Τα τουριστικά μέρη θέλουν προσοχή όσον αφορά το φαγητό… Οι υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν εκ των έσω σε χώρους επισιτισμού σας εξηγούν ποια φαγητά δεν πρέπει να τρώτε!
Εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ταβέρνες, σερβιτόροι και μάγειρες έχουν κατά καιρούς ομολογήσει τι πρέπει να αποφεύγετε, γι’αυτό έχετε τα υπόψιν σας…
Επίσης, γνωρίστε τα δικαιώματά σας όταν επισκέπτεστε ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ.
Κιμάς
Ένα τρόφιμο που ούτως ή άλλως είναι επικίνδυνο οπουδήποτε αν δεν γνωρίζετε την ποιότητά του. Ο βοδινός κιμάς μάλιστα, κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες.
Πιάτα που δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση – εξεζητημένες γεύσεις
Αν ψάχνετε κάτι πιο εξεζητημένο, αφήστε το για άλλη περίπτωση. Όσο κάτι δεν έχει κατανάλωση, σημαίνει πως μπορεί να είναι παρατημένο και μπαγιάτικο. Επιλέξτε μόνο τα πιάτα που έχουν μεγάλη ζήτηση για να είναι πάντα φρέσκα.
Μαγειρευτά
Θέλετε να φάτε ένα ωραιότατο παστίτσιο; Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε τα μόνο σε μέρη που είναι φημισμένα για τα μαγειρευτά τους φαγητά αλλιώς κινδυνεύετε να φάτε κατεψυγμένα που αποψύχθηκαν πριν μερικές ώρες αφημένα στη ζέστη.
Κοτόπουλο
Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σαν πιάτο όμως παραμένει επικίνδυνο λόγω θεμάτων υγιεινής! Υπάλληλοι εστιατορίων αναφέρουν πως μπορείτε να φάτε κοτόπουλο εκτός σπιτιού μόνο αν γνωρίζετε πως το σημείο που τρώτε τηρεί όλες τις παραμέτρους καθαριότητας.
Προσοχή και στα μαχαιροπήρουνα
Μπορεί να μην αφορά συγκεκριμένο είδος φαγητού, αλλά πολλά μαγαζιά δεν προσέχουν καθόλου τα μαχαιροπήρουνα τους και πολλές φορές χρησιμοποιούν στις ταβέρνες και στα εστιατόρια πιρούνια, μαχαίρια κ.λ.π για να κόψουν κοτόπουλο ωμό άρα έχουν μικρόβια, και με το ίδιο μαχαίρι έκοψαν και το μαρούλι σας.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: