Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
19.3 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΗ πόλη που μόλις στέφθηκε ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο

Η πόλη που μόλις στέφθηκε ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο

Ένας προορισμός εκτός όλων των άλλων, είναι και η γαστρονομία του και μάλιστα τα τελευταία ειδικά χρόνια το τοπικό φαγητό, η γαστρονομική παράδοση και τα εστιατόρια είναι ένα από τους κύριους παράγοντες επιλογής προορισμού από τους ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό, τα World Culinary Awards ξεχωρίζουν τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο και μια ασιατική πόλη ξεχώρισε ως ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο.

- Advertisement -

Κέρδισε πόλεις όπως η Λισαβόνα (η οποία ψηφίστηκε ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης) , το Λος Άντζελες και το Κέιπ Τάουν στα φετινά βραβεία.
Τα World Culinary Awards βραβεύουν τους προορισμούς στον κόσμο οι οποίοι ξεχωρίζουν γαστρονομικά. Όλα αποφασίζονται με ψηφοφορία του κοινού και οι νικητές των φετινών βραβείων –που πραγματοποιήθηκαν σε μια λαμπερή τελετή στο Ντουμπάι την προηγούμενη εβδομάδα– ανακοινώθηκαν.
Tο πολυπόθητο βραβείο ως ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός πόλης στον πλανήτη πήρε το Ανόι , η πολυσύχναστη πρωτεύουσα του Βιετνάμ . Το Ανόι ονομάστηκε επίσης πρόσφατα ο καλύτερος προορισμός για city break στην Ασία από τα World Travel Awards, επομένως η πόλη έχει σαφώς πολλά συναρπαστικά πράγματα στο μενού.

Ανοί world tourism awards
Shutterstock

Το Ανόι είναι γνωστό για πιάτα όπως το phở, ένα πιάτο με ζυμαρικά με βότανα που σερβίρεται σε ένα μπολ με νόστιμο ζωμό και το bún chả, τα οποία είναι χοιρινά κεφτεδάκια που σερβίρονται με νουντλς από λευκό ρύζι και Nước chấ (μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα ντιπ).

Pho Bo, Παραδοσιακή σούπα βιετναμέζικης κουζίνας που περιλαμβάνει μοσχάρι, noodle, βότανα, λαχανικά
Η παραδοσιακή βιετναμέζικη σούπα phở /shutterstock

Δεν ήταν εύκολος διαγωνισμός – το Ανόι ανταγωνιζόταν για το στέμμα με πόλεις όπως το Ώκλαντ , το Κέιπ Τάουν , τη Λίμα, τη Λισαβόνα , το Λος Άντζελες , το Μοντέγκο Μπέι και το Πορτ Λούις!

Tip. Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στα νότια του Βιετνάμ, η γαστρονομική σκηνή του Χο Τσι Μινχ είναι επίσης εντυπωσιακή.

Υπενθυμίζουμε ότι η πόλη που ψηφίστηκε -για πρώτη φορά- ως ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης, είναι η Λισαβόνα. Η πορτογαλική πρωτεύουσα τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Μαγειρικού Προορισμού στην Ευρώπη (Best Culinary Destination in Europe) στα World Culinary Awards. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι από καιρό αναγνωρισμένη για τις γαστρονομικές της προσφορές και τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,191LikesΚάντε Like
89,278 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ