Κάθε εποχή του χρόνου είναι κατάλληλη για ένα ταξιδάκι μέχρι τη Θεσσαλονίκη! Την άνοιξη όμως είναι ακόμα καλύτερα για να βολτάρουμε στην παραλία και να απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας με σύμμαχο τον καλό καιρό! Εμείς επειδή ξέρουμε και αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη έχουμε για εσάς μια λίστα με τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της πόλης και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα και φυσικά βρήκαμε και τον καλύτερο τρόπο για να πάτε! Οι συντάκτες μας έψαξαν και βρήκαν ημερομηνίες τον Μάιο για να πάτε μόλις με €17! Εδώ στο travelstyle.gr ψάχνουμε για εσάς και με την εμπειρία μας σας βρίσκουμε ότι καλύτερο.
Η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι η hot πιάτσα της πόλης για την ημέρα αλλά και τη νύχτα!
Είναι γνωστό ότι η πόλη φημίζεται για το φαγητό της. Πάρα πολλές επιλογές από ταβέρνες και μεζεδοπωλεία μέχρι gourmet προτάσεις για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και κάθε επισκέπτη. Εδώ εμείς θα επικεντρωθούμε στις καλύτερες προτάσεις για όσους θέλουν να απολαύσουν ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα, μεζέδες και φυσικά αποστάγματα με απαραίτητη τη καλή παρέα! Κατά την παραμονή μας, στην πόλη ξεχωρίσαμε 6 τέτοια στέκια και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα!
Από τις Τίτη Βελοπούλου ([email protected]) & Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) | Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Δείτε τις επιλογές μας!
Το Ελληνικό (Στρ. Καλλάρη 9, Τ. 2310 250210 www.ellinikomeze.gr)
Το Ελληνικό είναι ένα new age µεζεδοπωλείο, στο κέντρο της πόλης, στη Διαγώνιο, που έχει καταφέρει µε την παρεΐστικη ατµόσφαιρά του και τις γεύσεις του να γίνει στέκι! Στον προσεγµένο χώρο του, που θυµίζει παλιό µπακάλικο, µε πολλά προϊόντα παλαιότερων εποχών στα ράφια του και ζεστό περιβάλλον, έχει καθιερωθεί ανάµεσα στις καλύτερες προτάσεις στην πόλη για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, καλή παρέα και εκλεκτό τσίπουρο, ούζο και κρασί, σε πολύ µεγάλη ποικιλία! Με σαφή φιλοσοφία και προσανατολισµό, το Ελληνικό θα σας προσφέρει ποιοτικούς, πεντανόστιµους ελληνικούς χειροποίητους µεζέδες και µεγάλη γκάµα συνταγών από πολλές περιοχές της χώρας, όλα φτιαγµένα µε µεράκι και φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες, οι οποίες καταλήγουν σε καλοµαγειρεµένα πιάτα. Καθηµερινά 13:00-01:30 (η κουζίνα).
Must try
• Την τσικουδιά από την Κρήτη αλλά και το τσίπουρο Αριδαίας.
• Τον καβουρµά µπουγιουρντί.
• Τη µαραθόπιτα.
• Τους αµπελοσαρµάδες.
• Το µοσχαρίσιο συκώτι (στη σχάρα ή τηγανητό).
Τηγανιές & Σχάρες (Καυταντζόγλου 12, Τ. 2310 860380 / Κατούνη 3, Λαδάδικα, Τ. 2310 510284, www.tiganies.gr)
Μέλος µιας… οικογένειας που τιµά την παράδοση, την παρέα, την άψογη εξυπηρέτηση, τη φιλοξενία και, φυσικά, το καλό φαγητό, οι Τηγανιές & Σχάρες είναι το σήµα-κατατεθέν στον παραδοσιακό γαστρονοµικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και έχουν καθιερωθεί στις πρώτες επιλογές κρεατοφαγίας! Περισσότερα από 10 χρόνια πριν, γεννήθηκε και υλοποιήθηκε από την οικογένεια Τζερµιά η ιδέα για έναν χώρο ο οποίος θα σερβίρει ποιοτικές ελληνικές γεύσεις, µε σεβασµό στην παράδοση, την ντόπια κουζίνα από κάθε µεριά της χώρας, τα εκλεκτά κρασιά και αποστάγµατα και όλα αυτά µε κοινό παρονοµαστή την καλή παρέα γύρω από ένα τραπέζι! Σε family friendly και νεανικό περιβάλλον (µη καπνιζόντων ο εσωτερικός χώρος), στις Τηγανιές θα απολαύσετε ζουµερό και καλοψηµένο κρέας… προφανώς στη σχάρα ή στο τηγάνι σε συνδυασµό µε πληθωρικές σαλάτες και χειροποίητα ορεκτικά και αλοιφές, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε µαγειρευτά αλλά και σε πιάτα ηµέρας. Καθηµερινά, 13:00-01:30 (η κουζίνα). Στα συν, το delivery 13:00-00:00.
Must try
• Τη χοιρινή τηγανιά κρασάτη και την τηγανιά µανιταριών.
• Τα λουκάνικα Τζουµαγιάς.
• Το κοντοσούβλι (χοιρινό ή κοτόπουλο).
• Το τσουµπλέκι (µοσχαρίσιο κρέας µε µελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα, πιπεριά Φλωρίνης και φέτα, ψηµένο στον φούρνο).
Τakadum (Αγ. Μηνά 1, Τ. 2310 512079, Μ. 6937207851)
Στο ισόγειο ενός διατηρητέου νεοκλασικού κτηρίου, σε µια ήσυχη γειτονιά, ανάµεσα στα γραφικά Λαδάδικα και την πολύβουη Βαλαωρίτου, εδώ και 16 χρόνια το Διά Χειρός στη Λαδόκολλα – Τakadum (στα Αραβικά σηµαίνει «εξέλιξη») αποτελεί µία από τις πιο πολύχρωµες και ιδιαίτερες γωνιές της πόλης. Ειδικά φέτος, που η Πλατεία Εµπορίου αναπλάστηκε, στα τραπεζάκια του έξω οι θαµώνες χαίρονται ένα τέλειο αστικό σκηνικό! Αυτό που τραβάει αρχικά τα βλέµµατα σε αυτό το παρεΐστικο οικογενειακό µεζεδοπωλείο είναι η ιδιαίτερη ethnic διακόσµησή του, έµπνευση του ιδιοκτήτη, Βασίλη, από τα ταξίδια του. Πολύχρωµα ψηφιδωτά φαναράκια που κρέµονται από παντού, κοµπολόγια και καθρέφτες τού προσδίδουν µια ανατολίτικη νότα, βγαλµένη, λες, από τα Παραµύθια της Χαλιµάς! Άλλωστε, αυτή η προσωπική ενασχόληση και η ζεστή, οικεία ατµόσφαιρα είναι που κερδίζουν τις χαρούµενες παρέες, οι οποίες το επιλέγουν για τίµιους µεζέδες! Το µικρό µενού στηρίζεται στην καθαρότητα των απλών γεύσεων, δείχνει την αδυναµία του στα κρεατικά, ενώ «λοξοδροµεί» ελάχιστα µε κάποιες προτάσεις θαλασσινών, για τους λάτρεις του είδους. Από κανένα τραπέζι δεν λείπουν τα σπέσιαλ σουτζουκάκια, η σαλάτα Τakadum καθώς τα αυγά-µάτια µε τις φρεσκοκοµµένες πατάτες και τα παραδοσιακά λουκάνικα, µερακλίδικα συνοδευτικά για το κρασί ή το τσιπουράκι µας! Από €10. Καθηµερινά, 12:00-όσο πάει. Στα plus: Ο επάνω χώρος, που ενδείκνυται για µεγάλες παρέες. Τα –αποκλειστικά– ελληνικά αναψυκτικά και µπύρες! Η µεγάλη ποικιλία σε ντόπια τυριά στη σχάρα. Plus: Στο ίδιο στυλ και την ίδια φιλοσοφία γεύσεων κινείται και… το αδελφάκι του, στην Πλατεία Ναυαρίνου. Σε ένα άνετο και χαρούµενο περιβάλλον, θα γευτείτε ελληνικούς µεζέδες και αυθεντικές γεύσεις, σε εξαιρετικές τιµές (Πλατεία Ναυαρίνου 6, Τ. 2310 270714).
Ούζο στον Πίνακα (Μπαλάνου 25-27, Τ. 231 028 0076)
Εδώ και 16 χρόνια στην Πλατεία Άθωνος, το Ούζο στον Πίνακα έχει ταυτίσει την παρουσία του µε τον απόλυτο ορισµό της έννοιας «µεζεδοπωλείο» αλλά και µε τη διασκέδαση, όπως τις ξέρουν και τις… τιµούν στη Θεσσαλονίκη! Μόλις 2 λεπτά από την Πλατεία Αριστοτέλους, η ατµοσφαιρική αγορά σφύζει από ζωή όλες της ώρες της ηµέρας και της νύχτας, γεγονός στο οποίο έχει συµβάλει το Ούζο στον Πίνακα!Με ευρύχωρες σάλες αλλά και πολλά τραπεζάκια στον πεζόδροµο µπροστά –πώς, άλλωστε, θα εξυπηρετηθεί τόσος κόσµος;– µοιάζει µε µια υπαίθρια γειτονιά, ολοζώντανη από κεφάτες παρέες και ένα µοναδικό mix & match κόσµου! Χαρακτηριστικό το location, άριστη και φιλική η εξυπηρέτηση, ατµόσφαιρα παρέας και γλεντιού, πλούσιο το µενού, προσεγµένοι οι µεζέδες, πολύ καλές οι τιµές, εκλεκτά κρασιά και αποστάγµατα συνοδεία ζωντανής µουσικής: Όλα αυτά τα στοιχεία το κρατούν στην κορυφή των προτιµήσεων τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών, για αλησµόνητες βραδιές! Από €10. Καθηµερινά 12:30-02:00 (η κουζίνα). Highlight: Η ζωντανή µουσική καθηµερινά, µε έντεχνα, ελαφρολαϊκά αλλά και λαϊκά τραγούδια, που κρατάει το κέφι αµείωτο!
Αυτά τα 6 αγαπημένα bars της Θεσσαλονίκης έχουν τις καλύτερες cocktail lists!
Φουλ του Μεζέ (Κατούνη 3, Λαδάδικα, Τ. 2310 524700)
Κάθε φορά που θα περάσετε απέξω, θα το δείτε γεµάτο. Στα Λαδάδικα, το Φουλ του Μεζέ είναι ένα από τα πιο δηµοφιλή µεζεδοπωλεία της πόλης, το οποίο ξεχωρίζει τόσο για την παρεΐστικη διάθεση όσο και για το ταξίδι γεύσεων που προσφέρει! Το µενού του είναι ουσιαστικά ένα σύνολο από συνταγές και µεζέδες από όλη την Ελλάδα –µε τις πρώτες ύλες να καταφθάνουν από διάφορα µέρη– που συνοδεύεται άριστα από διάφορα και εκλεκτά αποστάγµατα! Καθηµερινά, 12:00-01:30 (η κουζίνα).
Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες προτάσεις street food της πόλης!
Ουζερί Αγορά (Καποδιστρίου 5, Τ. 2310 532428)
Ανήκει στα πιο δηµοφιλή στέκια για τους λάτρεις του µεζέ και ξεχωρίζει για το old fashioned στυλ του – ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για να σταθούµε στα stands µε θέα την περαντζάδα ή να προλάβουµε… µια θέση στα τραπέζια για να τσιµπολογήσουµε παραδοσιακούς µεζέδες, συνοδευµένους µε ουζάκι ή χύµα κρασί. Πολύ προσιτές τιµές! Καθηµερινά, από τις 12:00.
Πηγή: BEST IN TRAVEL THESSALONIKI 2017
Η προσφορά:
Θεσσαλονίκη: Τρώμε καλά απο 3 έως 10 ευρώ. Ναι, είναι αλήθεια! (λίστα)
Δείτε αναλυτικά την προσφορά εδώ