Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
18.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτή η ευρωπαϊκή πόλη είναι πιθανόν η επόμενη που θα εισάγει τουριστικό...

Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη είναι πιθανόν η επόμενη που θα εισάγει τουριστικό φόρο

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, οι ντόπιοι αισθάνονται «ολοένα και περισσότερο σαν τουρίστες στην πόλη τους».

Η Κρακοβία είναι ένας κορυφαίος προορισμός για ένα city break (ιδιαίτερα το φθινόπωρο ): έχει τα πάντα, από εξαιρετική μπύρα έως μια απαράμιλλη σκηνή μοντέρνας τέχνης, καθώς και δρόμους και κτίρια που χαρακτηρίζουν την πλούσια ιστορία της.

- Advertisement -
Κρακοβία Παλιά Πόλη, Πολωνία

Ωστόσο, ως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Πολωνίας – που υποδέχεται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως – η Κρακοβία θα μπορούσε σύντομα να ακολουθήσει τα βήματα προορισμών όπως η Ιταλία στην εφαρμογή τουριστικού φόρου για τους επισκέπτες.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κρακοβίας ψήφισε πρόσφατα υπέρ ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει στους δήμους να χρεώνουν τουριστικό φόρο. Είχε γίνει ξανά προσπάθεια για λίγο το 2014, αλλά προφανώς ανεστάλησαν επειδή η Κρακοβία δεν πληρούσε ορισμένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Τώρα, μετά από χρόνια εκστρατείας, οι τοπικές αρχές έχουν άλλη μια ακόμη πίεση στην επιβολή του φόρου, καθώς οι ντόπιοι εκφράζουν όλο και περισσότερο τη δυσαρέσκειά τους για τον όγκο των επισκεπτών στην πόλη.

Κρακοβία Παλιά Πόλη, Πολωνία

«Το φαινόμενο της τουριστικοποίησης πολλών ελκυστικών τοποθεσιών γίνεται όλο και πιο σοβαρό πρόβλημα», αναφέρει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, «Ο υπερτουρισμός οδηγεί σε εντάσεις και κοινωνική δυσαρέσκεια σε πολλά μέρη στην Ευρώπη. Η τοπική κοινωνία υποφέρει από αυτό… επειδή οι κάτοικοι αισθάνονται όλο και περισσότερο σαν τουρίστες στην πόλη τους».

Περισσότερα για τον υπερτουρισμό

Η Κρακοβία ωστόσο απέχει πολύ από τον μοναδικό προορισμό που αντιμετωπίζει υψηλά νούμερα επισκεπτών αυτή τη στιγμή. Η Αθήνα, η Βουδαπέστη, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και η Τσεχία εξετάζουν όλα τα ανώτατα όρια για τις βραχυπρόθεσμες διακοπές και υπάρχουν πολλοί προορισμοί που θέλουν τους τουρίστες μακριά . Επιπλέον, πολλά μέρη αυξάνουν τους τουριστικούς φόρους τους , και μερικά απλά έχουν βαρεθεί με την απρόσκοπτη συμπεριφορά των τουριστών .

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,178LikesΚάντε Like
89,219 FollowersΑκολουθήστε
178,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ