Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.5 C
Athens
HomeΑσίαΝότια ΚορέαΦαντασμαγορικός!Ο ουρανοξύστης που κατακτά το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο!(photo)

Φαντασμαγορικός!Ο ουρανοξύστης που κατακτά το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο!(photo)

Μετά από έξι χρόνια ο ουρανοξύστης Lotte World Tower άνοιξε τον Απρίλιο, κατακτώντας τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Όχι μόνο είναι το ψηλότερο κτίριο στη Νότια Κορέα αλλά και το πέμπτο σε όλο τον κόσμο ξεπερνώντας και το ψηλότερο ουρανοξύστη της Κορέας Three IFC Office Tower για 300 μέτρα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι οτι διαθέτει το γρηγορότερο και ψηλότερο ασανσέρ το οποίο μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες από το χαμηλότερο σημείο του κτιρίου ως το 21ο όροφο μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

- Advertisement -

Αποτέλεσμα εικόνας για lotte world tower elevator speed

Η πιο πρωτότυπη εκκλησία του κόσμου!Έχει σχήμα γόβας!Που βρίσκεται;(photo)

Ο σχεδιασμόςΟ Αμερικανός αρχιτέκτονας Otis ήταν αυτός που δημιούργησε αυτόν τον υπέροχο ανελκυστήρα. Διαθέτει δύο καμπίνες οι οποίες στηρίζονται η μια στην άλλη και ταυτόχρονα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε διαφορετικούς ορόφους. Άλλα κτίρια τα οποία χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογία είναι ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Burj Khalifa στο Ντουμπάι.
Με το διπλάσιο σε χωρητικότητα, το ασανσέρ μεταφέρει 52 επισκέπτες από το ισόγειο μέχρι τον 21ο όροφο απευθείας παρακάμπτοντας ορόφους οι οποίοι είναι γεμάτοι με εμπορικά καταστήματα, γραφεία και ένα ξενοδοχείο επτά αστέρων. Μέσα στον ανελκυστήρα υπάρχουν εικόνες οι οποίες μοιάζουν με βιντεοπαιχνίδια και προσφέρουν μια σύντομη εικονική περιήγηση στη Σεούλ.
Ανεβαίνει επίπεδο η Ασία
Η Ασία έχει καταφέρει να διαθέτει τα καλύτερα σε τεχνολογία ασανσέρ εδώ και χρόνια.
Το Shangai Tower εγκαινιάστηκε to 2016 και μαζί έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γρηγορότερου ασανσέρ στον κόσμο. Το Mitsubishi σχεδιάστηκε και ανεβαίνει 20.5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Έχει ύψος 632 μέτρα.

Επιπλέον, στην Κίνα, το προηγούμενο καλοκαίρι το Hitachi, που είναι το ασανσέρ που διαθέτει το κτίριο Guangzhou tower CTF και το δεύτερο γρηγορότερο στον κόσμο, άνοιξε για τους πολίτες. Στο εσωτερικό του ανελκυστήρα παρουσιάζονται εικόνες οι οποίες αποδεικνύουν οτι καταφέρνει και ανεβαίνει 20 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Αποτέλεσμα εικόνας για lotte world tower elevator speed
Ανεβαίνοντας
Ο ουρανοξύστης Jeddah Tower στη Σαουδική Αραβία θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί το 2019.
Ένα τόσο ψηλό κτίριο χρειάζεται ένα πολύ γρήγορο ασανσέρ. Ο φιλανδικής καταγωγής αρχιτέκτονας Kone καλείται να δημιουργήσει έναν ανελκυστήρα “ultrarope” που θα χρησιμοποιεί ένα καλώδιο από ίνες άνθρακα αρκετά ισχυρό για να τροφοδοτεί ένα ασανσέρ μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου. Το ιδιαίτερο ασανσέρ θα φτάνει στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου μέσα σε 52 δευτερόλεπτα. Όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια θα είναι πιο γρήγορο από αυτό στο Lotte World Tower . Παρόλα αυτά ο Albert So , ο οποίος είναι μηχανικός που ειδικεύεται στην κατασκευή ασανσέρ θεωρεί οτι η τεχνολογία σχετικά με την ταχύτητα των ανελκυστήρων δεν μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. “Αν ένας ανελκυστήρας ταξίδευε ταχύτερα από αυτό δεν θα έδινε στους επιβάτες τον κατάλληλο χρόνο για να εγκλιματιστούν στην πίεση του αέρα στον τελευταίο όροφο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Albert So.

Είναι τρελοί αυτοί οι Νορβηγοί!Άλματα στο απόλυτο κενό και η αδρεναλίνη στα ύψη!Βίντεο που σοκάρει

Αποτέλεσμα εικόνας για lotte world tower inside
Ανελκυστήρες που ταξιδεύουν πλάγια;!
Η πιο εντυπωσιακή καινοτομία στην τεχνολογία που σχετίζεται με τους ανελκυστήρες έρχεται από την γερμανική επιχείρηση μεταφορών Thyssenkrupp.

Η εταιρία προτείνει ασανσέρ που κινούνται τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Χρησιμοποιώντας μαγνητική διεύρυνση η οποία χρησιμοποιεί με τη σειρά της μαγνητικά πεδία και όχι καλώδια ανελκυστήρα για να μεταφέρει τις καμπίνες οι ανελκυστήρες θα κινούνται και πλαγίως.
Αυτός ο τύπος ασανσέρ θα είναι πιο αργός τουλάχιστον στην αρχή αλλά θα μπορούσε να αυξήσει την αποδοτικότητα των μεταφορών σε ολόκληρο το κτίριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για lotte world tower inside
“Νομίζω πως αυτό είναι το μέλλον μας. Τα ασανσέρ θα αρχίσουν να μοιάζουν σαν μια σκακιέρα , τα κομμάτια της οποίας θα μετακινούνται σε όλο το κτίριο” υπογράμμισε ο Albert So. Τέλος, ο So τονίζει οτι οι κυβερνήσεις δεν έχουν πεισθεί ακόμα για την κατασκευή οριζόντιων ανελκυστήρων αλλά αποτελεί θέμα χρόνου η δημιουργία τους.

πηγή:cnn.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,128LikesLike
88,950 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ