Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
22 C
Athens
ΑρχικήΤοp ΕμπειρίεςΒόρειο σέλας, πιγκουίνοι, βιοφωσφορίζον πλαγκτόν — Πού θα δούμε τα πιο εντυπωσιακά...

Βόρειο σέλας, πιγκουίνοι, βιοφωσφορίζον πλαγκτόν — Πού θα δούμε τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα το 2025;

Οι ωραιότερες ταξιδιωτικές περιπέτειες είναι αυτές που γίνεσαι ένα με τη φύση. Και όχι απλώς με όμορφες τοποθεσίες μέσα στο πράσινο, αλλά με μοναδικά φυσικά «θαύματα», με τη ζωή που συναντάς εκεί και τα ξεχωριστά φαινόμενα που αφήνουν άφωνο κάθε ταξιδιώτη.

Το βόρειο σέλας, η παρέλαση πιγκουίνων, ο φωσφορίζων από τα πλαγκτόν ωκεανός και άλλα μοναδικά φαινόμενα της φύσης αποτελούν «στόχο» πολλών ταξιδιωτών. Αν λοιπόν επιδιώκετε κι εσείς μια τέτοια εμπειρία, πάμε να δούμε που θα συναντήσουμε τα πιο εντυπωσιακά το 2025.

- Advertisement -

Πού θα δούμε τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα το 2025;

«Κυνηγήστε» το Βόρειο Σέλας

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Expedia, το επιβλητικό Βόρειο Σέλας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους «στόχους» πολλών ταξιδιωτών, κάθε χρόνο. Και πλέον, είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί στην Ευρώπη.

Η περιοχή της Λαπωνίας στη Φινλανδία παραμένει ένας ιδανικός προορισμός για να ζήσετε όλη την εμπειρία γύρω από το Βόρειο Σέλας, μαζί με το Tromso στη Νορβηγία, το Abisko στη Σουηδία και το Εθνικό Πάρκο Thingvellir στην Ισλανδία – όπου θα είστε επίσης κοντά σε άλλα φυσικά θαύματα όπως ηφαίστεια και θερμές πηγές.

Αλλά χάρη στον ήλιο, οι εκλάμψεις έχουν εμφανιστεί και νοτιότερα του Αρκτικού Κύκλου. Έτσι, το 2025, οι εμφανίσεις του Βόρειου Σέλαος αναμένονται πιο ορατές σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιταλία.

Το Expedia συνιστά το Εθνικό Πάρκο Arches στη Γιούτα των ΗΠΑ, ενώ πιο εύκολα προσβάσιμο είναι το μεγαλύτερο πάρκο σκοτεινού ουρανού της Ευρώπης στο Northumberland.

Shutterstock

Απολαύστε έναν ωκεανό «γεμάτο αστέρια»

Στο Vero Beach της Φλόριντα, τους καλοκαιρινούς μήνες, τα κύματα φωτίζονται με βιοφωσφορίζον πλαγκτόν – αγαπημενό σημείο για τους θαυμαστές της επιτυχημένης ταινίας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο “The Beach” του 2000.

Ο βιοφωτισμός μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην Ταϊλάνδη, στις σπηλιές του κόλπου Phang Nga κοντά στο Πουκέτ, καθώς και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες, από τη φωτεινή λιμνοθάλασσα της Τζαμάικα μέχρι το νησί Vaadhoo των Μαλδίβων.

Για μια διαφορετική εμπειρία, η Expedia συνιστά επίσης να επισκεφθείτε τον κόλπο του Fundy στον Καναδά, όπου οι υψηλότερες παλίρροιες στον κόσμο σας επιτρέπουν να περπατήσετε στον πυθμένα του ωκεανού δίπλα σε βράχους που φιλοξενούν το πληρέστερο αρχείο απολιθωμάτων της ζωής πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια.

Έχετε δει πιγκουίνους να... παρελαύνουν
Shutterstock

Δείτε πιγκουίνους να… παρελαύνουν

Ίσως σας ακούγεται αστείο, ωστόσο, η μεγαλύτερη αποικία μικρών πιγκουίνων στον κόσμο παρελαύνει κάθε βράδυ από τον ωκεανό προς τα λαγούμια τους στο νησί Phillip Island κοντά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και το θέαμα είναι χαριτωμένο και εντυπωσιακό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,168LikesΚάντε Like
89,178 FollowersΑκολουθήστε
178,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ