Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
19.2 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΑυτή η ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να αποκτήσει μια ολοκαίνουργια «υπερπόλη»

Αυτή η ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να αποκτήσει μια ολοκαίνουργια «υπερπόλη»

Υπάρχουν βλέψεις συγχώνευσης – ένωσης 41 υπαρχουσών πόλεων σε μια μητροπολιτική περιοχή στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

Αναφέραμε πριν από λίγο καιρό ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να αποκτήσει μια ολοκαίνουργια χώρα, και τώρα υπάρχουν νέα για μια ολοκαίνουργια πόλη που θα εξαπλωθεί περισσότερο και ευρύτερα από το Λονδίνο ή τη Ρώμη…

- Advertisement -

Εντάξει, δεν είναι τόσο τρελό και φουτουριστικό όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα, η Πολωνία προτείνει τη δημιουργία μιας νέας «υπερπόλης», αλλά δεν την χτίζει από την αρχή – αντίθετα, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη συνένωση 41 υφιστάμενων πόλεων στη νότια περιφέρεια της Σιλεσίας της Πολωνίας για τη δημιουργία αυτής της νέας μητροπολιτικής περιοχής.

Η περιοχή έχει πληθυσμό 2,1 εκατομμύρια κατοίκους και καλύπτει περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα 1.572 του Λονδίνου και τα 1.285 της Ρώμης, αλλά ποιο είναι το νόημα σε όλο αυτό;

Λοιπόν, σύμφωνα με το TVP World , ο πρόεδρος της Upper Silesian-Zagłębie Metropolis (της κοινής ένωσης για τις 41 πόλεις) Kazimierz Karolczak είπε ότι στόχος είναι να «βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες μεμονωμένων τοποθεσιών σε έναν οργανισμό».

Και έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει εισιτήρια για τα κοινά μέσα μαζικής μεταφοράς και έχουν δρομολογηθεί διάφορες μητροπολιτικές γραμμές. Στο μέλλον, υπάρχουν ελπίδες ότι άλλα οφέλη θα σημαίνουν φθηνότερες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για τους κατοίκους, μια συνεκτική φορολογική πολιτική και διάφορα αναπτυξιακά έργα σε όλη την περιοχή. Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόταση – θα επανέλθουμε με ενημερώσεις σχετικά με το πώς εξελίσσεται.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,157LikesΚάντε Like
89,166 FollowersΑκολουθήστε
178,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ