Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens
HomeΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑπολαμβάνουμε αληθινό σπιτικό φαγητό στη καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Απολαμβάνουμε αληθινό σπιτικό φαγητό στη καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Flavors with… memories!

Από την Kατερίνα Ρίγκου Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

- Advertisement -

Πιάτα από άριστες εποχιακές πρώτες ύλες, που η γεύση και τα αρώµατά τους ξυπνούν µνήµες,… «πασπαλισµένα» µε αγάπη, τέχνη, ταλέντο και έµπνευση… Αυτή είναι η βάση του µενού της Νικολέττας Δήµου, που µας το ετοιµάζει καθηµερινά στην κουζίνα του Π22!

4049__DSC3257

Μπαίνοντας, το city µε industrial πινελιές design του, η minimal αισθητική του αλλά και η φιλοσοφία του µας παραπέµπουν σε bistro του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης,… ενώ µε έναν παράδοξο τρόπο δεν περνάνε παρά ελάχιστα λεπτά µέχρι να νιώσουµε τόσο οικεία στο χώρο που πραγµατικά προκαλεί εντύπωση! Μετράει σχεδόν δύο χρόνια, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Παλαιών Πατρών Γερµανού, από όπου προέκυψε και το όνοµά του, και είναι η πραγµάτωση του ονείρου της ιδιοκτήτριάς του, Νικολέττας Δήµου, που, παρ’ όλη τη διαφορετική µέχρι πρότινος επαγγελµατική της πορεία, τελικά την κέρδισε η µεγάλη της αγάπη για το καλό ελληνικό φαγητό και το πηγαίο ταλέντο της στην εκτέλεσή του. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η ίδια κάνει γνωστή τη µεσογειακή διατροφή µέχρι την Αµερική, όπου δραστηριοποιείται παρέχοντας consulting σε εταιρεία εισαγωγής ελληνικών τροφίµων µε έδρα το Pittsburgh της Πενσυλβάνια – γι’ αυτό και ταξιδεύει εκεί κάθε 4 µήνες! Θεωρώντας το φαγητό τέχνη, εµπνεύστηκε ένα εποχιακό µενού-ωδή στην ελληνική µεσογειακή κουζίνα και τα αγαθά της, το οποίο καθηµερινά επιµελείται η ίδια στη full open κουζίνα του Π22.

4049__DSC3230

Με αφετηρία το σπιτικό φαγητό στην εξέλιξή του και τους µοναδικούς συνδυασµούς των άριστων πρώτων υλών, οι γευστικές προτάσεις αποκαλύπτουν το πάθος για τα φρέσκα υλικά, καθώς το µενού προσαρµόζεται σε αυτά και καταλήγουν σε πιάτα που ξυπνούν µνήµες, παραπέµποντας στο αληθινό φαγητό της µαµάς! Τα πάντα, από τις αλοιφές µέχρι και την πιο περίτεχνη παρασκευή και τα πιάτα ηµέρας, γίνονται από τα χέρια της Νικολέττας. Ανάµεσα στις εκλεκτές προτάσεις ξεχωρίσαµε τα κριθαρότο, τα φρέσκα ψάρια ηµέρας, τους κεφτέδες (σχάρας ή τηγανητούς), τις σούπες και, φυσικά, τις εξαιρετικές ελληνικές καθηµερινές προτάσεις (κυρίως µαγειρευτά), ανάλογα µε την έµπνευσή της και τι θα βρει στην αγορά!

4049__DSC3112

Καθηµερινά, εκτός Δευτ., 13:00-00:00.

Π.Π. Γερµανού 22, Τ. 2310 244520

Πηγή:Best in Travel Thessaloniki 2016

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!

4049__DSC32574049__DSC32304049__DSC3112

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,078LikesLike
88,735 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ