[small_title title=”Λώρη Μαργαρίτη 13 & Στρ. Καλλάρη, Θεσσαλονίκη, T. 2310 257696, FB. Marea sea spirit”]
Όλοι περιµέναµε µε αγωνία, τον περασµένο Οκτώβριο, την άφιξη του ολοκαίνουριου concept, Marea, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι «αδελφάκι» του γνωστού Γλυκάνισου! Και αυτό γιατί δεν µιλάµε για άλλο ένα καινούριο µαγαζί, αλλά για τη «δεύτερη γενιά» sea food restaurant που ήρθε να δώσει µια new age αισθητική στην ψαροφαγία, µε πιάτα τα οποία ξεφεύγουν από τις κλασικές εκτελέσεις! Τα αδέλφια Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης, σε συνεργασία µε τον Γιώργο και τον Θεόκτιστο Σαρασίδη, σύστησαν µια µικρή κάρτα, µε γευστικούς συνδυασµούς που ξυπνούν µνήµες παλιές και δικαιώνουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Διαχρονικά, αστικά πιάτα, ιδωµένα, όµως, µέσα από µια δηµιουργική, φρέσκια µατιά, η οποία επικεντρώνεται πάντα σε φρέσκες πρώτες ύλες και µοντέρνες τεχνικές, σε συνδυασµό µε υψηλή ποιότητα και άψογο service. Γεύσεις και συνταγές-ωδή στην ψαροφαγία, από ένα λαχταριστό καρπάτσιο και το ταρτάρ καραβίδας µε τα φρούτα του πάθους έως τη µανέστρα µε τις γαρίδες, το καπνιστό χέλι µε wasabi και τον µπακαλιάρο πρασοσέλινο, όλα είναι αντάξια των προσδοκιών, ενώ δεν λείπουν και ψαγµένοι µεζέδες για να συνοδεύσουν άριστα ένα καλό τσίπουρο! Όσο για τον χώρο, που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Nίκου Καµαριανού, εµπνέει µε την classy, αστική αισθητική του, η οποία κινείται σε minimal γραµµές, «παίζει» µε µάρµαρο και ξύλο και επιτρέπει στο φυσικό φως να διεισδύει µέσα στη σάλα από τις πελώριες τζαµαρίες που έχουν άπλετη θέα σε αυτήν την urban γωνιά της Θεσσαλονίκης! Καθηµερινά 12:00-00:00. Highlights: H αρκούντως ενηµερωµένη οινική λίστα τιµά τον ελληνικό αµπελώνα! H new style εκδοχή και η εκτέλεση ενός κλασικού σουφλέ σοκολάτας µε καραµέλα και µπισκότο θα σας εντυπωσιάσουν!
Πηγή Best in travel Thessaloniki 2017
Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ ΕΔΩ