Το περιοδικό επέλεξε τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Πάρο και τη Μήλο και στο αφιέρωμα υπο τον τίτλο «Ηφαιστειακοί κόσμοι»,υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και προτάσεις για την πρόσβαση στα τέσσερα νησιά με αεροπλάνο ή πλοίο, για την εκεί διαμονή, τα αξιοθέατα και τη διασκέδαση.
Διαβάστε επίσης: Μεγάλος διαγωνισμός του travelstyle.gr με διαμονή και γεύμα στο Ναύπλιο
Ο συντάκτης παρουσιάζει στο αφιέρωμα τους σταθμούς ενός ταξιδιού στα τέσσερα κυκλαδίτικα νησιά ξεκινώντας από τη Σαντορίνη και περιγράφοντας την ηφαιστειογενή μορφολογία της, τα τυπικά λευκά «κυβοειδή» σπίτια της, τις τουριστικές της τοποθεσίες, τις διάσημες – «κόκκινη» και «μαύρη» – παραλίες της και αναφέροντας πως πριν το μαζικό ερχομό τουριστών στο νησί, κυρίαρχη εικόνα ήταν εκείνη των ανεμόμυλων και των αμπελώνων.
Τα ηφαίστεια, τα κρασιά και οι κρυστάλλινες παραλίες μάγεψαν το συντάκτη του αφιερώματος
Η εικόνα μπορεί να άλλαξε αλλά εξακολουθεί να παράγεται κρασί και μάλιστα το τυπικό για τη Σαντορίνη είδος «Βινσάντο», ενώ το εκεί ηλιοβασίλεμα, που προσελκύει καθημερινά τις μάζες των τουριστών, είναι από τα ομορφότερα στην Ελλάδα.
Από τη Νάξο περιγράφει, μεταξύ άλλων, την κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσά της, τον Άγιο Προκόπιο, την πύλη του ναού του Απόλλωνα και την ιστορία του, την παλιά πόλη, το χωριό των καλλιτεχνών Απείρανθο, τις πολλές και ποικίλες καλλιέργειες, παραπέμποντας σε διηγήσεις και εμπειρίες κατοίκων του νησιού.
Αναφερόμενος στην Πάρο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ο επισκέπτης ανακαλύπτει παντού αμμώδεις κολπίσκους, ενώ πόλοι έλξης αποτελούν πέραν της πρωτεύουσας Παροικιά, το χωριό των ψαράδων Νάουσα με τις πολλές ταβέρνες, τα καφέ και τα μπαρ, όπως επίσης το χωριό Λεύκες.
Παρουσιάζοντας τη Μήλο, ο συντάκτης του αφιερώματος αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ιστορία της ανακάλυψης το 1820 από χωρικό, του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχει αντίγραφό του.
Στο νησί, όπως σημειώνει, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει σήμερα τόσο κατακόμβες των πρώτων χριστιανικών χρόνων όσο και ένα ρωμαϊκό θέατρο, όπως επίσης μοναδικούς σε ομορφιά σχηματισμούς βράχων που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περιηγήσεις στα ορυχεία θείου ή επισκέψεις στις αμέτρητες παραλίες.
Πηγή: epirusportal.gr