Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
23.5 C
Athens
ΑρχικήΙρλανδίαΔουβλίνοΓιατί να επισκεφτείτε το Δουβλίνο

Γιατί να επισκεφτείτε το Δουβλίνο

Το Δουβλίνο είναι πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και μια πόλη µε τεράστια φήµη… Ανέκαθεν υπήρξε ένας ενδιαφέρον προορισμός που προσέλκυε πολλούς ταξιδιώτες. Η αρµονική και εντυπωσιακή µίξη της ιστορικής του κληρονοµιάς µε την ξεχωριστή προσωπικότητα και έναν ανανεωµένο πολυπολιτισµικό χαρακτήρα κατατάσσει πλέον το Δουβλίνο στις πρώτες θέσεις μιας ταξιδιωτικής λίστας.

Δουβλίνο

Γνωστή για τη μακρά λογοτεχνική της παράδοση, τον πολιτισμό της και τη φιλική υποδοχή της, η πόλη υπόσχεται να είναι ένας συναρπαστικός χώρος τόσο για ταξίδια αναψυχής και εκδρομές όσο και για επιχειρηματικές / επιστημονικές δραστηριότητες. Εάν δεν έχετε επισκεφθεί την Ιρλανδία στο παρελθόν, το Δουβλίνο είναι η ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα πολιτιστικά, ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα της χώρας.

- Advertisement -
Δουβλίνο
Δουβλίνο

Γιατί να πάω στο Δουβλίνο;

Πολλοί είναι οι επιμέρους λόγοι που θα σας πείσουν ότι ένα ταξίδι στο Δουβλίνο είναι πραγματική εμπειρία –εδώ μπορείτε να δείτε 20 λόγους, πολλοί από αυτούς εκτός πεπατημένης, για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε την ιρλανδική πρωτεύουσα- αλλά υπάρχουν κάποιοι βασικοί:

1.Πολιτισμός και Ιστορία

Η πολιτιστική σκηνή στο Δουβλίνο προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Αρκετοί διάσημοι εθνικοί πολιτιστικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Πινακοθήκης , και του πρόσφατα ιδρυθέντος Μουσείου Λογοτεχνίας της Ιρλανδίας, βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης. Η πλούσια θεατρική παράδοση της χώρας παρουσιάζεται σε μια σειρά από αξιόλογους χώρους στο κέντρο της πόλης, όπως το Gaiety and the Abbey Theatre . Μεγάλοι χώροι όπως το 3 Arena και το θέατρο Bord Gáis Energy φιλοξενούν διεθνείς καλλιτέχνες και παραστάσεις. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Μέγαρο Μουσικής .

Εθνική Πινακοθήκη, Δουβλίνο
Εθνική Πινακοθήκη – Δουβλίνο

Το Δουβλίνο είναι μια πόλη με ιστορική σημασία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή ιστορικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες του Δουβλίνου περιλαμβάνουν το EPIC The Irish Emigration Museum , την έκθεση Book of Kells στο Trinity College και το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας . Μια βόλτα στους δρόμους του Δουβλίνου θα σας φέρει σε διάσημα ορόσημα όπως το Κάστρο του Δουβλίνου και ο Καθεδρικός Ναός του Κράιστσερτς .

Δουβλίνο Κάστρο
Κάστρο του Δουβλίνου

2.Φαγητό, ποτό και νυχτερινή ζωή

Η πόλη, και μάλιστα η χώρα στο σύνολό της, έχει αποκτήσει διεθνή φήμη για τα εστιατόρια της. Ένα ευρύ φάσμα επιλογών είναι ανοιχτό για να επιλέξουν οι επισκέπτες να εξερευνήσουν την ευρύτερη πόλη. Το Δουβλίνο φιλοξενεί πολλά εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin και έχει επίσης αναπτύξει μια σημαντική κουλτούρα καφέ τα τελευταία χρόνια. Η πόλη φιλοξενεί εστιατόρια από μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών, καθώς και μια εξαιρετική προσφορά για vegan και χορτοφάγους. Μάθετε περισσότερα για το φαγητό στο Δουβλίνο εδώ .

Ένα πλούσιο ιρλανδικό δείπνο με μπύρα Guinness σε μια παραδοσιακή παμπ στο Δουβλίνο
Ένα πλούσιο ιρλανδικό δείπνο με μπύρα Guinness σε μια παραδοσιακή παμπ στο Δουβλίνο
Δουβλίνο βόλτα

Το Δουβλίνο φημίζεται επίσης για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και την ατμόσφαιρά του. Το Temple Bar είναι ένας δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή του Δουβλίνου, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες τοποθεσίες όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια ωραία εμπειρία με παραδοσιακή ιρλανδική μουσική και την ατμόσφαιρα της ιρλανδικής παμπ. Για όσους ενδιαφέρονται για μια βαθύτερη βουτιά στην παράδοση της ζυθοποιίας στο Δουβλίνο, το Guinness Storehouse και το αποστακτήριο Jameson προσφέρουν βιωματικές περιηγήσεις που έχουν γίνει κορυφαία αξιοθέατα επισκεπτών στην πόλη.

Temple bar Δουβλίνο
Temple bar
Δουβλίνο - Guinness
Δουβλίνο

3.Βόλτες

Για τους επισκέπτες που ελπίζουν να ζήσουν την ύπαιθρο, το Δουβλίνο δεν θα τους αφήσει παραπονεμένους… Βρίσκεται στον ποταμό Liffey, το Δουβλίνο είναι μια παραθαλάσσια πόλη που φιλοξενεί πολλές γραφικές παραλίες, λόφους και μονοπάτια. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πεζοπορία γύρω από το Howth Cliff Walk , μια βόλτα στην παραλία στο Clontarf ή μια βόλτα στους χώρους του Κάστρου Malahide . Το Δουβλίνο φιλοξενεί επίσης πολλά βραβευμένα γήπεδα γκολφ.

Howth cliffs , λίγο έξω από το Δουβλίνο

4.Το Δουβλίνο ως βάση για να εξερευνήσετε την Ιρλανδία

Ως πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο συνδέεται καλά με άλλες δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες τόσο με σιδηροδρομικές όσο και με λεωφορειακές συνδέσεις. Οι παρακάτω προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση 2-3 ωρών από την πόλη, με αυτοκίνητο ή με δημόσια συγκοινωνία:

  1. Galway
  2. Westport
  3. Cork
  4. Killarney
  5. Μπέλφαστ

Μάθετε περισσότερα για τις συγκοινωνιακές συνδέσεις στην Ιρλανδία εδώ .

Μπέλφαστ / shutterstock
Μπέλφαστ / shutterstock

Πάντως αν αποφασίσετε αυτό το υπέροχο ταξίδι εδώ είναι ο οδηγός μας για 72 ώρες στο Δουβλίνο!

Πόσο κοστίζουν τα αεροπορικά εισιτήρια για Δουβλίνο;

Από την Αθήνα υπάρχουν απευθείας πτήσεις για την ιρλανδική πρωτεύουσα, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικές -αν και πάντα εξαρτάται πόσο καιρό πριν θα κλείσετε το εισιτήριο, κάποια ενδεχόμενη προσφορά και σαφώς η περίοδος που θέλετε να ταξιδέψετε. Ενδεικτικά, μια απευθείας πτήση από Αθήνα για Δουβλίνο με τη Ryanair κοστίζει €332 με επιστροφή (τιμές Νοεμβρίου 2024).

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,192LikesΚάντε Like
89,288 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ