Πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν πλέον στον πλανήτη, σύμφωνα με την οργάνωση World Population Clock.
Κάτι τέτοιο, βέβαια, έχει επιπτώσεις σε πολλαπλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τον ανεπαρκή εφοδιασμό τροφίμων και της αύξησης της συνολικής κατανάλωσης, προειδοποιεί η φιλανθρωπική οργάνωση Population Matters.
Μαγεία εκεί όπου δεν βλέπει ο ήλιος! Τα υπόγεια «θαύματα» του πλανήτη μας!
Η αύξηση του πληθυσμού μπορεί να διαιωνίσει τις συνθήκες φτώχειας σε ορισμένες χώρες και να οδηγήσει σε εκμετάλλευση της γης που χρειάζεται η άγρια πανίδα. “Τεράστιες αγορές, όπως η πλειοψηφία της υποσαχάριας Αφρικής, θα κολλήσουν στη φτώχεια και θα δούμε την πολιτική αστάθεια που προκύπτει από τις πιέσεις του υπερπληθυσμού και της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών συγκρούσεων”, δήλωσε ο Άλιστερ Κάρι, επικεφαλής του σχετικού προγράμματος της ΜΚΟ.
Η Κίνα έχει ακόμα τον μεγαλύτερο πληθυσμό, με 1,38 δισεκατομμύρια ανθρώπους, ακολουθούμενη από την Ινδία 1,34 δισεκατομμύρια. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 326 εκατομμύρια, η Ινδονησία με 263 εκατομμύρια και η Βραζιλία με 211. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια μέχρι το έτος 2056.
Πηγή: perierga.gr