Υπάρχουν 196 χώρες στον κόσμο.Ακόμη κι αν αυτό το γνωρίζατε, ίσως να μη γνωρίζατε τις παρακάτω χρήσιμες και ιδιαίτερες πληροφορίες για κάποιες χώρες του κόσμου μας.
Η χώρα που καλύπτει τις περισσότερες ζώνες ώρες είναι η Γαλλία, αν συμπεριλάβουμε στα εδάφη της και τα υπερπόντια, εκτός Ευρώπης, που βρίσκονται σε όλους τους ωκεανούς πλην του Αρκτικού. Η Γαλλία καλύπτει 12 ζώνες ώρας, με τις Η.Π.Α να φτάνουν τις 11 και τη Ρωσία τις 9.
Οι Μαλδίβες βρίσκονται μόλις 1,8 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας,που σημαίνει ότι με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση των επιπέδων της θάλασσας, οι κάτοικοί τους έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.
Ο πιο υπέρβαρος πληθυσμός του πλανήτη φαίνεται πως βρίσκεται στο Ναουρού, τη νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, που παλιότερα ήταν γνωστό ως «Νησί της Χαράς».
Το παλιότερο ανεξάρτητο κράτος είναι η Αίγυπτος. Αν και αυτό εξαρτάται από τον ορισμό που δίνει ο καθένας στο ανεξάρτητο κράτος, αν ανατρέξουμε στην πρώτη απόκτηση ανεξαρτησίας, η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιτυγχάνει ανεξαρτησία, με τη δημιουργία της πρώτης δυναστείας το 3100 π.Χ.
Η Μογγολία, με 4 ανθρώπους ανά τετραγωνικό μίλι, αποτελεί τη λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου και άρα αυτή που έχει κάποιος τη μικρότερη πιθανότητα να «πέσει» πάνω σε κάποιον γνωστό του. Από την άλλη, το Mong Kok του Χονγκ Κονγκ έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού, με 340 χιλιάδες κατοίκους ανά τετραγωνικό μίλι.
Ο νεαρότερος πληθυσμός εντοπίζεται στη Νιγηρία, όπου σχεδόν ο μισός της πληθυσμός (το 49%) έχει μετά βίας φτάσει την εφηβεία.
Η Ουκρανία αποτελεί ένα κράτος που δείχνει να… εξαφανίζεται. Με φυσική μείωση του πληθυσμού κάθε έτος να φτάνει στο 0,8%, μέχρι το 2050 αναμένεται να χάσει το 30% του λαού της.
Το Μονακό είναι μικρότερο από το Central Park της Νέας Υόρκης. Αν και το Βατικανό είναι ακόμη μικρότερο, λόγω του ότι δεν έχει μόνιμους κατοίκους, το Μονακό αποτελεί το μικρότερο κατοικημένο κρατίδιο του κόσμου, μικρότερο κι από ένα πάρκο!
πηγή:clickatlife.gr