Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
20.9 C
Athens
ΑρχικήTravelΜαλδίβες: «Όποιος δώσει τα περισσότερα» - Η διαμονή σε αυτό το ιδιωτικό...

Μαλδίβες: «Όποιος δώσει τα περισσότερα» – Η διαμονή σε αυτό το ιδιωτικό νησί θα δημοπρατείται

Μια νύχτα σε αυτό το αποκλειστικό ιδιωτικό νησί στις Μαλδίβες θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ!
Το Kudahithi Sands διαφημίζεται ως ένα σπίτι μακριά από το σπίτι για τους σούπερ πλούσιους.

Με τις βίλες να υψώνονται από τον ύφαλο πάνω από τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, οι Μαλδίβες είναι συνώνυμες με την πολυτέλεια.

- Advertisement -

Οι περισσότεροι από τους 1,8 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφτηκαν το νησιωτικό κράτος της Νότιας Ασίας πέρυσι είναι από την πλευρά των (πολύ) πλουσίων. Αλλά οι υπερπλούσιοι θα έχουν σύντομα μια ακόμη πιο αποκλειστική επιλογή: ένα ιδιωτικό νησί στο οποίο μπορούν να υποβάλουν προσφορά για να μείνουν!

Η νέα ιδέα υλοποιείται πιλοτικά από τον Mohamed Ali Janah, πρόεδρο του ομίλου Hotels and Resorts Investment Maldives Group (HARIM Group) και ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για τον Τουρισμό.

«Χτίζω το πιο αποκλειστικό ιδιωτικό νησί στον κόσμο», είπε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Τιφλίδα της Γεωργίας την περασμένη εβδομάδα.
Οι επίδοξοι επισκέπτες θα πρέπει να δημοπρατήσουν για να μείνουν στο νησί Kudahithi Sands, 30 λεπτά με το πλοίο από το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μαλέ.

Πόσο θα κοστίσει η διαμονή στο ιδιωτικό νησί των Μαλδίβων;

Ο Janah, σύμβουλος του προέδρου των Μαλδίβων και που περιγράφεται από το Forbes ως ο κορυφαίος κατασκευαστικός μεγιστάνας των Μαλδίβων, έχει κατασκευάσει πολλά θέρετρα σε όλη τη νησιωτική πολιτεία και μακρύτερα.

Κατά την ανάπτυξη του Kudahithi, σκέφτηκε ότι αυτό το κόσμημα ενός νησιού 14.000 τετραγωνικών μέτρων παρουσίαζε μια νέα ευκαιρία. Επί του παρόντος, τα σχέδια περιλαμβάνουν έξι βίλες και ένα γιοτ, καθιστώντας το μια πολυπόθητη τοποθεσία για ιδιωτικές συναντήσεις ή απομονωμένο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Γίνονται συζητήσεις με παγκόσμιους κτηματομεσίτες για να μάθουν οι λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η ιδέα της δημοπρασίας. Η ιδέα είναι ότι θα κυκλοφορήσει ένας περιορισμένος αριθμός διανυκτερεύσεων ανά έτος, τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν προσφορές για να αγοράσουν.

Ο Janah πιστεύει ότι αυτό θα οδηγήσει τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ. «Στις Μαλδίβες, υπάρχουν νησιά που πωλούνται για 120.000 δολάρια (109.000 ευρώ) τη νύχτα, για ένα ιδιωτικό νησί , οπότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το είδος τιμής», είπε στο Euronews Travel.

Το Kudahithi Sands περιγράφεται από τον Janah ως το «Νησί Necker των Μαλδίβων» – μια αναφορά στο αποκλειστικό ιδιωτικό νησί του Richard Branson στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους – το Kudahithi Sands πρόκειται να ανοίξει το 2025, με τις ημερομηνίες να ανακοινωθούν σύντομα.

Ποια είναι η απήχηση του ιδιωτικού νησιού στις Μαλδίβες;

Ένα άλλο μοναδικό σημείο πώλησης του νησιού Kudahithi Sands είναι ότι δεν θα συνδεθεί με μια διεθνή επωνυμία ή με άλλα ξενοδοχειακά ακίνητα στις Μαλδίβες .

«Θα πουληθεί ως ενιαίο, απομονωμένο ιδιωτικό νησί. Με άλλα λόγια, δεν θα δείτε κανέναν άλλο εκτός από εσάς», εξηγεί ο Janah. «Δεν θα βγουν παπαράτσι», προσθέτει. «Είναι σαν ένα παγκόσμιο αποκλειστικό, πραγματικά high-end».

Η έκκληση για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά είναι να ζήσουν διακοπές που να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Οι πλούσιοι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν τους δικούς τους μπάτλερ και το προσωπικό τους για να μαγειρέψουν στο εστιατόριο του νησιού, προτείνει ο Janah.

Ο ύφαλος προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα , με ένα ιδιωτικό γιοτ σταθμευμένο για να εξερευνήσει ο “νικητής” και η παρέα του τις γύρω θάλασσες με τον ελεύθερο χρόνο σας.

Το Kudahithi έχει ήδη δεχτεί διασημότητες στο προηγούμενο κεφάλαιο του ως ιδιωτικό νησί. Η ηθοποιός Sophie Turner και ο τότε φίλος της μουσικός Joe Jonas φέρεται να νοίκιασαν ολόκληρο το νησί το 2018, όταν πωλούνταν στα $45.000 (€53.000) τη βραδιά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,194LikesΚάντε Like
89,305 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ