Ένα πουλί, μια λάμπα αερίου και ένα δίχτυο. Αυτά είναι τα «σύνεργα» που παίρνουν κάθε πρωί μαζί τους οι ψαράδες στην περιοχή Guilin της νότιας Κίνας.
Το ψάρεμα με κορμοράνο είναι μια παράδοση που κρατά εδώ και πολλούς αιώνες στην Κίνα. Η ασυνήθιστη αυτή μέθοδος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 960 μ.Χ.
Οι 10 κορυφαίες παραδοσιακές αγορές του κόσμου. Ποιας η ιστορία ξεκινά από τον 13ο αιώνα
Τις πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail τράβηξε η φωτογράφος Viktoriia Rogotneva από την Αγία Πετρούπολη.
«Οι ηλικιωμένοι ψαράδες του Guiliin περνούν δύο και τρεις ώρες στη λίμνη κάθε πρωί και παρότι το ψάρεμα με κορμοράνους παράγει μόνο 4 κιλά κυπρίνους τη μέρα, οι άντρες αυτοί είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν αυτήν την πολύ ιδιαίτερη πρακτική ζωντανή».
«Πρόκειται για έναν απολύτως οικολογικό τρόπο ψαρέματος. Κάθε ψαράς πιάνει όσα ψάρια χρειάζεται για να θρέψει την οικογένειά του. Δεν είναι άπληστοι» σχολίασε η φωτογράφος.
Το «διαμάντι» του τουρισμού στην Κίνα, «ξεθωριάζει». Τι συμβαίνει…