Το κρητικό ρακάδικο της νέας εποχής
Το «1600 Raki Ba Raki» είναι η πιο πρόσφατη πρόταση (2013) της Κατερίνας Ξεκάλου της ιδιοκτήτριας του ατμοσφαιρικού εστιατορίου «Αυλή» και του αδελφού ξενοδοχείου «Avli Lounge & Apartments»στην καρδιά της πανέμορφης Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.
Στο ίδιο σύμπλεγμα μεσαιωνικών κτιρίων το κρητικό ρακάδικο της νέας εποχής, παίζοντας με δυο λέξεις, το ρακί και το μπαράκι, προσπαθεί να συνδυάσει δύο γαστρονομικές λειτουργίες.
Το παλιό ρακάδικο με το σύγχρονο μπαράκι, επαναπροσεγγίζοντας την παράδοση με σύγχρονους όρους!
Το αποτέλεσμα τόσο από αισθητικής, γαστρονομικής αλλά και ατμοσφαιρικής πλευράς αποδείχθηκε απόλυτα πετυχημένο. Μια open air κουζίνα παλαιού τύπου – που σε κερδίζει με τις μυρωδιές της – , με πανέμορφα χρωματιστά επιτοίχια πλακάκια , κρεμασμένα τηγάνια, μαντέμια όπου ψήνονται οι σφακιανές πίτες, σου υποδηλώνει ότι τα πράγματα εδώ φτιάχνονται σε πλήρη διαφάνεια. Ακριβώς δίπλα μια μεγάλη γυάλινη βιτρίνα παλιού μπακάλικου γεμάτη προϊόντα.
Εδώ μπορεί κανείς να χαζέψει και να διαλέξει ό,τι delicatessen διαθέτει όχι μόνο η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα γενικότερα. Κρητικά τυριά όπως γραβιέρα Ρεθύμνου, πηχτόγαλο Χανίων, ξύγαλο Σητείας αλλά και κυπριακό χαλούμι, αλλαντικά ντόπια, όπως το απάκι Βαβουράκη, τα ξυδάτα λουκάνικα, αλλά και καβουρμάδες, σουτζούκια, παστουρμάδες από τη Θράκη, μια σειρά από αλίπαστα και τουρσιά, αλλά και χειροποίητες αλοιφές και σαλάτες.
Αυτές είναι οι 9 καλύτερες ταβέρνες στην Αθήνα για άπαιχτα μεζεδάκια!(photo)
Στην τραπεζαρία η ατμόσφαιρα είναι πολύχρωμη, οι τοίχοι σε πράσινα pastel χρώματα, τα καθιστικά με πολύχρωμα γεωμετρικά ’60ς υφάσματα, αναμειγμένα με παλιούς καναπέδες με μαξιλάρες, ξύλινα έγχρωμα σανιδένια εκθετήρια με retro κονσέρβες και παλιών συσκευασίες τροφίμων. Ένας χαρωπός, casual και funky χώρος. Ένας χώρος που όλες τις ώρες της ημέρες είναι γεμάτος κόσμο νεανικό που επιζητά το περιβάλλον του.
Στον κατάλογο θα βρει κανείς ευφάνταστους μεζέδες με συνδυασμούς απλών υλικών: μια τοματοσαλάτα με κρεμμύδι, ξύγαλο και ελιές, η παντζαροσαλάτα με σκόρδο, άνηθο και γιαούρτι, η οσπριοσαλάτα με σιτάρι, σταφίδες, λιαστή ντομάτα, μαϊντανό και δυόσμο και φλούδες από τηγανητές πατάτες με μια γευστικώτατη αλοιφή. Από θαλασσινά μπορεί κανείς να δοκιμάσει σαρδέλα παντρεμένη στη σχάρα με ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα, ψαράκια σαβόρο με δενδρολίβανο, κριθαρότο με γαρίδες.
Σας παρουσιάζουμε το πιο ντιζαϊνάτο και high tech ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο! Μόνο στο travelstyle.gr!
Οι φίλοι του κρέατος θα βρουν προτάσεις όπως σπιτική πίτα με κιμά, μαϊντανό, κρεμμυδάκι και πρόβειο γιαούρτι, φλογέρες με παστουρμά και λαχανικά εποχής, βιολογικό λουκάνικο Βαβουράκη με σταμναγκάθι, το απάκι από χοιρινό με φρέσκα μανιτάρια, ανθόγαλο και ξύδι βαλσάμικο και φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε θυμαρίσιο μέλι και δυόσμο
Μια γρήγορη βόλτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου (Photos)
Φύγαμε για Κρήτη!!!Όλα τα ξενοδοχεία με διαμονή από 45€!
πηγή:greekgastronomyguide.gr