Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2024
16.9 C
Athens
HomeΑττικήΑθήναΑπό τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα: Οι καλύτερες επιλογές για καφέ, φαγητό...

Από τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα: Οι καλύτερες επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό στην παραλιακή πλευρά της πόλης!

Ο καιρός ανοίγει και η Αθηναϊκή Ριβιέρα σε καλεί να περάσεις καλά στα πιο must και δροσερά στέκια της πόλης, που σερβίρουν καφέ, νόστιμα πιάτα και cocktails με θέα θάλασσα.  σου Σου προτείνουμε κάποιες θαυμάσιες επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας! 

Δείτε αναλυτικά:

- Advertisement -

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πειραιάς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα και διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας –και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου–, ενώ παράλληλα «κουβαλάει» σημαντική ιστορία και είναι το πιο αντιπροσωπευτικό βιομηχανικό τοπίο. Αλλά έχει και τα δικά του μυστικά, από γωνιές άγνωστες στους πολλούς μέχρι ατμοσφαιρικά ταβερνάκια και πολυτραγουδισμένες γειτονιές.

Tα 10 μέρη στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφθούν όλοι σύμφωνα με τo Forbes! (photos)

Tony Bοnannο

Βασ. Παύλου 61 & 63 (Παπαναστασίου), Καστέλλα, Πειραιάς, Τ. 210 4111901,www.tonybonanno.gr

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno. Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του ’50-’60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες. Λευκά τραπεζοµάντιλα, καθρέφτες-αντίκες, vintage έπιπλα από προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, κεριά αναµµένα και ασπρόµαυρα κάδρα που απεικονίζουν γνωστούς µαφιόζους καταφέρνουν να µας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή… Όσο για το φαγητό, φέρει αρώµατα και γεύσεις από την Κάτω Ιταλία, από γνήσιες, µαφιόζικες συνταγές.

Διαχρονικά πιάτα όπως το ριζότο tartuffo, Paccheri Bolognese, το πεντανόστιµο µπούτι κοτόπουλο, αλλά και το γλυκό banofee για το τέλος δεν απουσιάζουν ποτέ από την κάρτα του, ενώ ποζάρουν περήφανα δίπλα σε ένα λαχταριστό carpaccio και µια ζουµερή tagliata, αλλά και στην τραγανή pizza (δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτή µε gorgonzola, speck και λάδι τρούφας) που προστέθηκε τελευταία.

To δείπνο µας συνοδεύει µια «ψαγµένη» οινική λίστα και ιδιαίτερες µουσικές retro, jazz και oldies από έµπειρο DJ. Και επειδή η διάθεση είναι ήδη ανεβασµένη, συνεχίζουµε ακριβώς δίπλα στο ολοκαίνουριο «αδερφάκι» του, το cocktail bar Tony’s, που άνοιξε τον περασµένο Ιούνιο σε έναν εξαιρετικό, ψηλοτάβανο χώρο.

Προσεγµένο στην κάθε λεπτοµέρεια, ξεχωρίζει µε τη vintage αισθητική του, τους δερµάτινους καναπέδες, τις ροτόντες, την επιβλητική ξύλινη µπάρα του, καθώς και τη φωταγωγηµένη backbar, όπου «ξεκουράζεται» µια από τις πιο ενηµερωµένες κάβες µε premium spirits και σπάνιες ετικέτες! Σε αυτή την εκρηκτική ατµόσφαιρα η διασκέδαση καλά κρατεί µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, µε καλή µουσική που ανεβάζει τη διάθεση των θαµώνων του στα ύψη. Από €25. Από €8 (cocktail). Καθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα), 19:00 έως το πρωί (bar). Κυριακή 12:00-01:00.

Βασίλαινας

Αιτωλικού 72, Τ. 210 4612457, www.vassilenas.gr

Το ότι αποτελεί σηµείο αναφοράς του Πειραιά από το 1920, το γεγονός ότι το έχει αναλάβει η τρίτη γενιά και το ότι, παρόλο που το έχει τιµήσει εδώ και 96 χρόνια σύσσωµος ο επιχειρηµατικός και ο καλλιτεχνικός κόσµος, παραµένει ταπεινό και εξελίσσεται… αθόρυβα, µόνο σεβασµό προκαλεί! Κρυµµένο στην ήσυχη γειτονιά της Αγίας Σοφίας, το εστιατόριο Βασίλαινας εντυπωσιάζει µε τη µεγαλοαστική σάλα του, που µπορεί να µη θυµίζει εκείνη την παραδοσιακή µπακαλοταβέρνα που ο κύριος Θανάσης ανέδειξε στο πιο κοσµικό στέκι της εποχής, όµως καταφέρνει να µας ταξιδέψει µε χρονοµηχανή!

Διαφυλάσσοντας ως κόρην οφθαλµού την ιστορία, ο εγγονός Θανάσης προχώρησε σε µια διακριτική ανάδειξη του χώρου µε µια σύγχρονη αισθητική αντίληψη, µε το αποτέλεσµα να εκπέµπει την ίδια αίσθηση θαλπωρής που ένιωθαν οι θαµώνες το 1920. Μια σύγχρονη πινελιά παραδοσιακού µπακάλικου, old fashioned κουρτινάκια, ράφια µε κονσέρβες και µπουκάλια µε το µεγαρίτικο κρασί που έβγαζε κάποτε η οικογένεια (µέχρι το 1973), τον αυθεντικό µαρµάρινο ποτηριώνα, το κελάρι µε τα παλιά ξύλινα βαρέλια…

 

Όσο για τη µικρή κάρτα, δίπλα σε εµβληµατικά πιάτα όπως ο µπακαλιάρος και η ταραµοσαλάτα, ο πολλά υποσχόµενος chef Άνταµ Κοντοβάς (άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό) συνεχίζει τη µακρόχρονη γαστρονοµική πορεία τιµώντας την παράδοση. Βασισµένες σε εξαίρετες πρώτες ύλες και εκτελεσµένες µε ακρίβεια και σεβασµό στις γεύσεις, οι συνταγές του αναδεικνύουν ταπεινά ελληνικά προϊόντα µέσα από µοντέρνες τεχνικές, φαντασία και τη δηµιουργική µατιά του σε ένα µενού λιτό, χωρίς φιοριτούρες, που εξυµνεί µια σύγχρονη κουζίνα αξιώσεων. Τα πιάτα του à la carte όσο και του degustation menu είναι υποδειγµατικά, αλλάζουν µε βάση την εποχικότητα και στέκονται ψηλά στο ύψος των περιστάσεων. Όσο για τη λίστα του, µε πάνω από 70 ετικέτες, ικανοποιεί το ανήσυχο οινόφιλο κοινό! Tip: Κάθε καλοκαίρι µάς περιµένει σε µια καταπράσινη αστική ταράτσα αισθητικής του ’60, που χαρίζει αίσθηση δροσιάς µε παρτέρια από µυρωδικά φυτά! Στα συν, οι βραδιές µε οινοπαραγωγούς και ο privé χώρος, δίπλα στο ατµοσφαιρικό κελάρι. Από €30 (menu degustation €35). Τρ. – Σάβ. 19:00-00:30 & Κυρ. 13:00-17:30.

Ryanair σοκ! Ποιές πτήσεις σταματάει σε δημοφιλή ελληνικά νησιά; Πως θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω;

Και λίγο ιστορία…

Η ιστορία ξεκινάει το 1920, όταν το ζεύγος Θανάσης και Ειρήνη Βασίλαινα άνοιξαν ένα µικρό µπακάλικο, µε λίγα τραπέζια στη βιοµηχανική συνοικία της Αγίας Σοφίας για να εξυπηρετούν τους εργάτες των µηχανουργείων. Εδώ αντάµωναν άνθρωποι του µόχθου, καλλιτέχνες, αλλά και βιοµήχανοι, για να γευθούν πιάτα ηµέρας, συνοδεία ρετσίνας. Αφουγκραζόµενος τις απαιτήσεις της εποχής, ο Βασίλαινας γρήγορα µετεξελίχθηκε σε κοσµική ταβέρνα…

Στα χρόνια που ακολούθησαν η επιχείρηση δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια της οικογένειας, µε τη δεύτερη γενιά, τον γιο του Γιώργο να προσθέτει για πρώτη φορά νέες τεχνικές µοριακής γαστρονοµίας, καινοτόµες για την εποχή. Σήµερα, µε τον εγγονό Θανάση (φώτο) να έχει αναλάβει τα ηνία, έγινε µια στροφή στην ταυτότητα του εστιατορίου που το εξελίσσει διαρκώς, αποσπώντας διθυραµβικές κριτικές…

Το ήξερες ότι…

  • Είναι το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το µενού Degustation το 1928;
  • Το 1947 βρέθηκε στο κέντρο παγκόσµιας δηµοσιότητας µε την επίσκεψη του µεγάλου χολιγουντιανού αστέρα Τάιρον Πάουελ;
  • Ο Μυριβήλης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις, η Παξινού, ο Καζάν και πολλοί άλλοι ήταν συχνοί θαµώνες;

Paleo

Πολυδεύκους 39, Τ. 210 4125204

Σε µια πρώην εγκαταλελειµµένη αποθήκη, ήρθε να εκπλήξει το οινόφιλο κοινό µε έναν κρυµµένο χώρο που παραπέµπει σε οινοποιία της Τοσκάνης, ενώ ο «εγκέφαλός» του είναι ο γνωστός οινοχόος Γιάννης Καϋµενάκης. Για τον ίδιο ο πρώην βιοµηχανικός χώρος προέκυψε σαν έρωτας µε την πρώτη µατιά… και ήταν ο πλέον ιδανικός για να στεγάσει στις διάφανες επιβλητικές κάβες µε 400 διεθνείς κυρίως ετικέτες (ιταλικές, γαλλικές, ισπανικές), που συνοδεύονται από µια µικρή κάρτα µε προτάσεις ηµέρας βασισµένες σε εποχιακά προϊόντα. Καθηµερινά, εκτός Κυριακής, από τις 18:30.

Το Ειδικόν

Ψαρών 38 & Σαλαµίνας, Τ. 210 4612674

Η τελευταία αυθεντική µπακαλοταβέρνα στέκει αγέρωχη (βγαλµένη από παλιά ελληνική ταινία) πίσω από τα πρώην καπνεργοστάσια του λιµανιού. Οι συσκευασίες από παλιά προϊόντα, τα σκαλιστά ξύλινα ράφια και το ψυγείο µε την επιγραφή «Εν Ελλάδι, 1938» µοιάζει µε χρονοκάψουλα που µας ταξιδεύει στο 1920, τότε που ο Αριστείδης Παπακωνσταντίνου έστησε αυτό το παραδοσιακό στέκι. Σήµερα λειτουργεί µόνο ως ταβέρνα, µε τα ηνία να κρατά ο κύριος Απόστολος (2η γενιά) και ο γιος του Αριστείδης, ταυτόχρονα για τους λιγοστούς πεντανόστιµους µεζέδες φροντίζει η κυρία Βούλα, ενώ η σπιτική ρετσίνα ρέει άφθονη! Δευτ. – Παρ. 08:00-23:00, Σάβ. έως τη 01:00.

Pirée Lab 71

Κάστορος 78, Τ. 210 4082700-02

Μια εγκαταλελειµµένη βιοµηχανική περιοχή του Πειραιά, ένα βήµα από το λιµάνι, έβαλε στόχο ο interior designer Κοσµάς Καραβάς, για να τη µετατρέψει σε ένα καλλιτεχνικό meeting point. Η αρχή έγινε ήδη µε µια ερειπωµένη αποθήκη, η οποία έδωσε τη θέση της σε έναν ατµοσφαιρικό, Brooklyn style πολυχώρο τέχνης, διατηρώντας µε σεβασµό τα αυθεντικά βιοµηχανικά στοιχεία του! Γνήσια vintage έπιπλα συµπληρώνουν το σκηνικό, ωστόσο εδώ απόλυτος πρωταγωνιστής είναι η τέχνη!

Με motto του το «Libérez moi», το Pirée ήρθε για να δώσει έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης όχι µόνο σε καταξιωµένους αλλά και σε ανερχόµενους καλλιτέχνες και designers, µε τις δηµιουργίες τους (φωτογραφία, χορό, λογοτεχνία, design, µουσική) να αποτελούν κοµµάτι του décor! Στον ίδιο χώρο λειτουργεί κι ένα concept coffee bar µε καφέ, «ψαγµένους» χυµούς και τσάι, light tapas αλλά και cocktails. Τip: Κάθε Παρασκευή DJ sets. Λειτουργεί και privé χώρος. Tρ. – Σάβ. 11:00-23:00 & Κυρ. 11:00-18:00.

Istioploikos Café-Restaurant

Ακτή Μικρολίµανου, T. 210 4134084

Με 20 χρόνια στο ενεργητικό του, έχει αναδειχθεί σε σηµείο αναφοράς του Πειραιά! Στο ισόγειο το εστιατόριο δίνει την ταξιδιάρικη αίσθηση καραβιού, ειδικά στα τραπέζια έξω που βλέπουν στη µαρίνα, αλλά και από το µεσογειακό µενού, µια καλά ενηµερωµένη wine list και λαχταριστά επιδόρπια. Το café-bar από το πρωί κινείται σε coοl ρυθµούς µε καφέ, φρέσκους χυµούς και σνακ, ενώ το βράδυ σε «µπαρίστικο» mood µε mainstream µουσικές, ποτά και cocktails. Από €30. Καθηµερινά 09:00-03:00

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, T. 210 4175740 11 Angelou Metaxa Str. & Voulgari Str., Kanari Sq.

Kάτω από τη στέγη ενός εµβληµατικού νεοκλασικού, εισπράττουµε την κοσµοπολίτικη αύρα του από νωρίς µε καφέδες, ροφήµατα, πρωινά εδέσµατα, ενώ στη συνέχεια την τιµητική τους έχουν οι µεσογειακές µοντέρνες και κλασικές προτάσεις, βασισµένες σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα και µε την υπογραφή του σεφ Χρήστου Τζιέρα, ενώ το βράδυ τα cocktails βρίσκονται στις δόξες τους! Καθηµερινά 09:00-02:00 (η κουζίνα 13:00-00:30).

Darling-The Bar

Δραγάτση 8, T. 210 4101410

Έκανε το ντεµπούτο του τον Απρίλιο του 2015 σε ένα σικάτο σκηνικό µε πολύ ιδιαίτερες, vintage πινελιές και σήµα κατατεθέν την επιβλητική µπάρα, συστήνοντας τη δική του all day φιλοσοφία στον πεζόδροµο της Δραγάτση, δίπλα στο Δηµοτικό Θέατρο. Τα πρωινά την τιµητική του έχει ο καφές, ενώ το βράδυ δοκιµάζουµε πιάτα διεθνής κουζίνας, pizza και pasta αλλά και δροσερά cocktails. Tη διάθεση, µε τη σειρά της, φτιάχνει και η µουσική µε ακούσµατα κυρίως 80s-90s. Καθηµερινά από τις 09:00

Ω3

Αγγέλου Μεταξά 7-9, Πειραιάς, Τ. 210 4113333, www.omega-3.gr

Από το όνοµα και µόνο αντιλαµβανόµαστε ότι εδώ θα φάµε ολόφρεσκο ψάρι, πλούσιο σε πολύτιµα για τον οργανισµό λιπαρά οξέα Ω3! Το µοντέρνο και προσιτό αυτό θαλασσινό… ψαροφαγείον δεν έχει ούτε έναν χρόνο που έκανε την εµφάνισή του στο Πασαλιµάνι, για να προτείνει σε έναν… θαλασσινό χώρο µε ανάλαφρες βιοµηχανικές πινελιές (η οµάδα Whitebox Architects ανέδειξε τον αρχιτεκτονικό ρυθµό µιας πολυκατοικίας του ’70) τίµιους και διαλεχτούς µεζέδες, χωρίς να λείπει και ψάρι πρώτης κατηγορίας. Η µικρή του –διόλου φλύαρη– κάρτα συνιστά τη βάση που εµπλουτίζεται καθηµερινά µε συνταγές ανάλογα µε την… ψαριά!

Πάμε για brunch και καφεδάκι στο… εξοχικό του Όθωνα!

Από το µενού «ψαρεύουµε» τη σπέσιαλ ρεγγοσαλάτα, τους χταποδοκεφτέδες και τα τσιγαροµπουρεκάκια µε καβούρι, ενώ σε best sellers έχουν αναδειχθεί ήδη τα αχνιστά µύδια, το σουβλάκι σολοµού και οι φιλεταρισµένες σαρδέλες. Δύσκολο να αντισταθεί κανείς και σε ένα κριθαρότο µε γαρίδες, αλλά και στα όστρακα… ηµέρας. Αν και ο εσωτερικός του χώρος λούζεται µε φυσικό φως, όσο ανοίγει ο καιρός προτιµούµε τα τραπεζάκια έξω, στην καταπράσινη Πλατεία Κανάρη, µε το θαλασσινό αεράκι να µας συντροφεύει και τη… χανιώτικη τσικουδιά ή ένα ποτήρι κρασί (ακόµα και το χύµα του είναι επώνυµο) να µας µεθάει γλυκά! Στα συν, οι value for money τιµές, το ανεπιτήδευτο service και η αναπάντεχα «ψαγµένη» µουσική υπόκρουση! Από €17. Καθηµερινά 12:00-00:00.

Κελάρι

Αχιλλέως 7-9, Κερατσίνι, Τ. 210 4005898, www.to-kelari.gr

Το Κελάρι στη γειτονιά του Κερατσινίου (κοντά στην κεντρική Γρηγορίου Λαµπράκη), πιστό στη φιλοσοφία του εδώ και δύο χρόνια, σερβίρει ελληνική κουζίνα µε δηµιουργικές προεκτάσεις, γι’ αυτό, άλλωστε, έχει γίνει στέκι όλων όσοι αγαπούν τους µεζέδες, το καλό κρασί και, φυσικά, την καλή παρέα! Η ονοµασία του ταιριάζει γάντι µε τη διακόσµηση µε τη χαρακτηριστική επιτοίχια κάβα αλλά και την έντονη παρουσία ξύλου και πέτρας που µας καλωσορίζουν σε ένα ζεστό, παραδοσιακό σκηνικό. Όσο για τις νοστιµιές που κρύβονται στο µενού του;

Τάσος Δούσης: 20 ταξιδιωτικά tips για πολύ σοβαρούς ταξιδιώτες! Για λίγους…

Τι να πει κανείς για τις best seller πατάτες, που ακούν στην ονοµασία «ψαγµένες» και καταφθάνουν φρεσκοτηγανισµένες στο τραπέζι µας περιχυµένες µε µια παχύρρευστη κρέµα κατσικίσιου τυριού από τη Λιβαδειά, τα καλοψηµένα µε µαστοριά καραµελωµένα spy ribs και για το τέλος ένα θεϊκό σουφλέ µε σοκολάτα πορτοκάλι; Και βέβαια από ένα Κελάρι πώς θα µπορούσε να απουσιάζει το βασικό είδος, που δεν είναι άλλο από το κρασί! Απόδειξη και η πλούσια γκάµα ελληνικών ετικετών που διακρίνουµε στη wine list του µε άφθονες χύµα επιλογές, όπως η Μαλαγουζιά Κορίνθου ή το Μοσχάτο Τυρνάβου, και προτάσεις σε µπουκάλι.

Στα συν, οι εξαιρετικές τιµές. Τώρα, λοιπόν, εξηγείται γιατί το Κελάρι δεν αποτελεί τυχαία top προορισµό των ψαγµένων καλοφαγάδων! Καθηµερινά 18:00-01:00.

More choices…

Gazi College

Λεωφ. Γρ. Λαµπράκη 117, Τ. 210 4100612

Από νωρίς για ένα πλούσιο πρωινό με έναν αρωματικό καφέ πριν από το γραφείο ή ένα lunch break με φίλους, ενώ οι θαμώνες απολαμβάνουν διεθνή κουζίνα, αλλά και cocktails χαλαρώνοντας με μουσικές του κόσμου μέσα σε ένα παρεΐστικο urban σκηνικό. Τα Σαββατοκύριακα θραύση κάνει το Weekend brunch! Καθημερινά 07:00-03:00.

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο ανοίγει στην Ευρώπη! (photos & video)

Varoulko Seaside

Ακτή Κουµουνδούρου 52, Μικρολίµανο, Τ. 210 5228400

Συγκαταλέγεται στους top γαστρονομικούς προορισμούς της πόλης, με ένα αστέρι Michelin στο ενεργητικό του και τα θαλασσινά πιάτα υψηλής γαστρονομίας του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου να αποσπούν πάντα τις καλύτερες κριτικές! Από €45. Καθημερινά 13:00-00:00.

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουµουνδούρου 42, Μικρολίµανο, Τ. 210 4225059

Σταθερή αξία στον γαστρονομικό χάρτη του Πειραιά με θέα στο γαλάζιο του Μικρολίμανου και ένα προσεγμένο μενού από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια συνοδευμένα με μια ταιριαστή λίστα ελληνικών και διεθνών κρασιών. Από €35. Καθημερινά 13:00-00:00 (Κυρ. έως τις 18:00).

Corks & Forks

Ακτή Θεµιστοκλέους & Πάργας 1, Τ. 215 5159792

Ξεχωριστή wine pub με παρεΐστικο περιβάλλον, μοντέρνα και vintage στοιχεία πάνω από τη Μαρίνα Ζέας, όπου οι θαμώνες επιδίδονται σε ενδιαφέροντα wine & food pairings με εκλεκτά διεθνή κρασιά και ντελικάτες γευστικές προτάσεις! Στα συν, η non smoking πολιτική και η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Καθημερινά 14:00-01:00 (η κουζίνα).

Ψαρόσκαλα Πειραϊκής

Ακτή Θεµιστοκλέους 214, T. 210 4538227

Σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με θέα το απέραντο γαλάζιο και την Πειραϊκή, θα γευθείτε μια πλούσια ποικιλία από ψάρια, θαλασσινά και μεζέδες, σε συνδυασμό με εκλεκτά αποστάγματα και κρασί. Από €18. Καθημερινά 12:00-00:00 (Παρ. & Σάβ. έως τη 01:00).

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Το Φάληρο αν και κοντά στο κέντρο της πόλης (μόλις 9 χλμ.), έχει όλη εκείνη την αύρα των νοτίων προαστίων. Χαρακτηριστικό είναι το κτίσμα του Φλοίσβου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. Κατά μήκος της παραλίας απομένουν μερικές από τις νεοκλασικές επαύλεις, χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής του περασμένου αιώνα, ενώ το θωρηκτό Αβέρωφ, αγκυροβολημένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου και συγκεκριμένα δίπλα στο Πάρκο Ναυτικής Ιστορίας, χρησιμοποιείται σήμερα ως μουσείο.

Sarayli

Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, T. 210 9833838

Εντός του ξεδιπλώνεται το µαγικό σύµπαν της κωνσταντινοπολίτικης ζαχαροπλαστικής. Με φόντο ένα εκλεπτυσµένο περιβάλλον που µας ταξιδεύει στα αρχοντικά της Πόλης αλλά και τα ζαχαροπλαστεία της παλιάς Αθήνας, µας δίνεται η ευκαιρία να µυηθούµε σε αυθεντικές πολίτικες απολαύσεις που ετοιµάζονται µε γνώση, µαστοριά, πατροπαράδοτες τεχνικές και τις καλύτερες πρώτες ύλες (ακόµα και από την Τουρκία) από την οικογένεια Λεµοντζόγλου.

Η ποικιλία των γλυκών πίσω από τις βιτρίνες, που µοιάζουν µε µικρά κοσµήµατα της ζαχαροπλαστικής τέχνης, είναι τεράστια. Το κιουνεφέ µε βουβαλίσιο καϊµάκι ή παγωτό φιστίκι, το καζάν ντιπί, το σουµαλεµπί µε γλυκό τριαντάφυλλο, τα παραδοσιακά σιροπιαστά (σαραγλί, µαντιλάκι, σοµπιέτ, ντουρούµ…) αλλά και γλυκά patisserie όπως προφιτερόλ, µπανόφι και crème brûlée προκαλούν… ρίγος µε το που τα γευόµαστε!

Την εµπειρία έρχονται να συµπληρώσουν ντελικάτες γεύσεις τούρκικου τσαγιού και βέβαια τα ανατολίτικα πρωινά που καταφθάνουν πληθωρικά στα τραπέζια µας µε ένα food styling που µας βάζει στον πειρασµό να το φωτογραφίσουµε! Η έκπληξη που µας επιφύλασσε; Τα άρτι αφιχθέντα συνοδευτικά που θα απολαµβάνουµε συνδυαστικά µε τη µικρή κάρτα κρασιού, µε αποκορύφωµα τις αραβικές πίτες µε χούµους, τις ιδιαίτερες σαλάτες, τις ζεστές ή κρύες µπρουσκέτες και τα γκουρµέ σνακ! Εµείς απλά αναρωτιόµαστε: Είναι δυνατόν να µη νιώσεις… πασάς στο Sarayli; Δευτ. – Πέµ. & Κυρ. 08:00-00:00, Παρ. & Σάβ. 08:00-01:00.

L’Arte

Αγίου Αλεξάνδρου 45, Π. Φάληρο, Τ. 210 9829005, www.larte.gr

Είναι η νέα µουσική σκηνή των νοτίων προαστίων που µε σταθερά βήµατα επεκτείνει τη φήµη της και σε άλλες περιοχές της πόλης! Με σταθερούς θαµώνες –και όχι µόνο– είναι το place to be για όσους αγαπούν τη rock, την jazz, την έντεχνη αλλά και γενικότερα την ποιοτική µουσική (µε εξαιρετικό ήχο!) και έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπηµένους καλλιτέχνες σε ξεχωριστές µουσικές παραστάσεις. Αυτό ξεκίνησε σχεδόν πριν από δύο χρόνια, όταν στο ήδη αγαπηµένο L’Arte φύσηξε αέρας ανανέωσης.

Ο χώρος άλλαξε και µεγάλωσε, αλλά οι αλλαγές δεν έµειναν εκεί, καθώς –εκτός των lives– µεγάλη έµφαση έχει δοθεί στην κουζίνα. Ένα ξεχωριστό value for money µενού οικείων γεύσεων (pasta, ριζότο, burgers) από εκλεκτές πρώτες ύλες αλλά και περιποιηµένα ποτά από την ενηµερωµένη κάβα του υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Highlight: Μείνετε συντονισµένοι στη σελίδα του στο facebook για τα µοναδικά lives! Καθηµερινά 08:00-00:00, Κυρ. 09:00-00:30 (η κουζίνα 12:00-22:00), Παρ. & Σάβ. 08:00-02:00 (η κουζίνα 12:00-00:00).

Zuccherino

Πρωτέως & Σειρήνων 48, Τ. 210 9830869, 9845238 – Αγίου Αλεξάνδρου & Ναϊάδων, Τ. 210 9830041

Υπέροχα διαµορφωµένοι χώροι, τα Zuccherino Gelato – Cafe σάς δίνουν την ευκαιρία να δοκιµάσετε εξαιρετικό παγωτό, χειροποίητο, που παρασκευάζεται καθηµερινά στο κατάστηµα. Πολλές γεύσεις που εναλλάσσονται µεταξύ τους και κάποιες –πολύ πρωτότυπες–, όπως και γεύσεις χωρίς γλουτένη. Εκτός του παγωτού, θα απολαύσετε µια εντυπωσιακή γκάµα γλυκών, βάφλες και, φυσικά, καλό καφέ αλλά και µια κάρτα µε επιλογές αλµυρών γεύσεων. Αναλαµβάνει και catering. Δευτ. – Σάβ. από τις 08:00 και Κυρ. από τις 09:00.

Ψαράδες

Ζησιµοπούλου 52, Τ. 210 9414888, www.psaradesresto.gr

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, µαγειρεµένα σωστά αλλά και µε δηµιουργικό τρόπο, καθαρές γεύσεις, αρωµατικό και εύγευστο αποτέλεσµα σε ένα µενού ελληνικής µεσογειακής κουζίνας, είναι όλα αυτά που έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν τους Ψαράδες στα πιο γνωστά και αγαπηµένα εστιατόρια θαλασσινών γεύσεων των νοτίων προαστίων. Στα συν και το περιβάλλον µε έντονο το στοιχείο της θάλασσας στη διακόσµηση, τα χρώµατα και την ατµόσφαιρα. Καθηµερινά 12:30-00:00.

Κυρ Αρίστος

Συνταγµατάρχη Ζησιµοπούλου 96, Τ. 210 9822320

Η φήµη του έχει απλωθεί σε όλα τα νότια προάστια. Φαγητό µε σεβασµό στην παράδοση, σε µεγάλες µερίδες (γι’ αυτό υπάρχει και η επιλογή της µισής), καλές τιµές, σε σκηνικό από τα 50s που ενισχύεται µε vintage λεπτοµέρειες και πανταχού παρών ο… Αριστοτέλης Ωνάσης, προσωπικό γούρι του ιδιοκτήτη – εξ ου και το όνοµα. Σπεσιαλιτέ είναι προφανώς το κεµπάπ στην original εκδοχή του, χωρίς να λείπουν και άλλες εκλεκτές προτάσεις. Σκοπός του είναι να ταΐζει τους επισκέπτες του αυθεντικά… και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που έχει γίνει στέκι! Καθηµερινά 12:00-01:00.

Μαρίνα Φλοίσβου

Από το 2002 η LAMDA Flisvos Marina ανέλαβε την ανάπλαση και την ανάπτυξη της Μαρίνας Φλοίσβου, ώστε να προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για σκάφη αναψυχής και μεγάλες θαλαμηγούς από όλο τον κόσμο.

Μια ανώτερης κλίμακας μαρίνα λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, εξυπηρετώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των μεγάλων σκαφών αναψυχής. Σήμερα στη Μαρίνα Φλοίσβου έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία εγκαταστάσεων σε έκταση 3.800 τ.μ. που περιλαμβάνει café bar και εστιατόρια αλλά και εμπορικά καταστήματα. Δίπλα στη θάλασσα οι ιδιοκτήτες των σκαφών, οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι επισκέπτες απολαμβάνουν σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον τη βόλτα τους αλλά και μια σειρά από διαφόρων ειδών δραστηριότητες.

Οι… seaside επιλογές

Nalu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλαµάκι, Τ. 210 9880990, www.nalu.gr

Ιδανικό για άραγμα από το πρωί και καφέ με θέα στη θάλασσα, για brunch και φαγητό με μεσογειακές προτάσεις, αλλά και διασκέδαση μέχρι το βράδυ σε up beat vibes. Καθημερινά (όλο τον χρόνο) από 09:30.

Akanθus Club – Restaurant

Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή Ηλίου, Άλιµος, Τ. 210 9680800, www.akanthus.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,071LikesLike
88,715 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ