Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
25.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤα 10 πιο instagrammable αεροδρόμια στον κόσμο

Τα 10 πιο instagrammable αεροδρόμια στον κόσμο

Μια νέα μελέτη, βασισμένη σε δεδομένα hashtag, αποκάλυψε τα πιο Instagrammable αεροδρόμια παγκοσμίως, με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) να κατατάσσεται στην πρώτη θέση.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Miss Tourist , χρησιμοποίησε μια αρχική λίστα με τα κορυφαία πενήντα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο με βάση την επιβατική κίνηση και στη συνέχεια προσδιόρισε το πιο δημοφιλές hashtag για καθένα από αυτά τα αεροδρόμια. Στη συνέχεια, το Instagram χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό του αριθμού των φορών που χρησιμοποιήθηκε κάθε hashtag, αποκαλύπτοντας τελικά τα πιο Instagrammable αεροδρόμια παγκοσμίως.

- Advertisement -

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με τον εκπληκτικό αριθμό 3.393.690 hashtags στο Instagram, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) δεν είναι μόνο ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, διακινώντας 75.050.875 επιβάτες το 2023, αλλά και το αεροδρόμιο με τα περισσότερα hashtag στον κόσμο.

Το εμβληματικό θεματικό κτήριο του LAX, η εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και η γειτνίαση με το Χόλιγουντ το έχουν κάνει ξεκάθαρα αγαπημένο σκηνικό για ταξιδιώτες που θέλουν να αποτυπώσουν την αρχή ή το τέλος του ταξιδιού τους.

Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες
Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Με 1.047.624 αναρτήσεις στο Instagram, το San Francisco International (SFO) καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Ο μοντέρνος σχεδιασμός του αεροδρομίου, τα εκθέματα τέχνης και η γραφική θέα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο συμβάλλουν στη δημοτικότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνές αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο

Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, με 762.904 hashtags στο Instagram, κατέχει την τρίτη θέση. Το Χίθροου είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα διεθνή αεροδρόμια στον κόσμο, με 79.183.364 επιβάτες μόνο το 2023.

Τα 10 πιο Instagrammable αεροδρόμια στον κόσμο:

τα πιο instagrammable αεροδρόμια

Το Χίθροου χρησιμεύει ως πύλη προς την Ευρώπη και χάρη στο ποικίλο φάσμα των πολυτελών αγορών, τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις τέχνης και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες που ξεκινούν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

Αεροδρόμιο Χίθροου
Αεροδρόμιο Χίθροου

Καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 600.336 hashtags στο Instagram, το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο είχε 47.242.468 επιβάτες το 2023, είναι γνωστό για το καταπράσινο εσωτερικό του και το περίφημο Jungle Boardwalk. Ο συνδυασμός του μοντέρνου σχεδιασμού και των παραδοσιακών στοιχείων της Μαλαισίας το καθιστά εξαιρετικό προορισμό για τους λάτρεις του Instagram.

 Aεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ
Aεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ

Με 581.993 αναρτήσεις στο Instagram, το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι το πέμπτο αεροδρόμιο με δυνατή παρουσία στο Instagram. Γνωστό ως ένας από τους πιο γραφικούς ταξιδιωτικούς κόμβους στον κόσμο, το Changi είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ανέσεις, όπως ο ψηλότερος εσωτερικός καταρράκτης στον κόσμο, ένας κήπος με πεταλούδες και πολλές εγκαταστάσεις τέχνης. Είναι ένας παράδεισος για ταξιδιώτες που θέλουν να αιχμαλωτίσουν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Changi αεροδρόμιο Σιγκαπούρης
Changi αεροδρόμιο Σιγκαπούρης

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ κατέχει την έκτη θέση με 478.744 hashtags στο Instagram. Γνωστό για την αποτελεσματικότητά του και τον μοντέρνο σχεδιασμό του, το Schiphol διαχειρίστηκε 61.889.586 επιβάτες το 2023. Το ολλανδικό αεροδρόμιο προβάλλει τον πολιτισμό της χώρας του μέσω των εκθεμάτων τέχνης, των μουσείων, ακόμη και μιας βιβλιοθήκης, τα οποία ενισχύουν την ελκυστικότητά του στο Instagram.

Αεροδρόμιο Schiphol
Αεροδρόμιο Schiphol

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατατάσσεται στην έβδομη θέση με 451.229 hashtags στο Instagram. Το αεροδρόμιο φημίζεται για τα πολυτελή σαλόνια, τα πολυτελή καταστήματα και τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του και οι παγκοσμίου επιπέδου ανέσεις το καθιστούν μια προνομιακή τοποθεσία για όσους ελπίζουν να τραβήξουν την τέλεια λήψη Instagram.

Αεροδρόμιο Ντουμπάι
Αεροδρόμιο Ντουμπάι

Με 448.039 αναρτήσεις στο Instagram, το Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο ανακηρύχθηκε το όγδοο αεροδρόμιο με τα περισσότερα hashtag στο Instagram. Το Haneda φημίζεται για την καθαριότητα, την αποτελεσματικότητά του και τις διάφορες πολιτιστικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών ιαπωνικών κήπων και εστιατορίων.

Haneda Airport International Terminal - Τόκιο
Haneda Airport

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχει συγκεντρώσει 326.069 hashtags στο Instagram και κατατάσσεται ως το ένατης δυανμικής αεροδρόμιο στο Instagram. Ως ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης, μεταφέροντας 59.355.389 επιβάτες μέσα από τις πόρτες του το 2023, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και ανέσεων, όπως εκθέσεις τέχνης, αγορές και φαγητό. Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός του και η κεντρική του τοποθεσία στην Ευρώπη το καθιστούν δημοφιλές σημείο για αναρτήσεις στο Instagram.

Aεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, με 257.330 hashtags στο Instagram. Το Gatwick βρίσκεται κοντά στο Λονδίνο και είναι γνωστό για την ευκολία και την προσβασιμότητα του. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και η εγγύτητα στην αγγλική ύπαιθρο προσφέρουν στους ταξιδιώτες πολλές στιγμές που αξίζουν το Instagram.

Αεροδρόμιο Gatwick
Αεροδρόμιο Gatwick

Μιλώντας για τα ευρήματα, η Yulia Saf, Ιδρύτρια του Miss Tourist , λέει: «Τα αεροδρόμια έχουν μετατραπεί από απλά σημεία διέλευσης σε πύλες για περιπέτεια και μοναδικές εμπειρίες. Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι ταξιδιώτες είναι όλο και πιο πρόθυμοι να τεκμηριώσουν και να μοιραστούν τα ταξίδια τους από τη στιγμή που φτάνουν στο αεροδρόμιο. Είναι συναρπαστικό να αποκαλύπτουμε ποια αεροδρόμια συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή στα social media και θεωρούνται τα πιο γραφικά.

Επιπλέον, πολλά αεροδρόμια χρησιμεύουν πλέον ως εισαγωγή στην ομορφιά και τον πολιτισμό των χωρών τους, τα οποία οι επισκέπτες θέλουν να απαθανατίσουν και να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, το εμβληματικό Jungle Boardwalk του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ αφήνει μια μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία βόλτας μέσα σε ένα δάσος μέσα στο αεροδρόμιο και παρέχοντας μια αξέχαστη πρώτη γεύση από τη Μαλαισία».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,202LikesΚάντε Like
89,249 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ