Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια χώρα που καμαρώνει για το πλούσιο σε πετρέλαιο υπέδαφός της αλλά και για τη λιγοστή βροχή που πέφτει στη χώρα κάθε χρόνο.
Μόλις 10 εκατοστά βροχής βλέπουν οι κάτοικοι στη χώρα του Κόλπου, πράγμα που σημαίνει πως το νερό είναι πιο σπάνιο από το πετρέλαιό τους. Και είναι ένα από τα προβλήματα που καλούνται να λύσουν άμεσα, αν θέλουν να προλάβουν τις παρενέργειες από τη συνεχόμενη βουτιά της τιμής του πετρελαίου και τα αποθέματα του που κάποια στιγμή θα πάψουν να υπάρχουν.
Απίστευτες φωτογραφίες από πράγματα που μπορείτε να δείτε μόνο μα μόνο στο Ντουμπάι!!
Η χώρα θα πρέπει να βρει νέες πηγές πλουτισμού ή να εξοικονομήσει χρήματα, μειώνοντας τις εισαγωγές και την εξάρτησή της από άλλους. Με ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας να βρίσκεται μέσα στο «Κενό Τέταρτο», τη μεγαλύτερη συνεχόμενη έρημο στον κόσμο, κάθε ελπίδα για ανεύρεση νερού ή ξαφνικές έντονες βροχοπτώσεις είναι μάταια. Και επειδή όπου υπάρχουν χρήματα συχνά υπάρχουν και περισσότερες λύσεις, μια εταιρεία από τα ΗΑΕ πιστεύει πως βρήκε την απάντηση στη λειψυδρία.
Οι άνθρωποι της National Advisor Bureau Limited (NABL) έχουν επενδύσει πολλά σε έναν πρωτότυπο αλλά όχι εξωπραγματικό τρόπο προμήθειας νερού, που προσπαθεί να δημιουργήσει όφελος από τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη. Αλλαγές που είναι εμφανείς όσο ποτέ άλλοτε στους πάγους της Ανταρκτικής. Κάθε φορά που ένα παγόβουνο αποσπάται από την Ανταρκτική, 80 δισεκατομμύρια λίτρα φρέσκου νερού αδειάζουν στη θάλασσα με το λιώσιμό του στα ζεστότερα νερά.
Ξέχνα το Ντουμπάι! Αυτό είναι το νέο hit της Μέσης Ανατολής!
Ένας υδάτινος όγκος που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες 1 εκατομμυρίου ανθρώπων για μια πενταετία. Πολύ νερό για να συνεχίσει να πηγαίνει χαμένο, σκέφτηκαν στην NABL και μελέτησαν την πιθανότητα να μεταφέρουν παγόβουνα που αποκολλούνται στη χώρα τους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το νερό, φιλτράροντας και διοχετεύοντάς το στο δίκτυο ύδρευσης που διαθέτουν.
Πηγή: perierga.gr