H μόδα των ντόνατς έφτασε από την Αμερική, σχεδόν μαζί με τα fast food,αφού αυτά σέρβιραν ως βασικό τους επιδόρπιο το απίστευτο γλύκισμα, που θυμίζει τον δικό μας λουκουμά.
H μόδα των ντόνατς έφτασε από την Αμερική, σχεδόν μαζί με τα fast food,αφού αυτά σέρβιραν ως βασικό τους επιδόρπιο το απίστευτο γλύκισμα, που θυμίζει τον δικό μας λουκουμά.
Η original εκδοχή της λέξης είναι «doughnut», μιας και το βασικό συστατικό είναι το ζυμάρι (dough). Το 1900 εμφανίζεται η λέξη «donuts», που ήταν πιο εύκολη για το μέσο πολίτη. Σήμερα στην Αμερική χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλούν «donuts» μόνο την Αμερικανική εκδοχή του doughnut. Πάντως, όπως κι αν το γράψουμε, το σίγουρο είναι πως τα αφράτα ζυμαράκια έχουν κατακτήσει την ελληνική αγορά, που πλέον έχει αρχίσει να εφευρίσκει τις δικές της εκδοχές.
Nanοu Donuts: Δεν χρειάζονται συστάσεις, όλοι τα έχουμε δοκιμάσει, αφού φημίζονται για τη μοναδική τους γεύση και τις πολύ χαμηλές τιμές τους. Υπάρχουν 123 καταστήματα στην Ελλάδα, που ανοίγουν συνήθως μόνο το απόγευμα, από τις 18:00-21:30. Εδώ θα βρείτε μικρά και μεγάλα ντόνατς σε απίθανες γεύσεις, (με κρέμα βανίλια, πραλίνα με σοκολάτα, πραλίνα με μπισκότο, πραλίνα με άχνη, κανέλα, mini με κρέμα βανίλια με άχνη, πραλίνα σοκολάτα), εξαιρετικούς λουκουμάδες, αλλά και αλμύρες εκδοχές με λουκάνικο, κιμά, τυρί ή ζαμπόν τυρί, που είναι ιδανικά και για πάρτι.
Τα πρώτα κρύα έφτασαν! Που θα πάμε για ρακόμελα στην Αθήνα;
Δείτε όλες τις διευθύνσεις στη σελίδα της επιχείρησης: nanoudonutshouse.com
Donutsino
Στη Νέα Σμύρνη βρίσκεται ένας μικρός «ναός» από σπιτικά donuts, που παράγονται καθημερινά απ’ την ομάδα του μαγαζιού. Πολλές ακαταμάχητες γεύσεις, αλλά και χειροποίητες σφολιάτες, που μπορείτε να συνοδεύσετε με τον καφέ σας από το υπέροχο χαρμάνι της Ιpanema, για ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο γλυκό τρόπο.
Ακροπόλεως 104, Άνω Νέα Σμύρνη, 211 1841530
Franks Donuts
Το κλασικό ντονατσάδικο στην Νίκαια, γνωστό για τις ολόφρεσκες δημιουργίες του και τις ιδιαίτερες γεύσεις του (σοκολάτα- μπανάνα, American bitter με μαύρη σοκολάτα, γέμιση φράουλα και άχνη ζάχαρη, γέμιση με κρέμα Βαυαρίας, σοκολάτα γάλακτος, μπισκότο Oreo και γεμιστά με κρέμα λεμόνι). Μπορείτε να βρείτε και mini σε σακουλίτσες με πραλίνα φουντουκιού και κρέμα Βαυαρίας. Επίσης, το κατάστημα παράγει τέλεια πιροσκί, αλλά και cronuts, που στην ουσία είναι ένας συνδυασμός ντόνατς και κρουασάν. Τα δημιούργησε ένας Γάλλος chef-patissier ονόματι Dominique Ansel στη Νέα Υόρκη και σύντομα έγιναν μανία, που έφτασαν να πωλούνται έως και τη μαύρη αγορά.
Ελλησπόντου 31, Νίκαια, 21 1404 1089
Andrias Donuts
Mια ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται, τα τελευταία δώδεκα χρόνια στην παραγωγή ντόνατς, που φτιάχνονται στο εργαστήριο της από τα καλύτερα υλικά. Θα βρείτε φρέσκα αλλά και κατεψυγμένα, μπουκίτσες, λουκουμαδάκια, σε άπειρες γεύσεις, όπως πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα, σοκολάτα bitter, cookies, βατόμουρο, φράουλα, λεμόνι, μήλο-κανέλα, βανίλια-φράουλα, σοκολάτα-μπανάνα, αλλά και αλμυρές εκδοχές.
Λεωφόρος Παπάγου 73, Ζωγράφου, 2107703233
Super Donuts Stefanakis
Το 1985, ο Γιάννης Στεφανάκης, ένας αυτοδημιούργητος Έλληνας επιχειρηματίας, στήνει με περιορισμένα μέσα, αλλά με περίσσεια όρεξη και αγάπη το δικό του εργαστήρι παραγωγής ντόνατς στην Αθήνα. Σήμερα τo εργαστήριο της επιχείρησης δεν σταματάει τη λειτουργία τους 365 ημέρες τον χρόνο, διανέμοντας καθημερινά χιλιάδες φρέσκα γλυκα από άριστες πρώτες ύλες, ενώ από το 2000 ξεκινάει να φτιάχνει και σιροπιαστά γλυκά, με συνταγές που εκπλήσσουν για την ποιότητά τους.
Γούναρη 70 & Σμολένσκυ, Αγ. Ιωάννης Ρέντης , 210 4251210
Dennis Donuts
Μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1979 και ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία ντόνατς. Η μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης οφείλεται στη μοναδική συνταγή των ντόνατς, την οποία ο κύριος Ξύδης έφερε από τη Νέα Υόρκη και την οποία χρησιμοποιούν έως και σήμερα οι τρείς κόρες του, που έχουν πλέον αναλάβει την επιχείρηση.
Λουκά Μπέλλου 14, Αμπελόκηποι, 21 0691 4375
Yummi donuts
Στην πλατεία Γκύζη, σε αυτό το μικρό μαγαζάκι που ανοίγει μόνο τα απογεύματα, θα βρείτε ντόνατς με γέμιση σοκολάτα, λεμόνι, φράουλα, πραλίνα, κανέλα, cookies, με επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος, αλμυρές συνταγές, αλλά και φρέσκια ζύμη για να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, αν θέλετε. Μάλιστα για την Πρωτοχρονιά φτιάχνουν ντονατσόπιτες, που μπορείτε να κόψετε αντί της παραδοσιακής βασιλόπιτας και να βάλετε και φλουρί!
Βεργοβίτσης 1, Αθήνα, 2106443260
πηγή:bovary.gr