Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
26 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelViral έχει γίνει στο Tik Tok η «σοκολάτα του Ντουμπάι» - Πωλούνται...

Viral έχει γίνει στο Tik Tok η «σοκολάτα του Ντουμπάι» – Πωλούνται χιλιάδες σε λίγα λεπτά

Ούτε ο Γουίλι Γουόνκα (από το Charlie and the Chocolate Factory) δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο viral όσο οι σοκολάτες του Ντουμπάι -πωλούνται χιλιάδες σε λίγα λεπτά- και τώρα η φρενίτιδα έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Ντουμπάι και άλλες χώρες φτιάχνουν τη δική τους “σοκολάτα του Ντουμπάι”, αρχής γενομένης από τη Νέα Ζηλανδία!

Η συγκεκριμένη σοκολάτα πρωτοεμφανίστηκε στο Fix Dessert Chocolatier στο Ντουμπάι κι από εκεί πήρε και το όνομά της, Dubai Chocolate (σοκολάτα του Ντουμπάι). Από τότε η φήμη της έχει εκτοξευτεί με χρήστες του TikTok να ανεβάζουν σχετικά βίντεο δοκιμάζοντάς την και άλλους να προσπαθούν ακόμα και να τη φτιάξουν -χωρίς μεγάλη επιτυχία.

- Advertisement -

Αν ήσασταν και εσείς στα social media τους τελευταίους μήνες, πιθανότατα σας έχουν στοιχειώσει εικόνες και βίντεο αυτής χοντρής σοκολάτας με μια γευστική, πληθωρική γέμιση – κρέμα φιστίκι και κανταϊφι- την οποία οι άνθρωποι κόβουν στη μέση και τρώνε ενώ εσείς τη “λιμπίζεστε” πίσω από το πληκτρολόγιο.

Με το όνομα «σοκολάτα του Ντουμπάι», η πρωτότυπη κατασκευάστηκε από την εταιρεία του Ντουμπάι Fix, όπως αναφέραμε, αλλά ήρθε στην παγκόσμια προσοχή αφού ένα βίντεο του TikTok με μια γυναίκα που την έτρωγε στο αυτοκίνητό της προβλήθηκε περισσότερες από 81 εκατομμύρια φορές!

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 "Can't Get Knafeh of it," "Mind Your Own Busicoff," and "Crazy Over Caramel." Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук – mariavehera257

Από το Ντουμπάι στη Νέα Ζηλανδία!

Οι επισκέπτες στο Botany Night Markets στη Νέα Ζηλανδία έχουν εκπλαγεί από τις μεγάλες ουρές για να αγοράσουν τις μπάρες σοκολάτας ($14 παρακαλώ..) από το Whisked Creations by Niki στο Ώκλαντ, που συνοδεύεται από το tagline «Ο πρώτος δημιουργός της “σοκολάτας του Ντουμπάι” στη Νέα Ζηλανδία».

“Αρχίζουν να κάνουν ουρές από τις 3.30 μ.μ. και οι αγορές δεν ανοίγουν καν μέχρι τις 5 μ.μ!
Άρχισε να δημιουργεί τη δική της εκδοχή της σοκολάτας του Ντουμπάι για τη γιορτή της μητέρας, φτιάχνοντάς την στην κουζίνα της. Όταν έλαβε αιτήματα από όλη τη χώρα, άρχισε να πουλάει στο Διαδίκτυο και πούλησε χιλιάδες μέσα σε λίγα λεπτά.

“Έφτιαχνα 1000 την εβδομάδα. Επειδή είναι όλα φτιαγμένα και διαμορφωμένα στο χέρι, χρειάζεται χρόνος. Και μπορούσα να δω αμέσως στην οθόνη μου, τις παραγγελίες, είχαν φύγει μέσα σε λίγα λεπτά.”

«Υπήρχε μια γυναίκα που ήταν έγκυος από το Χάμιλτον, έκανε μια παραγγελία, αλλά ανησυχούσε πόσο καιρό θα έπαιρνε καθώς ήθελε απεγνωσμένα να τη φάει… Ήρθε το πρωί και γέννησε το απόγευμα. “

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που έπρεπε να σταματήσει τις διαδικτυακές αποστολές ενώ σχεδίαζε πώς να δημιουργήσει περισσότερες σοκολάτες, ανοίγοντας μια νέα κουζίνα, αναλαμβάνοντας η μητέρα της χρέη μάνατζερ καθώς και μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.

Όταν ανακοίνωσε ότι θα τις πουλήσει στη νυχτερινή αγορά Botany, οι αγοραστές μέχρι το Ουέλινγκτον ήταν σε φρενίτιδα αναρωτώμενοι πώς θα μπορούσαν να τις πάρουν!

“Στη τελευταία αγορά στο Papatoetoe, οι άνθρωποι ήρθαν από το Whangārei και το Hamilton. Ήταν τρελό… Ποτέ δεν πίστευα ότι θα απογειωθεί έτσι. Νομίζω ότι είναι επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ κάτι τόσο διαφορετικό”, είπε η ίδια.

Οι λάτρεις της σοκολάτας της Νέας Ζηλανδίας μιλούσαν τόσο πολύ για τη σοκολάτα του Ντουμπάι, λέει η Tori Connell, διευθύντρια της εταιρείας House of Chocolate της Νέας Ζηλανδίας, που αποφάσισαν κι αυτοί να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή!

Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο ως η «δημιουργία του μήνα», ήταν τόσο δημοφιλής που αμέσως την έκαναν μόνιμο μέρος της γκάμας τους. Η χοντρή γεμάτη μπάρα 220 γραμμαρίων (20 $) έχει γίνει πλέον το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

“Πουλάμε χιλιάδες τέτοιες σοκολάτες. Οι άνθρωποι έχουν ακούσει για την τάση του Ντουμπάι και έτσι θέλουν να το δοκιμάσουν, μετά τους αρέσει τόσο πολύ που αγοράζουν περισσότερες.”

Ο συνδυασμός φιστικιού και πάστας knafeh – ένας συνδυασμός από τη Μέση Ανατολή από τριμμένο φύλλο και σιρόπι, είναι κάτι νέο για πολλούς Νεοζηλανδούς, το οποίο προσθέτει στη δημοτικότητά του, λέει.

“Όταν το κάνφε ψήνεται, είναι τραγανό, οπότε η γέμιση έχει αυτό το τραγανό όταν σπάσεις τη μπάρα, καθώς και μια πιο απαλή, κρεμώδη γέμιση πραλίνας. Δεν έχουμε συνηθίσει αυτά τα γλυκά, οπότε ο κόσμος λατρεύει μια νέα, μοναδική γεύση.”

Το House of Chocolate χρησιμοποιεί υλικά της Νέας Ζηλανδίας και αποκαλεί το μπαρ του Pistachio Knafeh Milk Chocolate Bar, αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να την αναφέρουν ως «σοκολάτα του Ντουμπάι», λέει.

Οι μισοί αγοραστές είναι από το Ώκλαντ, με τους υπόλοιπους να απλώνονται σε όλη τη χώρα.
Ο Byron McLean, ιδιοκτήτης του Cocoa Wilds στην O’Connell Street στο CBD του Auckland έχει ήδη δει πώς ένα προϊόν μπορεί να γίνει ξαφνικά δημοφιλές, με τις καυτές σοκολάτες με αφράτο marshmallow.

“Ήταν viral με την έννοια της Νέας Ζηλανδίας – σε μικρότερη κλίμακα από τη σοκολάτα του Ντουμπάι, αλλά ήταν εκπληκτικό να δούμε πόσο γρήγορα διαδόθηκαν τα νέα της. Νομίζω ότι αν έχετε ένα προϊόν που φαίνεται καλό, έχει καλή γεύση και είναι διαφορετικό – όπως η σοκολάτα του Ντουμπάι – μπορεί πραγματικά να απογειωθεί, ακόμη και σε μια κρίση κόστους ζωής, η σοκολάτα είναι η μικρή απόλαυση των ανθρώπων».

Το κατάστημά του προσφέρει τώρα τη δική του εκδοχή που ονομάζεται «Viral Dubai chocolate», για 24,99 δολάρια.

“Ήταν τόσο δημοφιλές που θέλουμε να αγοράσουμε περισσότερο από ό,τι μπορούμε να φτιάξουμε – καθώς χρειάζονται δύο ημέρες για να το φτιάξουμε.”

Στο Christchurch, αυτή την εβδομάδα, η κριτικός φαγητού Sophie Stevens δοκίμασε μια εκδοχή biscoff της σοκολάτας του Ντουμπάι, λέγοντας ότι πλέον «οι σοκολάτες του Ντουμπάι βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία». Αφού έκανε το “υποχρεωτικό” κόψιμο στη μέση, λέει ότι είναι «νόστιμο» και «πολύ πιο τραγανό από όσο νόμιζα».

Οι αυθεντικές μπάρες Dubai Fix πωλούν τώρα 500 σε λίγα λεπτά, είπε στο CNN η δημιουργός της σοκολάτας, Sarah Hamouda, αλλά παρόλο που έχει λάβει ερωτήσεις από όλο τον κόσμο, δεν τις εξάγουν προς το παρόν σε άλλες χώρες. Αυτό όμως, άφησε τις σοκολάτες σε όλο τον κόσμο να παράγουν τη δική τους εκδοχή για να ικανοποιήσουν τα εκατομμύρια που θέλουν να τη δοκιμάσουν.

Οι ουρές στις αγορές του Ώκλαντ και οι διαδικτυακοί αγοραστές που συγκεντρώνονται χιλιάδες μέσα σε λίγα λεπτά δείχνουν ότι οι Νεοζηλανδοί έχουν “υποκύψει” σε αυτή τη νέα τάση!

Τώρα, κατά πάσα πιθανότητα, ψάχνετε και εσείς που μπορείτε να τη βρείτε… το ίδιο κάναμε και εμείς!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,223LikesΚάντε Like
89,310 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ