Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
16.7 C
Athens
HomeΚόσμος"Αστικοί κήποι": Καταπράσινες ταράτσες ομορφαίνουν τις πόλεις του κόσμου - Κτήρια...

“Αστικοί κήποι”: Καταπράσινες ταράτσες ομορφαίνουν τις πόλεις του κόσμου – Κτήρια χάρμα οφθαλμών!

Οι κήποι στις πόλεις δεν είναι κάτι συνηθισμένο για να το δει κανείς! Πόσω μάλλον στις ταράτσες κτηρίων! Εμείς σας δείχνουμε αστικούς κήπους που ξεχωρίσαμε στις πόλεις του κόσμου, ταράτσες χάρμα οφθαλμών!

Πράσινη ταράτσα σε κτήριο στη Νέα Υόρκη

Οι πολίτες ανά τον κόσμο ενθαρρύνονται να αποκτήσουν τους δικούς τους «αστικούς κήπους». Ωστόσο, η αρχιτεκτονική σε ολόκληρο τον κόσμο έχει υλοποιήσει τις δικές της προτάσεις σχετικά με το πώς ένα κτήριο μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας μιας πόλης και στην ανάπτυξη του πράσινου.

- Advertisement -

Ουρανοξύστης-ορχιδέα “ανθίζει” στην καρδιά του Χονγκ Κονγκ!

Καταπράσινες ταράτσες σε πόλεις του κόσμου

Νέα Υόρκη

Πράσινες ταράτσες στη Νέα Υόρκη με κάθετο αστικό κήπο

Σαν Φρανσίκο

Πράσινη ταράτσα σε στάση στο Σαν Φρανσίσκο

Κοπεγχάγη

πράσινη ταράτσα σε κτήριο στην Κοπεγχάγη

Μπρούκλιν

Πράσινη ταράτσα σε κτήριο στο Μπρούκλιν με χαμηλά φυτά

Άμστερνταμ

Πράσινες ταράτσες σε γειτονιά με κτήρια στο Άμστερνταμ

Γιοχάνεσμπουργκ

Πράσινη ταράτσα σε κτήριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Αρμενία

Πράσινη ταράτσα σε κολλέγιο στην Αρμενία

Μεξικό

Πράσινη ταράτσα σε πολυκατοικία στο Μεξικό

Βαλτιμόρη

Πράσινη ταράτσα σε κτήριο στη Βαλτιμόρη

Ντένβερ

Πράσινη ταράτσα σε κατοικία στο Ντένβερ

Παρίσι

Πράσινη ταράτσα σε εταιρεία στο Παρίσι

Οι ουρανοξύστες του μέλοντος θα είναι ξύλινοι!

Με έμφαση στο οικολογικό design και στην προστασία του περιβάλλοντος οι ουρανοξύστες του μέλλοντος θα είναι ξύλινοι. Μάλιστα, ο ψηλότερος έχει κατασκευαστεί στο Όσλο.

Το περιβάλλον κινδυνεύειη γη φωνάζει ότι θα γίνει μη κατοικήσιμοι για τον άνθρωπο και οι πάγοι στην Αρκτική έλιωσαν φέτος δραματικά, σε ανησυχητικό σημείο για το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο τη νύχτα

Με αυτά ως οδηγό απαιτείται μια πιο eco friendly αντιμετώπιση των κατασκευών, οπότε το ξύλο αποτελεί ένα υλικό που προσφέρει ασφάλεια και διαθέτει… οικολογική διάθεση! Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια νέα τάση αλλά για μια επιστροφή στην παράδοση.about:blank

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο με θέα στη λίμνη

Ο ψηλότερος ξύλινος ουρανοξύστης

Κάπως έτσι οι νέες κατασκευές, αρχής γενομένης με τους ουρανοξύστες θα κατασκευάζονται από ξύλο, ενώ ο πρώτος που έκανε την εμφάνισή του σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι ο ουρανοξύστης Μτζόσταρνετ, ύψους 280 μέτρων, το ψηλότερο ξύλινο κτήριο στον κόσμο.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο κοντινό

Κατασκευάστηκε στη νορβηγική πόλη Μπρούμουνταλ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Όσλο της Νορβηγίας. Η δομή διαθέτει 18 διαμερίσματα, γραφεία αλλά και το ξενοδοχείο Wood και είναι το ψηλότερο κτήριο από ξύλο παγκοσμίως αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια.Η Πορτογαλία ανοίγει τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο! Μόνο για τολμηρούς! (βίντεο)

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο θέα στη λίμνη με τα σκάφη

Η αρχιτεκτονική αλλάζει ρότα και επιλέγει την ξυλεία, που μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι του σκυροδέματος και του χάλυβα, με αποτέλεσμα πολλοί ουρανοξύστες από ξύλο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο στην είσοδο

Σχέδια για ξύλινους ουρανοξύστες εκπονούνται παντού, όπως και για ξενοδοχεία, με παράδειγμα το φουτουριστικό κυκλικό ξενοδοχείο επίσης στη Νορβηγία. Κι ο λόγος δεν είναι μόνο ότι αυτά τα κτήρια δεν εκπέμπουν καθόλου αέρια του θερμοκηπίου, αλλά ότι επιπλέον είναι σε θέση να εγκλωβίζουν τα αέρια στα τοιχώματά τους, στις κολόνες τους και τα δοκάρια τους.

Τα πλεονεκτήματα της ξύλινης κατασκευής

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια ανάγκη που θα προκύψει τις επόμενες δεκαετίες: τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών λένε ότι εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης αστικοποίησης και της κλιματικής αλλαγής θα έχουν μεταναστεύσει στις πόλεις έως το 2050 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτό σημαίνει ότι από 54% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είναι σήμερα ο αστικός πληθυσμός, το 2050 θα φτάσει το 66%. Αν λάβει υπόψη του κανείς ότι η παραγωγή μπετόν και χάλυβα ευθύνεται για το 8% των συνολικών εκπομπών του αερίου, τότε δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λύση είναι το ξύλο.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο το ξενοδοχείο Wood στο εσωτερικό του

Φαίνεται πάντως ότι το ξύλο δεν είναι μόνο πιο φιλικό απέναντι στο περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο: Σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη, η πίεση του αίματος κατεβαίνει όταν βρισκόμαστε σε έναν χώρο από ξύλο, ενώ ακολουθεί την αντίθετη πορεία όταν περιβαλλόμαστε από ατσάλι. Ποια εξήγηση δίνουν γι’ αυτό το φαινόμενο οι ειδικοί;

Μα ότι το ξύλο παραπέμπει στην ιδέα του δάσους. Εκεί όπου ο άνθρωπος έζησε για εκατομμύρια χρόνια εξασφαλίζοντας τροφή, ζωή και καταφύγιο από τους κινδύνους.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,011LikesLike
88,523 FollowersFollow
187,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ