Ξεκίνησε να συνδυάζει ακατέργαστα προϊόντα το 2006 και έκτοτε η μαγειρική έγινε το πάθος του. Ενα πάθος στο οποίο αφοσιώθηκε και καλλιέργησε για να το απογειώσει το 2017.
Αυτό που τον έκανε σεφ, μου λέει, ήταν η ανάγκη του αρχικά για δημιουργία και μετέπειτα για εξέλιξη. «Μαθαίνω συνέχεια καινούργια πράγματα πάνω σ’ αυτό που αγαπάω».
Παιδί της Αθήνας, ο Αλσι μεγάλωσε στο Νέο Κόσμο. Μόλις ανακάλυψε το ταλέντο του στη μαγειρική, πήγε στη σχολή CHEF D’ OEUVRE, μια εξειδικευμένη σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα. Και όπως θα το περίμενε κάποιος για έναν σεφ της νέας γενιάς, η πρώτη του δουλειά ήταν σε εστιατόριο με Burger.
Στα πρώτα του βήματα γνώρισε την Μεσογειακή και Ιταλική κουζίνα αλλά καθώς είναι ανήσυχο πνεύμα, δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Το 2010 στη ζωή του μπήκε η Πολυνησιακή κουζίνα και ακολούθησαν η Ιαπωνική, η Περουβιανή, η κουζίνα του Σιαμ και Καντονέζικη κουζίνα. «Η εμπειρία είναι αυτή που σε κάνει καλύτερο» μου εξηγεί. «Πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Η πίεση είναι μεγάλη όταν ξέρεις ότι κάθε μέρα έχεις να μαγειρέψεις για 150 άτομα, που πρέπει να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Ο Αλσι έχει ένα ξεχωριστό ταλέντο που είναι κομμάτι της προσωπικότητάς του. Μπορεί να φτιάξει ένα εστιατόριο από το μηδέν. Από τα πιο απλά, στα πιο σύνθετα, δίνει ζωή σε έπιπλα, χώρους και φυσικά σε νέα ολοκαίνουργια πιάτα με γεύσεις μοναδικές. «Τα νέα μου πιάτα τα εμπνέομαι από διάφορα ταξίδια που έχω κάνει, από καλές πρώτες ύλες που βρίσκω και τεχικές που έμαθα δίπλα σε καταξιωμένους σεφ. Πειραματίζομαι στο εστιατόριο και μόνος στο σπίτι».
Το νέο εγχείρημα του Αλσι Σινανάι είναι οι μοναχικοί λύκοι της κουζίνας: Οι «Wolves of Kitchen» πιο συγκεκριμένα, όπως ονομάζεται το εστιατόριό του στη Μύκονο.
«Το lunch-dinner μας περιλαμβάνει τις κορυφαίες επιλογές κρέατος black angus από την βραβευμένη φάρμα creekstone καθώς και τα θρυλικά steaks «Tomahawk, T-bone, Porterhouse, New York steak, Prime Rib», σε συνδυασμό με τις καλύτερες ετικέτες κρασιού και την δυνατότητα να επιλέξετε φρέσκια σαλάτα από το μανάβικο του εστιατορίου».
Ο κατάλογος είναι δυνατός και σε κοκτέιλ, ενώ η μουσική που ακούγεται στους Λύκους είναι ethnic. Και όλα αυτά σε μια δροσερή κυκλαδίτικη αυλή, 20 μέτρα από τη θάλασσα.
Στο μυαλό μου έρχονται τα βίντεο του Αλσι από το «Wolves of Kitchen», στα οποία χρησιμοποιεί πριόνια και κάθε είδους μαχαίρια για να τεμαχίσει το κρέας και τον ρωτάω τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος που θα πάει στο εστιατόριο..«Σίγουρα την ψητή μελιτζάνα με το μυκονιάτικο τυρί και το beef tartar από μοσχάρι black angus με φρέσκια ρίγανη και κονφί λεμόνι» μου λέει και διεγείρει τους σιελογόνους αδένες μου.
Ο Αλσι φαίνεται ταπεινός όταν του λέω ότι κάποιοι ονομάζουν το εστιατόριό του Ναό του κρέατος. «Δεν ξέρω αν είναι ο ναός του κρέατος όπως λένε, σίγουρα όμως είναι το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα και στο οποίο πλέον ανήκει η καρδιά μου».
Τον ρωτάω τι λάθος κάνω και το κρέας μου βγαίνει στεγνό (εντάξει, όχι πάντα)…«Το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο και στο κομμάτι κρέατος που θα επιλέξεις. Ενα φιλέτο για παράδειγμα, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από λίγο ανθό αλατιού, πιπέρι και μέτριο ψήσιμο. Η μαγειρική είναι πολύ απλή, εμείς την κάνουμε περίπλοκη» μου απαντά..
Bonus Ερωτήσεις
Αλσι, ποια ήταν η πιο ωραία φιλοφρόνηση που σου έχουν κάνει για κάποιο πιάτο;
-Οργασμός
Αν σου έλεγαν ότι για την υπόλοιπη ζωή σου μπορείς να τρως μόνο ένα φαγητό..ποιο θα ήταν αυτό;
-Αρνί στο φούρνο με πιλάφι και γιαούρτι.
πηγή:bovary.gr