Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
17.6 C
Athens
HomeΚυκλάδεςΝάξοςTo Forbes αποθεώνει το πιο gourmet νησί της Ελλάδας!

To Forbes αποθεώνει το πιο gourmet νησί της Ελλάδας!

Όταν ο Anthony Bourdain ήρθε στην Ελλάδα για να κινηματογραφήσει ένα επεισόδιο από την εκπομπή του στο CNN ¨Parts Unknown¨ και το αρχικό του σχέδιο ήταν να ταξιδέψει σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. ‘Όταν έφτασε στη Νάξο, ακύρωσε τα άλλα σχέδιά του και αφιέρωσε το επεισόδιο μόνο σε αυτό το νησί.

Μετά απο λίγα γεύματα εδώ, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Τα συστατικά είναι εξαιρετικά, αποτέλεσμα μακροχρόνιων γεωργικών παραδόσεων, βιοτεχνικής παραγωγής τυριού, ελαιολάδου και άλλων προϊόντων και το έθιμο να περνάει συνταγές από γενιά σε γενιά. Ο πολιτισμός του νησιού είναι άθικτος, αμετάβλητος από τους αυξανόμενους αριθμούς επισκεπτών. Oι ντόπιοι προσελκύουν τους επισκέπτες με τυπικά πιάτα, αντί να τα προσαρμόζουν στα γούστα των επισκεπτών.

- Advertisement -

Αυτό το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο για να παρουσιάσει δημιουργίες που προέρχονται απο την θαλασσα του νησιού. Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Ιωάννης Μαργαρίτης έχουν ήδη το καλύτερο ξενοδοχείο του νησιού, το Naxian Collection, το οποίο έχει μια τόσο ισχυρή γαστρονομική βάση που ακόμη και ο πλούσιος πρωινός μπουφές περνά πέρα ​​από τα τυπικά με δημιουργικά πιάτα και πίτες που θα εμφανίζονταν σε μενού μεσημεριανού σε άλλα εστιατόρια. (Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μαθήματα μαγειρικής που καθοδηγούνται από τη μητέρα της Μαρίας, Juliana.)

Στο νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο τους, το Naxian on the beach  το εστιατόριο Tortuga παρουσιάζει  πιάτα αναμειγμένα με επιρροές από άλλους πολιτισμούς. Μεταξύ των επιλογών στο μενού τους: carpaccio με βότανα, μια τριλογία των κέβινς, κροκέτες χταπόδι, μύδια με πιπεριές και βότανα, linguine με αχινό, οστρακοειδή και μύδια.  Πολύ μετά αφότου δεν θα νιώθετε πλέον πεινασμένοι, θα είναι πολύ δύσκολο να…κατεβάσετε τα μαχαιροπήρουνα.

Σε αντίθεση με τις παραλίες, το νησί είναι επίσης αρκετά ορεινό και μέσα σε αυτούς τους απότομους λόφους είναι κρυμμένες παραδοσιακές ταβέρνες εξαιρετικής ποιότητας. Η ταβέρνα Platia στο χωριό Γαλήνη περιβάλλεται από οπωροφόρα δέντρα και ελαιόδεντρα καθώς και εκτάσεις όπου παράγονται τα λαχανικά που υπάρχουν σε πολλά από τα πιάτα τους. Κολοκυθάκια γεμιστά με ντομάτες και τυρί, κρεμμύδια γεμιστά με μοσχάρι, κόκορας σε σάλτσα ντομάτας είναι μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε.

Δεν είναι περίεργο που ο Bourdain δεν άντεχε να φύγει;

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,078LikesLike
88,732 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ