To πρόσφατο ταξίδι του πριγκιπικού ζεύγους της Αγγλίας έδωσε την ευκαιρία στο άγνωστο βασίλειο του Μπουτάν να γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ταξιδιωτικά περιοδικά κι όχι μόνο.
Επιμέλεια Κειμένου: Γεωργία Πασσαλή([email protected])
Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια από τις πιο χαρούμενες χώρες στον κόσμο, που -μάλιστα- διαθέτει και “Παλάτι της Ευτυχίας”, το περίφημο ανάκτορο “Pungthang Dewachen Phodrang”, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα.
Μητέρα και γιος διασχίζουν με τα πόδια μια γέφυρα που κοσμείται από αμέτρητες σημαίες προσευχής. Περίπου το 75 τοις εκατό του πληθυσμού του Μπουτάν ακολουθεί τη γραμμή του Βουδισμού Βατζραγιάνα.
Περιβαλλόμενη από πολύχρωμες βουδιστικές τοιχογραφίες, μια γυναίκα προσεύχεται σε ένα ναό στην Πουνάκα, στη δυτική πλευρά της χώρας.
Ενώ οι βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας Θίμφου φιλοξενούν σύγχρονες ενδυμασίες, το προτιμώμενο στυλ της αρχιτεκτονικής παραμένει παραδοσιακό. Το Μπουτάν είχε μείνει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένο από τη δυτική επιρροή μέχρι το 1999, όταν η τηλεόραση και το Διαδίκτυο τελικά έφτασαν στη χώρα.
Ένας έμπορος εμφανίζει τα εμπορεύματά του σε ένα παζάρι στην Θίμφου. Η ινδική ρουπία χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο Μπουτάν μέχρι το 1974, όταν η χώρα υιοθέτησε το δικό της νόμισμα, το Νγκούλτρουμ.
Μοναχοί εκτελούν το χορό Cham σε ένα φεστιβάλ στην περιοχή Bumthang.
Τα ερείπια του Drukgyel Dzong, πρώην φρούριο και μοναστήρι, ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρο. Αυτή η δομή καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1950 και είναι -πλέον- τουριστικό αξιοθέατο.
Ένας βουδιστής μοναχός προσεύχεται, πριν από την είσοδό του σε μοναστήρι στο κέντρο του Μπουτάν.
Ένας βουδιστής γυρίζει μια σειρά από ρόδες προσευχής σε ένα ναό στην Θίμφου.
Μαθητές στην πόλη Πουνάκα περιμένουν το λεωφορείο τους μπροστά από το τοπικό Dzong. Υπάρχουν περίπου 18 λειτουργούν dzongs(φρούρια ή μοναστήρια), τα οποία χρησιμεύουν ως τα θρησκευτικά και διοικητικά κέντρα των περιοχών.
Ορυζώνες και λόφοι. Πανάρχαιες γεωργικές πρακτικές εξακολουθούν να αποτελούν θεσμό. Βασικό πυλώνα της οικονομίας της χώρας αποτελούν οι οργανικές καλλιέργειες.
Στρατιώτες κατά την τελετή άρσης της σημαίας, στην έδρα της κυβέρνησης του Μπουτάν.
Οι ντόπιοι θαυμάζουν την θέα του Tashichho Dzong στην Θίμφου. Το ιερό συγκρότημα που χτίστηκε το 1216 στεγάζει επίσης μερικά από τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της χώρας.
Βουδιστική προσευχή, κατά την οποία σημαίες κρέμονται γύρω από το Taktsang Palphug, ένα μοναστήρι αιώνων που αποτελεί εθνικό σύμβολο του Μπουτάν. Χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά πάνω από την κοιλάδα Πάρο, αποτελεί προορισμό για προσκύνημα στο Μπουτάν.