνεις κάποιο λάθος πριν ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, είσαι αρκετά γελασμένος. Όσο καλά κι αν έχεις προετοιμάσει τις αποσκευές σου ή όσες φορές κι αν έχεις τσεκάρει ότι έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί σου, όλο και κάτι θα συμβεί δείχνοντάς σου ότι δεν είσαι πάντα σωστά προετοιμασμένος ή ότι πάντα υπάρχει κάτι –έστω και μικρό– που να ξεφύγει από την προσοχή σου. Διάβασε παρακάτω ποιες μικρές απροσεξίες μπορεί να μετατρέψουν το ταξίδι σου σε περιπέτεια και φροντίστε να τις αποφύγεις.

Διαβάστε ακόμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το φαγητό στο αεροπλάνο

- Advertisement -

Παραδίδεις τα πιο χρηστικά αντικείμενά σου σε έναν “ξένο”

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα χρειαστεί να παραδώσεις την χειραποσκευή σου στο προσωπικό, γιατί οι αποθηκευτικοί χώροι της καμπίνας του αεροπλάνου έχουν ήδη γεμίσει. Έτσι, τοποθέτησε τα κοσμήματα, φάρμακα, tablet, φωτογραφική μηχανή ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο αξίας ή άμεσης χρήσης σε ένα μικρότερο τσαντάκι μέσα στη χειραποσκευή σου, και όταν έρθει η ώρα να την παραδώσεις απρόσμενα αφαίρεσε, απλώς, το συγκεκριμένο τσαντάκι και τοποθέτησέ το στην τσάντα χειρός σου. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την χειραποσκευή σου, θα έχεις εξασφαλίσει ότι τα πολύτιμα αντικείμενά σου βρίσκονται στα σωστά χέρια.

Χάνεις την ειδική μεταχείριση όταν ταξιδεύεις για έναν ειδικό λόγο

Έχεις προγραμματίσει το επόμενο ταξίδι σου λόγω επετείου γάμου, για να κάνεις μια έκπληξη στο έτερον ήμισυ, για να γιορτάσεις τα γενέθλια των αγαπημένων σου προσώπων. Σε τέτοιες περιστάσεις δεν είναι λίγες οι φορές που οι παροχές των ξενοδοχείων γίνονται λίγο πιο ειδικές (αναβάθμιση δωματίου, δωρεάν γεύμα κ.α.), αν προηγουμένως έχεις ενημερώσει σχετικά. Και μην περιμένεις τελευταία στιγμή να ενημερώσεις την ρεσεψιόν. Στείλε πριν από το ταξίδι σου ένα ενημερωτικό email στον γενικό διευθυντή, για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος/η για τα καλύτερα.

Δεν καταφέρνεις να επισκεφτείς αξιοθέατο για το οποίο προτίμησες την συγκεκριμένη κρουαζιέρα

Λόγω απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων ή κάποιων άλλων ασυνήθιστων παραγόντων (π.χ. κάποια απεργία) δεν κατάφερες να δεις το αξιοθέατο για το οποίο στην ουσία προτίμησες την συγκεκριμένη κρουαζιέρα. Για να μην την ξαναπατήσεις, λοιπόν, την επόμενη φορά φρόντισε ο κορυφαίος προορισμός του προγράμματος να είναι η αφετηρία ή ο καταληκτικός προορισμός, και όχι κάποιος ενδιάμεσος έτσι ώστε να έχεις την δυνατότητα είτε προηγουμένως είτε μετά την κρουαζιέρα να επισκεφτείς με την ησυχία σας τα αξιοθέατα που επιθυμείς να δεις.

Σπαταλάς πολύτιμο χρόνο από το ταξίδι σου ψάχνοντας για τοπικές υπηρεσίες

Χρειάζεσαι κάποιες τοπικές πληροφορίες, να καλέσεις ένα ταξί, να μάθεις λεπτομέρειες για κάποια tours κ.α. αλλά δυστυχώς στο κατάλυμμα που επίλεξες για την διαμονή σου δεν υπάρχει ρεσεψιόν. Αναζήτσετε το κοντινότερο ξενοδοχείο με ρεσεψιόν (ή ακόμη και υπηρεσία concierge) και απευθύνσου στους υπεύθυνους για να εξυπηρετηθείς. Σίγουρα δεν θα σου το αρνηθούν. Για να αφήσεις, μάλιστα, καλύτερη εικόνα, μπορείς να προσφέρεις και ένα μικρό φιλοδώρημα.

Πληρώνεις ζημιές στο αυτοκίνητο που νοίκιασες χωρίς να είσαι ο υπαίτιος

Για να μην πληρώνεις τα σπασμένα αλλωνών, κάθε φορά που νοικιάζεις κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου φρόντισε να φωτογραφίζεις τις υπάρχουσες ζημιές (την ημερομηνία παραλαβής), έτσι ώστε κατά την παράδοση να έχεις τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν το επιβάρυνες με παραπάνω γρατσουνιές κλπ. Επιπλέον, φρόντισε να επιστρέφεις το αυτοκίνητο πάντα σε άτομο του προσωπικού της εταιρείας και να ζητάς γραπτή βεβαίωση ότι το επέστρεψες έτσι ακριβώς όπως το πήρες.

Θεωρείς ότι το διαβατήριό σου είναι έγκυρο μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης

Πριν κλείσεις τα εισιτήρια για το ταξίδι σου φρόντισε να έχεις ελέγξει ότι η ισχύς του διαβατηρίου σου (στις χώρες που χρειάζεται) είναι εντός των ημερομηνιών του ταξιδιού σου. Ωστόσο, σου έχει διαφύγει ότι για συγκεκριμένες χώρες (Κίνα, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α.) η ημερομηνία λήξης θα πρέπει να είναι έξι μήνες μετά το πέρας της επίσκεψής σου σε αυτές.

Διαβάστε ακόμα: Δες τι πρέπει να κάνεις αν πάνε όλα στραβά στις διακοπές σου

Κάνεις φανερό σε όλους ότι είσαι τουρίστας

Κι αυτό έχει ως συνέπεια και να κινδυνεύεις αλλά και να σε εκμεταλλευτούν. Μην κυκλοφορείς με τον χάρτη ανά χείρας, λοιπόν, γιατί γίνεσαι εύκολος στόχος. Επιπλέον, απέφυγε το φαγητό στην καρδιά των τουριστικών περιοχών καθώς οι τιμές των εστιατορίων γύρω από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του εκάστοτε προορισμού είναι πάντα πιο τσιμπημένες από τα λίγο πιο απομακρυσμένα από αυτά. Τέλος, μιμήσου τους ντόπιους κάνοντας έρευνα για το πού τρώνε οι ίδιοι. Εκτός του ότι το φαγητό θα είναι σίγουρα ποιοτικό, θα δεις ότι και οι τιμές θα είναι εξίσου value for money.

Πηγή: greekguide.com

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,077LikesLike
88,730 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ