Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
19.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑγαπάτε τα πολυτελή ταξίδια; Πετάξτε πρώτη θέση με αυτές τις αεροπορικές εταιρείες

Αγαπάτε τα πολυτελή ταξίδια; Πετάξτε πρώτη θέση με αυτές τις αεροπορικές εταιρείες

Emirates, Lufthansa, SWISS: Ποια αεροπορική εταιρεία έχει την καλύτερη θέση στην κατάταξη για την first class των αεροσκαφών της;

Πρώτη θέση, φαγητό και εμπειρία αεροδρομίου

Είτε είστε συχνός επιβάτης πρώτης θέσης είτε ένα ταξίδι στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου εξακολουθεί να είναι σταθερά στη λίστα των ταξιδιωτικών σας στόχων, μια πτήση πολυτελείας είναι η καλύτερη αρχή για ένα ταξίδι.

- Advertisement -

Νέα έρευνα αποκάλυψε τις καλύτερες εμπειρίες πολυτελών αεροπορικών ταξιδιών, με πολλούς από τους κορυφαίους να προέρχονται από την Ευρώπη.

Η έρευνα εξέτασε εμπειρίες πρώτης κατηγορίας σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, αναλύοντας παράγοντες όπως η εμπειρία στο αεροδρόμιο, ο χώρος για τα πόδια, η ποιότητα της καμπίνας και των καθισμάτων, το φαγητό και το ποτό, η εξυπηρέτηση και η ψυχαγωγία στο αεροσκάφος, καθώς και οι ανέσεις και οι εγκαταστάσεις.

Επικεντρώθηκαν επίσης σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, βαθμολογώντας κάθε παράγοντα από 10, προκειμένου να ανακαλύψουν τις πιο πολυτελείς αεροπορικές εταιρείες. Ίσως λίγο ασυνήθιστα, η μελέτη εξέτασε επίσης τα hashtags του Instagram και τις προβολές TikTok, που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κατάταξη. Και αυτά είναι όσα αποκάλυψε η έρευνά τους.

Ποια είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία για πρώτη θέση;

Με συνολική βαθμολογία 7,12 στα 10, η εταιρεία Slingo που πραγματοποίησε την έρευνα, έθεσε την Emirates στην πρώτη θέση ως την καλύτερη αεροπορική εταιρεία για πτήσεις πρώτης θέσης .

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι σημείωσε υψηλή βαθμολογία στον χώρο των ποδιών πρώτης κατηγορίας, με ελάχιστο 175 εκατοστά. Έλαβε επίσης κορυφαίες βαθμολογίες για ψυχαγωγία κατά την πτήση, ποτά, ανέσεις και εγκαταστάσεις – και εμπειρία μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Emirates έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό αναρτήσεων στο Instagram και στο TikTok που σχετίζονται με αυτό, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επιβάτες αξιολογούν την εμπειρία πρώτης θέσης τόσο πολύ που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις θετικές τους εμπειρίες στο διαδίκτυο.


Στη δεύτερη θέση έρχεται η Lufthansa . Η ναυαρχίδα γερμανική αεροπορική εταιρεία σημείωσε 5,99 στα 10, προσφέροντας ελαφρώς λιγότερο χώρο για τα πόδια από την Emirates στην πρώτη θέση, με ελάχιστο όριο τα 162,5 εκατοστά.

Παρά το γεγονός ότι έπεσε σε αυτήν την κατηγορία, η πρώτης τάξεως εμπειρία του αερομεταφορέα στο αεροδρόμιο, τα ποτά εν πτήσει και η εξυπηρέτηση στο αεροσκάφος είχαν όλα υψηλή βαθμολογία.

Η πρώτης κατηγορίας εμπειρία της Lufthansa έλαβε επίσης τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναρτήσεων στο Instagram και στο TikTok, με χιλιάδες δημοσιεύσεις σε κάθε πλατφόρμα.

Η SWISS, η “σημαιοφόρος” της Ελβετίας, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με βαθμολογία 5,14.

Σημείωσε το απόλυτο δέκα για την εμπειρία του αεροδρομίου και τις ανέσεις και εγκαταστάσεις κατά την πτήση, αλλά δεν είχε χώρο για τα πόδια, προσφέροντας τουλάχιστον 152,5 εκατοστά σε θέσεις πρώτης θέσης.

Η Slingo ανακάλυψε επίσης ότι, αν και η SWISS είναι δημοφιλής στο TikTok, είναι λιγότερο δημοφιλής στο Instagram, με μόλις 1.860 αναρτήσεις που αφορούν στην εμπειρία πρώτης θέσης της αεροπορικής εταιρείας.

Θέσεις first class και εμπειρίες αεροδρομίου: Ποιες αεροπορικές εταιρείες είναι καλύτερες;

Ενώ η Emirates έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο για συνολική εμπειρία πρώτης κατηγορίας, οι προσφορές για τα πόδια της Cathay Pacific ξεπερνούν εύκολα τις προσφορές της αεροπορικής εταιρείας της Emirates.

Με μερικές από τις μεγαλύτερες διαδρομές στον κόσμο, το ελάχιστο των 205 εκατοστών είναι πολύ χρήσιμο για ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων.

Όσον αφορά την εμπειρία του αεροδρομίου, τρεις αεροπορικές εταιρείες είναι συνδεδεμένες με τις καλύτερες προσφορές πρώτης θέσης. Η Lufthansa , η SWISS και η Qatar Airways έλαβαν τέλεια βαθμολογία, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν μια απλή και άνετη εμπειρία πριν καν πατήσουν το πόδι τους στο αεροπλάνο.

Όταν μπαίνουν στο αεροσκάφος, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής κατά τη σύγκριση της βαθμολογίας καμπίνας και θέσεων first class κάθε αεροπορικής εταιρείας.

Σχεδόν κάθε αεροπορική εταιρεία στη μελέτη σημείωσε εννέα στα πιθανά 10. «Ενώ οι θέσεις first class μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, όλες προσφέρουν την πολυτέλεια και την άνεση, με πολλές πλέον να προσφέρουν ιδιωτικούς θαλάμους με τον δικό σας χώρο κρεβατιού για να χαλαρώσετε ενώ πετάτε», εξηγούν οι ειδικοί της Slingo.

Φαγητό στο αεροσκάφος: Ποια αεροπορική εταιρεία είναι η καλύτερη στην πρώτη θέση;

Ανεξάρτητα από τη διάρκεια της πτήσης σας, εάν έχετε πληρώσει για μια εμπειρία πρώτης θέσης, το φαγητό και τα ποτά θα έχουν σημασία για εσάς.

Όσον αφορά το φαγητό στο αεροσκάφος, τόσο η Qatar Airways όσο και ο ιαπωνικός αερομεταφορέας ANA κέρδισαν τέλεια βαθμολογία. Η ANA είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, προσφέροντας ένα γεύμα επτά πιάτων που λέγεται ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στο Τόκιο .

Η καλύτερη υπηρεσία ποτών βρέθηκε από κοινού μεταξύ της Lufthansa και της Emirates. Και οι δύο έλαβαν επίσης 10 στα 10 για την υπηρεσία ποτών τους κατά την πτήση.

Η Lufthansa σημείωσε επίσης τέλεια βαθμολογία, μαζί με την ANA και την Qatar Airways, για την πρώτη της θέση εν πτήσει.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το προσωπικό του αεροπλάνου έδινε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και ότι το πλήρωμα καμπίνας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικό στις ανάγκες των πελατών τους με τις υψηλότερες αμοιβές.

Η Emirates ήρθε στην κορυφή τόσο όσον αφορά την ψυχαγωγία όσο και τις ανέσεις. Ενώ πολλοί από εμάς φοβόμαστε την πλήξη των πτήσεων, η έρευνα έδειξε ότι η αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι είχε τη μεγαλύτερη επιλογή ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, παιχνιδιών και μουσικής, καθώς και πρόσφερε δωρεάν ανέσεις κορυφαίας ποιότητας για να κάνει το ταξίδι ακόμα πιο άνετο.

Ακόμα κι αν ο προϋπολογισμός σας δεν είναι αρκετός για την πολυτέλεια πρώτης κατηγορίας, μπορείτε να εμπνευστείτε από αυτές τις υπηρεσίες για την επόμενη πτήση σας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,158LikesΚάντε Like
89,166 FollowersΑκολουθήστε
178,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ