Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
25.2 C
Athens
ΑρχικήΙταλίαΒερόναΒερόνα: Πλήρης οδηγός για ταξίδι σε μια από τις ομορφότερες ιταλικές πόλεις

Βερόνα: Πλήρης οδηγός για ταξίδι σε μια από τις ομορφότερες ιταλικές πόλεις

Kαταπράσινες πλαγιές, γραφικά χωριά, υπέροχες πόλεις, παραλίες με γαλοζαπράσινα νερά, μουσεία, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, ιστορία και όμορφες συνοικίες, η Ιταλία τα έχει όλα. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο και τα νησιά της, μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία με τα πανέμορφα τοπία, τους προορισμούς και τα αξιοθέατά της. Εδώ θα κάνουμε ένα ταξίδι μέχρι την όμορφη Βερόνα!

Μπορεί το πιο διάσημο αξιοθέατο στη Βερόνα να είναι το Σπίτι της Ιουλιέτας, αλλά αν βρεθείτε εκεί τότε θα καταλάβετε ότι έχετε πάρα πολλά ακόμα να δείτε και να κάνετε!

- Advertisement -
Βερόνα

Η Βερόνα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της βόρειας Ιταλίας και ένας τέλειος τουριστικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη, καθώς συνδυάζει ένα υπέροχο ιστορικό κέντρο με όμορφη αρχιτεκτονική, ένα παραποτάμιο περιβάλλον και αποτελεί εξαιρετική βάση για επισκέψεις στη λίμνη Garda και τη γύρω ύπαιθρο.

Βερόνα
Βερόνα, ποταμός Αδίγης

Ο ταξιδιωτικός οδηγός που θα δείτε θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι στη Βερόνα, δείχνοντάς σας τα καλύτερα αξιοθέατα , πράγματα που πρέπει να κάνετε και μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε, που να μείνετε και που να φάτε αλλά και όλα τα σχετικά ταξιδιωτικά tips.

Γιατί να επισκεφτείτε τη Βερόνα

Η Βερόνα βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, στην περιοχή Βένετο και με την άφιξη αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στο τοπικό αεροδρόμιο, έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας τέλειος προορισμός για ένα διάλειμμα στην πόλη και μπορεί να συνδυαστεί με ημερήσιες εκδρομές στη λίμνη Garda .

Η Βερόνα είναι πιο διάσημη για τη σχέση της με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα . Μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα είναι η τεράστια Ρωμαϊκή Αρένα , δημοφιλής για το καλοκαιρινό φεστιβάλ, το σπίτι της Ιουλιέτας και το ελκυστικό κέντρο της παλιάς πόλης με τα μεσαιωνικά παλάτσι και τις εκκλησίες. Η Βερόνα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις του φαγητού.

Βερόνα, Σπίτι της Ιουλιέτας
Το μπαλκόνι στο περίφημο Σπίτι της Ιουλιέτας

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Βερόνα

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βερόνα είναι το καλοκαίρι, τα τέλη της άνοιξης ή και οι αρχές του φθινοπώρου για καλύτερο καιρό, καθώς είναι ζεστό και κυρίως ηλιόλουστο μέρος, αν και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πάντα πιθανότητα καταιγίδων.

Ωστόσο, πιθανότατα να αποφύγετε την υψηλή περίοδο του Ιουλίου και του Αυγούστου γιατί η πόλη είναι υπερπλήρης, παντού τείνουν να είναι πολύ απασχολημένοι και η διαμονή είναι πολύ πιο ακριβή και δυσεύρετη. Αυτούς τους μήνες επίσης η ζέστη μπορεί να είναι αφόρητη.

Απρίλιος, Μάιος, αρχές Ιουνίου, Σεπτέμβριος ή αρχές Οκτωβρίου είναι ίσως οι καλύτεροι μήνες για περιηγήσεις και ημερήσιες εκδρομές και μπορείτε να απολαύσετε τα αξιοθέατα με άνετες θερμοκρασίες, αλλά και χωρίς τα μεγάλα πλήθη.

Αν θέλετε να απολαύσετε το Verona Arena Opera Festival, πρέπει να το επισκεφτείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο έως αρχές Σεπτεμβρίου).

Πάντως, για ένα city break η Βερόνα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αν δεν σας πειράζει το κρύο τους χειμερινούς μήνες.

Αρένα, Βερόνα
Αρένα

Πόσο να μείνετε στη Βερόνα

Δύο ημέρες θα είναι αρκετές για να καλύψετε τα περισσότερα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα με χαλαρό ρυθμό και να πάρετε μια αίσθηση της πόλης. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο και να απολαύσετε την τοπική κουζίνα στα εστιατόρια της Βερόνας.

Θα χρειαστεί να μείνετε περισσότερο αν θέλετε να συνδυάσετε τη διαμονή σας με ημερήσιες εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Βένετο.

Η Βερόνα χρησιμεύει ως βολική βάση για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ημερήσιων εκδρομών στη λίμνη Garda, στη Μάντοβα και στις κοντινές οινοπαραγωγικές περιοχές Valpolicella και Soave.

Teatro Romano, Βερόνα
Teatro Romano, Βερόνα

Τα αξιοθέατα

Τα καλύτερα αξιοθέατα και πράγματα που μπορείτε να κάνετε

  1. Verona Arena: Αυτό το ρωμαϊκό αμφιθέατρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Βρίσκεται στην Piazza Bra και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βερόνας. Είναι ανοιχτό στο κοινό για επισκέψεις, αλλά σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε μια όπερα αν το επισκεφτείτε το καλοκαίρι. Το φεστιβάλ όπερας διαρκεί από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Εισιτήριο εισόδου: 10€.
  2. Castelvecchio : Αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο της Βερόνας. Τώρα είναι ένα μουσείο ωραίας μεσαιωνικής τέχνης, πρώιμης αναγέννησης ζωγραφικής, κοσμημάτων, πανοπλιών και όπλων ( Μουσείο Castelvecchio ). Εισιτήριο εισόδου: 6€.
  3. Ponte Scaligero : Γνωστή και ως Ponte di Castelvecchio είναι μια όμορφη μεσαιωνική γέφυρα που συνδέει το Castelvecchio με τη βόρεια όχθη του ποταμού. Είναι ένα δημοφιλές μέρος για να περπατήσετε και να θαυμάσετε τη θέα στο ποτάμι και το κάστρο από την απέναντι πλευρά.
  4. Castel San Pietro : Ένα φρούριο στην κορυφή του λόφου που προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη και στον ποταμό από τη βεράντα του. Είναι δωρεάν και χρειάζονται μόνο περίπου 10 λεπτά για να περπατήσετε εκεί με σκάλες ή μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ (2 €).
  5. Torre dei Lamberti : Το Torre dei Lamberti βρίσκεται στην Piazza dei Signori , μέρος του Palazzo della Ragione. Είναι ένας εντυπωσιακός πύργος που προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη. Είναι συνήθως πολύ απασχολημένο με μεγάλες ουρές κατά την υψηλή περίοδο. Μπορείτε να το παραλείψετε και να απολαύσετε την ακόμα πιο εντυπωσιακή θέα στη Βερόνα από το Castel San Pietro. Εισιτήριο εισόδου: 6€.
  6. Piazza Erbe : Αυτή είναι η κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως αγορά από τους μεσαιωνικούς χρόνους, με πάγκους που πωλούν τα πάντα, από βότανα μέχρι φρούτα και τρόφιμα. Υπάρχει ένα σιντριβάνι στο κέντρο και μια στήλη με ένα λιοντάρι στη βόρεια πλευρά μπροστά από το Palazzo Maffei και μια άλλη στήλη στη νότια πλευρά.
  7. Piazza dei Signori : Μια μεσαιωνική πλατεία με το άγαλμα του Δάντη στο κέντρο που συνδέεται με την Piazza Erbe από την Αψίδα του Παγκοσμίου (Arco della Costa). Περιβάλλεται από τα Palazzo di Cansignorio, Palazzo della Ragione, Palazzo del Podestà και Loggia del Consiglio.
  8. Duomo: Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός της Βερόνας έχει μια υπέροχη ρωμανική πύλη και το εσωτερικό έχει μερικές όμορφες τοιχογραφίες . Το συγκρότημα του καθεδρικού ναού περιλαμβάνει επίσης ένα μοναστήρι με τα ερείπια παλαιότερων εκκλησιών: ένα βαπτιστήριο και την Αγία Έλενα. Εισιτήριο εισόδου: 4€.
  9. Σπίτι της Ιουλιέτας : Το Casa di Giulietta είναι ένα ανακαινισμένο πανδοχείο του 13ου αιώνα, αλλά λέγεται ότι η Ιουλιέτα ζούσε εκεί και ο Ρωμαίος ανέβηκε στο μπαλκόνι αυτού του σπιτιού. Η αυλή είναι ελεύθερη να επισκεφθείτε και να δείτε το μπαλκόνι, αλλά συνήθως είναι τόσο γεμάτη από τουρίστες που δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Έξω υπάρχει ένα άγαλμα της Giulietta και θεωρείται καλή τύχη να αγγίξεις το στήθος της. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το σπίτι μουσείο , αλλά δεν υπάρχουν πολλά να δείτε μέσα. Αξίζει να κλείσετε το εισιτήριό σας online αν θέλετε να επισκεφτείτε το σπίτι, καθώς σας επιτρέπει να παραλείψετε τη γραμμή. Εισιτήριο εισόδου: 6€. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Casa di Romeo και Tomba di Giuletta .
  10. Ponte Pietra : Ιστορική αναπαλαιωμένη ρωμαϊκή τοξωτή γέφυρα που προσφέρει ωραία θέα προς την παλιά πόλη και το Κάστρο San Pietro.
  11. Piazza Bra: Μία από τις κύριες πλατείες της Βερόνας που περιβάλλεται από την Αρένα, το Palazzi και ένα εξαιρετικό μέρος για βόλτα, ποτό ή γεύμα.
  12. San Zeno Maggiore : Η βασιλική του San Zeno βρίσκεται πιο μακριά από την παλιά πόλη και επομένως λιγότερο επισκέψιμη, ωστόσο είναι μια από τις πιο όμορφες ρωμανικές εκκλησίες . Διαθέτει εντυπωσιακή πρόσοψη με μπρούτζινα πάνελ θυρών και οροφή στον σηκό.
  13. Basilica of Santa Anastasia : Η Santa Anastasia είναι μια όμορφη ιταλική γοτθική εκκλησία με μερικές εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 15ου αιώνα.
  14. San Fermo Maggiore : Η εκκλησία του San Fermo βρίσκεται στις όχθες του Adige, κοντά στο Ponte Navi. Είναι δείγμα ιταλικού γοτθικού ρυθμού και αποτελείται από μια κάτω και μια πάνω εκκλησία με μερικές εντυπωσιακές τοιχογραφίες .
  15. Teatro Romano & Museo Archaeologico : Αυτό το ρωμαϊκό θέατρο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού κοντά στο Ponte Pietra . Το θέατρο συνδέεται με ανελκυστήρα με το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα ψηφιδωτών, αγγείων και γυαλιού.
  16. Giardino Giusti : Πρόκειται για έναν ελκυστικό αναγεννησιακό κήπο που βρίσκεται στα ανατολικά της παλιάς πόλης με μερικούς όμορφους φράκτες και αγάλματα. Εισιτήριο εισόδου: 10€.
  17. Τάφοι των Scaligeri : Οι Scaligeri ήταν η πιο ισχυρή οικογένεια που κυβέρνησε τη Βερόνα για περισσότερα από 100 χρόνια. Οι τάφοι τους βρίσκονται δίπλα στην εκκλησία της Santa Maria Antica.
  18. Via Giuseppe Mazzini : Ένας πεζόδρομος με ντιζάιν καταστήματα.
  19. San Lorenzo : Μια ελκυστική αλλά λιγότερο γνωστή εκκλησία της Βερόνας.
  20. San Giorgio in Braida : Μια υπέροχη αναγεννησιακή εκκλησία με τρούλο στην όχθη του ποταμού. Είναι ένα ωραίο περιβάλλον που προσφέρει καλή θέα προς το κάστρο και τον ορίζοντα της Βερόνας.
Piazza-dei-Signori- Βερόνα
Piazza dei Signori, Βερόνα
Βερόνα., Acro de la Costa
Acro de la Costa
Piazza Bra, Βερόνα
Piazza Bra, Βερόνα
6 αξιοθέατα στη Βερόνα
Παλιά Πόλη, Βερόνα

Πού να μείνετε στη Βερόνα

Το καλύτερο μέρος για να μείνετε είναι στην ιστορική παλιά πόλη της Βερόνας με όλα τα σημαντικά αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Ωστόσο, η διαμονή στην παλιά πόλη μπορεί να είναι πολύ ακριβή, επομένως μια φθηνότερη εναλλακτική λύση είναι να μείνετε πιο κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βερόνας ( Stazione Porta Nuova ) ή στην περιοχή Borgo Milano , λίγο πιο μακριά αλλά σε απόσταση 20-25 λεπτών με τα πόδια.

Via Mazzini Βερόνα
Via Mazzini Βερόνα

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Βερόνα

  • Hotel Aurora: Σε ιδανική τοποθεσία στην καρδιά της Βερόνας με τη βεράντα του πρωινού με θέα στην Piazza Erbe.
  • Hotel Milano & Spa : Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο δίπλα στο Verona Arena, με τζακούζι στην οροφή και θέα στην Αρένα.
  • Due Tori Hotel : Με μια μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο με θέα στο ιστορικό κέντρο, αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο είναι μια πιο πολυτελής επιλογή στην καρδιά της παλιάς πόλης.
  • Hotel Mastino: Ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων που βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από τη διάσημη Αρένα της Βερόνας με καλό πρωινό και προσιτές τιμές.
  • Boutique Hotel Scalzi: Μία από τις φθηνότερες επιλογές κοντά στην καρδιά της Βερόνα, 10 λεπτά με τα πόδια από το Arena και 15 λεπτά από το σιδηροδρομικό σταθμό
  • Hotel Piccolo : Ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, 10 λεπτά με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό και 20 λεπτά από την παλιά πόλη. Καλή αξία για τα χρήματα με ένα καλό πρωινό. Επίσης με δωρεάν πάρκινγκ στο δρόμο.
  • Hotel Leopardi : Βρίσκεται στο Borgo Milano, αλλά μόλις 25 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Βερόνας, αυτό το ξενοδοχείο 4 αστέρων προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής με εξαιρετικό πρωινό και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
  • Novo Hotel Rossi : Βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, είναι μια καλή επιλογή αν σκοπεύετε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές με τρένο. Είναι περίπου 25 λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη.

Τι να φάτε και τι να πιείτε στη Βερόνα

Υπάρχουν πολλά καλά ιταλικά εστιατόρια στην καρδιά της Βερόνας. Ένας ωραίος χώρος για φαγητό και ποτό είναι η Piazza Bra με θέα στην Αρένα. Για ένα πιο αυθεντικό και τυπικό βερονέζικο γεύμα, υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια σε διάφορες τοποθεσίες στην παλιά πόλη.

Όταν τρώτε στην Ιταλία, είναι συνηθισμένο να απολαμβάνετε πολλά πιάτα. Ένα παραδοσιακό ιταλικό γεύμα περιλαμβάνει συχνά antipasti (ορεκτικά), primi piatti (πρώτα πιάτα, συνήθως ζυμαρικά ή ριζότο), secondi piatti (κυρίως πιάτα, συχνά κρέας ή ψάρι) και dolci (επιδόρπια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το φιλοδώρημα εκτιμάται, δεν είναι συνηθισμένο στην ιταλική κουλτούρα και οι χρεώσεις υπηρεσιών ενδέχεται να περιλαμβάνονται ήδη στον λογαριασμό, οπότε να το τσεκάρετε πριν αφήσετε tips.

Παραδοσιακά προϊόντα σε μαγαζί στη Βερόνα

Τα καλύτερα εστιατόρια στη Βερόνα

  • Trattoria Pane e Vino : Τυπικό βερονέζικο εστιατόριο στη Via Giuseppe Garibaldi που σερβίρει παραδοσιακά πιάτα.
  • La Taverna di Via Stella : ντεμοντέ ταβέρνα με παραδοσιακό βερονέζικο φαγητό.
  • Tre Marchetti : Κομψό εστιατόριο με υπέροχα πιάτα δίπλα στην Αρένα.
  • Ristorante Vittorio Emanuele : Εκλεκτό φαγητό σε ένα κομψό περιβάλλον από την Piazza Bra.
  • Hostaria Vecchia Fontanina : Αυθεντική βερονέζικη κουζίνα.
  • Osteria il Ciottolo : Καλό εστιατόριο κοντά στο Castelvecchio με βερονέζικα πιάτα.

Τοπική Κουζίνα

Κι ενώ η ιταλική κουζίνα στο σύνολό της είναι εξαιρετική με πλούσια παράδοση και ιστορία, κάθε μέρος της Ιταλίας έχει και τη δική του γαστρονομική ταυτότητα. Στην τοπική κουζίνα της Βερόνας ξεχωρίζουν τα παρακάτω και αν βρεθείτε στην πόλη, μην αμελήσετε να τα δοκιμάσετε!

  • Νιόκι : Ζυμαρικό από πατάτες, αλεύρι και αυγά.
  • Risotto all’Amarone : Ριζότο από ρύζι “vialone nano” από τη Βερόνα και κρασί Amarone
  • Pastisada de caval : Ένα στιφάδο από κρέας αλόγου αναμεμειγμένο με κρασί και λαχανικά
  • Risotto Tastasal : Ριζότο από κιμά χοιρινού
  • Pearà:: Μια μαγειρεμένη σάλτσα που σερβίρεται με ανάμεικτο βραστό κρέας
  • Polenta : Ένα τυπικό βερονέζικο -όπως και όλης της Βόρειας Ιταλίας- πιάτο σαν χυλός από αλεύρι καλαμποκιού.
  • Pandoro : Ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο κέικ
  • Nadalin : Ένα χριστουγεννιάτικο κέικ σε σχήμα αστεριού
  • Κρασιά από την περιοχή Bardolino , Soave , Custoza , Valpolicella και το περίφημο Amarone
Βερόνα

Ημερήσια ταξίδια από τη Βερόνα

Η Βερόνα χρησιμεύει ως εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Υπάρχουν πολλές υπέροχες ημερήσιες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε με βάση τη Βερόνα. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές:

  • Λίμνη Garda : Η λίμνη Garda είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων. Μπορείτε να επισκεφθείτε μια από τις παραλίμνιες γραφικές πόλεις όπως το Sirmione , το Desenzano del Garda ή το Peschiera del Garda με το τρένο. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα με σκάφος εάν το επιτρέπει ο χρόνος.
  • Desenzano del Garda : Το Desenzano del Garda είναι μια γοητευτική πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική όχθη της λίμνης Garda με ένα όμορφο περιβάλλον δίπλα στη λίμνη, μια ενδιαφέρουσα παλιά πόλη, ένα μεσαιωνικό κάστρο και μερικές ωραίες πλατείες.
  • Sirmione : Αυτή η δημοφιλής παραλίμνια πόλη βρίσκεται σε μια στενή χερσόνησο που προεξέχει στη λίμνη Garda. Το Sirmione φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά, τα ιστορικά ερείπια (όπως το Grotte di Catullo) και το κάστρο Scaliger. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα γραφικά δρομάκια και να απολαύσετε το φαγητό δίπλα στη λίμνη.
  • Peschiera del Garda : Η Peschiera del Garda είναι μια γραφική πόλη που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της λίμνης Garda με ένα γοητευτικό ιστορικό κέντρο και γραφική προκυμαία/
  • Mantova : Αυτή η γοητευτική πόλη είναι γνωστή για την καλοδιατηρημένη αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της και το ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο της. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Palazzo Ducale, το Palazzo Te και μερικές όμορφες πλατείες.
  • Vicenza : Η Vicenza φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, ιδιαίτερα τα έργα του διάσημου αρχιτέκτονα Andrea Palladio. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις βίλες Palladian και το ιστορικό κέντρο με τα κομψά κτίρια.
Λίμνη Garda
Λίμνη Garda

Δραστηριότητες & Ξεναγήσεις

Αμπελώνες Valpolicella και γευσιγνωσία κρασιού
Το Discover Valpolicella Vineyards and Wine Tasting Experience είναι ένα ταξίδι 2,5 για να επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό οικογενειακά διοικούμενο οινοποιείο στη Valpolicella και περιλαμβάνει μια περιήγηση στους αμπελώνες και το κτήμα, το κελάρι του 17ου αιώνα και τη γραφική βεράντα και μια γεύση από κρασιά Valpolicella, Ripasso και Amarone. Τιμή: 60€.

Περιήγηση με τα πόδια στη Βερόνα
Verona Highlights Walking Tour σε μικρή ομάδα είναι μια μικρή ομαδική περιήγηση με τα πόδια που διαρκεί 2 ώρες για να εξερευνήσετε τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Βερόνα με έναν τοπικό ξεναγό. Τιμή: 39€.

Γευσιγνωσία στη Βερόνα
Verona Food Tour – Do Eat Better Experience είναι μια μικρή ομαδική ξενάγηση που διαρκεί 3,5 ​​ώρες για να πάρετε μια γεύση από τη γαστρονομική κουλτούρα της Βερόνας σε μια περιήγηση με φαγητό και με τα πόδια με επικεφαλής έναν ξεναγό. Τιμή: 79€.

Περιήγηση Sirmione και λίμνη Garda
Η ημι-ιδιωτική περιήγηση Sirmione and Lake Garda είναι ένα ταξίδι μισής ημέρας (4 ώρες) στη λίμνη Garda που περιλαμβάνει μεταφορά στο Sirmione, όπου θα επιβιβαστείτε σε μια βάρκα για να κάνετε κρουαζιέρα γύρω από τη χερσόνησο της και να απολαύσετε τη θέα στο κάστρο από το νερό και μετά μια βόλτα στη μεσαιωνική παλιά πόλη με οδηγό. Τιμή: 89€

Βερόνα Μάθημα Μαγειρικής
Μάθημα παρασκευής gelato: Μια δραστηριότητα 2 ωρών για να μάθετε πώς να φτιάχνετε σορμπέ φρούτων και χειροποίητο παγωτό. Τιμή: 55€.
Μάθημα παρασκευής ριζότο και φρέσκων ζυμαρικών : Μια δραστηριότητα 3,5 ωρών για να μάθετε πώς να φτιάχνετε ριζότο, χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά και τιραμισού. Τιμή: 95€.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις, επισκεφθείτε το Cookly .

Σημαντικά Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις
Το Arena Opera Festival είναι το πιο δημοφιλές γεγονός στην πόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο).
Το Καρναβάλι της Βερόνας είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ιταλία . Στην πραγματικότητα, χρονολογείται από το 1531. Η μεγάλη παρέλαση με μάσκες και άρματα πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Καρναβαλιού που ονομάζεται Venerdì Gnocolar. Γίνεται συνήθως τον Φεβρουάριο.

Ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Βερόνα- Ο τόπος των ετήσιων φεστιβάλ όπερας. Το Verona Arena είναι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε το 30 μ.Χ
Ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Βερόνα- Ο τόπος των ετήσιων φεστιβάλ όπερας. Το Verona Arena είναι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε το 30 μ.Χ.

Tips & Πρακτικές Πληροφορίες

Προϋποθέσεις εισόδου/Βίζα

Δεν απαιτείται βίζα για επισκέψεις έως και 90 ημερών για τις περισσότερες εθνικότητες. Οι πολίτες της ΕΕ χρειάζονται μόνο μια ταυτότητα με φωτογραφία για να εισέλθουν στην Ιταλία. Οι πολίτες από την υπόλοιπη Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά χρειάζονται μόνο διαβατήριο. Για πλήρεις λεπτομέρειες ελέγξτε εδώ.

Ώρες λειτουργίας

Καταστήματα : 9 π.μ. – 1 μ.μ. & 3 μ.μ.-7 μ.μ. Δευτέρα έως Σάββατο
Τράπεζες : 8.30-13.30 από Δευτέρα έως Παρασκευή
Εστιατόρια : 12:00-15:00 & 7:00-23:00

Ασφάλεια

Η Βερόνα είναι γενικά ένα ασφαλές μέρος και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Ωστόσο, αξίζει να είστε σε επαγρύπνηση σε πολυσύχναστα μέρη και πολυσύχναστες περιοχές όπως τα κέντρα των πόλεων και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Συνιστάται πάντα να λαμβάνετε ταξιδιωτική ασφάλιση προτού ταξιδέψετε, ακόμη κι αν ένας προορισμός όπως η Ιταλία δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Καλύτερα να είστε πλήρως καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος ή καθυστερήσεων πτήσης κ.λπ.

Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια ταξιδιωτική ασφάλιση από τη σύγκριση τιμών ιστοσελίδων για φθηνότερες προσφορές.

Καιρός

Η Βερόνα έχει ένα μέτρια ηπειρωτικό κλίμα, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Ο Ιανουάριος είναι ο πιο κρύος μήνας με μέση θερμοκρασία 4°C και ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας με μέση θερμοκρασία 25°C. Παραδόξως, οι πιο ξηροί μήνες είναι οι χειμερινοί μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος και οι πιο υγροί είναι οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και τις μέσες θερμοκρασίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γλώσσα

Προφανώς και τα ιταλικά είναι η επίσημη γλώσσα, ωστόσο οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά.

Βασικές ιταλικές λέξεις να γνωρίζετε:

  • Γεια – Ciao
  • Αντίο – Ciao ή Arriverdecci
  • Ναι = Si
  • Όχι = No
  • Ευχαριστώ = Grazie
  • Παρακαλώ = Prego (απάντηση στο ευχαριστώ) & Per favore
  • Με συγχωρείτε = Mi scusi
  • Καλημέρα = Buongiorno
  • Καλησπέρα = Buona sera
  • Καληνύχτα = Buona notte

Χρήματα

Το νόμισμα είναι το ευρώ . Οι πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές, αλλά αξίζει να έχετε μερικά μετρητά μαζί σας, καθώς πολλά μικρά καταστήματα, αρτοποιεία και καφετέριες δεν δέχονται κάρτες. Αξίζει επίσης να έχετε μερικά κέρματα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα μηχανήματα στάθμευσης.

Η Ιταλία είναι φθηνότερη από το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, αλλά οι τιμές τείνουν να είναι υψηλότερες κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ειδικά για διαμονή.

Ηλεκτρισμός

Τα βύσματα και οι πρίζες στην Ιταλία είναι τύπου C & F (με δύο στρογγυλές ακίδες) και σπανιότερα τύπου L. Η τάση είναι 230 V και η συχνότητα είναι 50 Hz.

Διαδίκτυο/Κινητό τηλέφωνο

Εάν δεν είστε κάτοικος χώρας της ΕΕ που προσφέρει δωρεάν περιαγωγή στην ΕΕ, για να αποφύγετε το υψηλό κόστος περιαγωγής, μπορείτε να αγοράσετε μια τοπική κάρτα SIM . Οι 4 μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι οι Vodafone, Tim, Windtre & Iliad .

Μπορείτε να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα sim σε ένα από τα τοπικά καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην πόλη οποιουδήποτε από τους παραπάνω παρόχους. Είναι εύκολο και προσιτό, αλλά θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας ως απόδειξη ταυτότητας.

Επίσης, το αεροδρόμιο της Βερόνας και τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν wifi.

Παλιά πόλη Βερόνα
Παλιά πόλη Βερόνα

Πώς να πάτε στη Βερόνα

Αεροπορικώς

Αεροδρόμιο Βερόνα (Αεροδρόμιο Valerio Catullo) συνδέεται με λίγες μόνο ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Υπάρχουν κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair, η Volotea, η Eurowings & η Wizz Air, επομένως οι πτήσεις μπορεί να είναι αρκετά προσιτές, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετάβαση από/προς το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Βερόνας και είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ταξί ή λεωφορείο σε περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Η Verona Airlink (γραμμή 199) συνδέει το αεροδρόμιο με τον κεντρικό σταθμό της Βερόνας (Σταθμός Porta Nuova). Η καθημερινή υπηρεσία λεωφορείου προγραμματίζεται κάθε 20 λεπτά και η διαδρομή με το λεωφορείο διαρκεί 15 λεπτά. Εισιτήριο: 6€. Από εκεί μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε από τα λεωφορεία που συνδέονται με το κέντρο της πόλης χρησιμοποιώντας το ίδιο εισιτήριο (ισχύει για 75 λεπτά).

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ταξί έξω από τον τερματικό σταθμό αφίξεων, αλλά το κόστος είναι αρκετά ακριβότερο περίπου 30 ευρώ.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο σε ένα από τα γραφεία ενοικίασης στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο είναι το καλύτερο μέρος για να κάνετε κράτηση αν δεν το έχετε κάνει πριν φτάσετε. Ωστόσο, η κράτηση αυτοκινήτου δεν συνιστάται πραγματικά εάν μείνετε μόνο στη Βερόνα, εκτός εάν σκοπεύετε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές.

Οδικώς

Η Βερόνα συνδέεται καλά με καλό οδικό δίκτυο, λεωφορεία και τρένα με την υπόλοιπη Ιταλία. Τα ταξίδια με λεωφορείο και τρένο στην Ιταλία είναι πολύ προσιτά και μια καλή επιλογή αν θέλετε να εξερευνήσετε κοντινές πόλεις.

Rome2Rio είναι ένας καλός ιστότοπος για τον έλεγχο των τιμών και των ωρών στα ταξίδια με τρένο και λεωφορείο .

Με αυτοκίνητο
Θα συνιστούσα να νοικιάσετε αυτοκίνητο μόνο εάν θέλετε να εξερευνήσετε τη λίμνη Garda ως μέρος της επίσκεψής σας στη Βερόνα, καθώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα σας και να απολαύσετε αυτήν την όμορφη λίμνη με τον δικό σας ρυθμό χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το καλύτερο μέρος για να νοικιάσετε αυτοκίνητο είναι το αεροδρόμιο, αν δεν το έχετε κάνει πριν φτάσετε.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι αρκετά ακριβή την υψηλή περίοδο ( 50 € την ημέρα ). Καλύτερα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων πριν το ταξίδι σας για τις καλύτερες προσφορές. Επίσης την υψηλή περίοδο, μπορεί να υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα και οι τιμές μπορεί να είναι πολύ υψηλότερες αν το αφήσετε μέχρι να φτάσετε. Ελέγξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κάνετε κράτηση και να συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου.

Στάθμευση
Το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου είναι κλειστό για την κυκλοφορία, με εξαίρεση τους κατοίκους, τα εξουσιοδοτημένα οχήματα και τα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν προς ξενοδοχεία. Υπάρχουν διάφοροι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων επί πληρωμή στην πόλη. Στα περισσότερα μέρη, υπάρχουν μηχανήματα εισιτηρίων στάθμευσης που μπορείτε να πληρώσετε με κέρματα, πιστωτική κάρτα ή μέσω μιας εφαρμογής.

Για δωρεάν χώρο στάθμευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο στάθμευσης Porta Palio (15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο) ή την Piazzale Guardini δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό (25 λεπτά με τα πόδια).

Με ταξί
Υπάρχει υπηρεσία ραδιοταξί 24 ώρες την ημέρα και είναι διαθέσιμη στην Piazza Bra και στο σιδηροδρομικό σταθμό Verona Porta Nuova . Άλλες πιάτσες ταξί βρίσκονται στην Piazza delle Erbe, στην Piazza San Zeno, στο νοσοκομείο Borgo Trento και στο Borgo Roma.

Με τρένο
Τα τρένα εκτελούνται από την Trenitalia και συνδέουν τη Βερόνα με την υπόλοιπη Ιταλία. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ή μέσω του ιστότοπου. Οι τιμές είναι σχετικά φθηνές.

Για μια ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Garda, μπορείτε να πάρετε το τρένο είτε προς Peschiera del Garda είτε Desenzano del Garda .

Με το λεωφορείο
Η υπηρεσία δημόσιας συγκοινωνίας παρέχεται από την ATV , η οποία διαχειρίζεται όλες τις αστικές γραμμές (Βερόνα και γειτονιές) και τις εξωαστικές γραμμές (επαρχία της Βερόνα). Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε μηχανήματα εισιτηρίων που βρίσκονται σε διάφορες στάσεις λεωφορείων, σε πρακτορεία εφημερίδων και στο λεωφορείο. Υπάρχει επίσης η εφαρμογή Ticket Bus Verona App .

Με ποδήλατο
Υπάρχει μια υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων, η Verona Bike, με πάγκους που βρίσκονται σε όλο το κέντρο και πέρα ​​από αυτό.

Verona card
Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν ολόκληρη την πόλη της Βερόνα, υπάρχει μια κάρτα, η Verona Card η οποία σας επιτρέπει να επισκεφθείτε τα κύρια μνημεία και μουσεία της πόλης, όπως η Αρένα, το Μουσείο Castelvecchio, το σπίτι της Ιουλιέτας, το Torre dei Lamberti και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, η κάρτα Verona σάς επιτρέπει να ταξιδεύετε με λεωφορεία εντός της πόλης. Μπορείτε να το αγοράσετε στα εκδοτήρια μνημείων και μουσείων, στο γραφείο IAT στην Piazza Bra, σε εφημεριδοπωλεία και καπνοπωλεία στο κέντρο της πόλης. Η κάρτα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 24 ώρες στην τιμή των 20 ευρώ και 48 ώρες στην τιμή των 25 ευρώ.

Verona tourist map

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,195LikesΚάντε Like
89,301 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ