Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
23.5 C
Athens
ΑρχικήΙταλίαΤοσκάνηΤοσκάνη: Η ιστορική βίλα της Βασίλισσας Βικτωρίας πωλείται για περισσότερα από 55...

Τοσκάνη: Η ιστορική βίλα της Βασίλισσας Βικτωρίας πωλείται για περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια!

Η αγαπημένη βίλα της Βασίλισσας Βικτωρίας στην Τοσκάνη πωλείται για περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια!
Κάποτε ένας αγαπημένος προορισμός διακοπών για τη Βασίλισσα Βικτώρια , και φημολογείται ότι περιγράφηκε σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ιταλικής λογοτεχνίας, η Villa Palmieri είναι γεμάτη ιστορία και τώρα μπορεί να περάσει στα χέρια όποιου έχει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ (55 εκατομμύρια δολάρια)!

Βρίσκεται στους λόφους στα περίχωρα της Φλωρεντίας, η βίλα απλώνεται σε σχεδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο κήπος της εκτείνεται σε εννέα εκτάρια (22 στρέμματα), καθιστώντας την το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στην πόλη, σύμφωνα με την Dreamer Real Estate, η οποία διαχειρίζεται την πώληση.

- Advertisement -

Στους χώρους, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν μέσω του ελικοδρόμιο αλλά και να απολαύσουν το γήπεδο τένις, τους καταπράσινους κήπους και μια αρχαία πισίνα. Μέσα στο σπίτι, εν τω μεταξύ, υπάρχουν 23 υπνοδωμάτια και 19 μπάνια, όλα με τους δικούς τους περίτεχνους εσωτερικούς χώρους και διατεταγμένα γύρω από μια εσωτερική αυλή.

Η βίλα χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και ανήκε για πρώτη φορά στην οικογένεια Fini πριν αγοραστεί το 1454 από τον Matteo di Marco Palmieri, ο οποίος δάνεισε το όνομά του στο ακίνητο. Το 1760, πέρασε στα χέρια των Άγγλων όταν το αγόρασε ο τρίτος Κόμης Κάουπερ, και στη συνέχεια ανήκε στον κόμη του Κρόφορντ και του Μπαλκάρρες.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που επισκέφθηκε για πρώτη φορά η Βασίλισσα Βικτώρια, μένοντας στη βίλα για ένα μήνα το 1888, πριν επιστρέψει το 1893 και το 1894. Πλάκες που μνημονεύουν τον χρόνο της εκεί διακρίνονται ακόμα σε μερικά δέντρα στον κήπο.

Η Βικτώρια φρόντισε να έχει όλες τις ανέσεις του σπιτιού της ενώ βρισκόταν στη βίλα, κανονίζοντας να της στείλουν ένα κρεβάτι, δύο πολυθρόνες, καναπέ, τραπέζι γραφής και μπάνιο πριν από τη διαμονή της, μαζί με άλλα έπιπλα και δύο πορτρέτα του αείμνηστου συζύγου της, Πρίγκιπα Albert, ανέφεραν οι New York Times το 1888.

«Η βασίλισσα εκτιμά πολύ την πλήρη απομόνωση της βίλας και την τέλεια μοναστική ησυχία που προσφέρει», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Luxury Historic Mansion in Florence

Πριν από τη σύνδεση της Victoria με το ακίνητο, ήταν ήδη συνδεδεμένο με έναν από τους πιο διάσημους συγγραφείς της Ιταλίας, τον Giovanni Boccaccio, ο οποίος φέρεται να περιέγραψε τους κήπους του στο «Decameron» του – που τώρα θεωρείται αριστούργημα στον ιταλικό λογοτεχνικό κανόνα, ενώ χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Αν μπορούσε να γίνει ο Παράδεισος στη γη, δεν θα ήταν πουθενά αλλού παρά σε αυτό το μέρος».

Απομεινάρια του ιστορικού του παρελθόντος εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα στο ακίνητο, επίσης, με τη μορφή τοιχογραφιών, πινάκων ζωγραφικής και προτομών, ενώ σε νεότερους χρόνους, έχει φιλοξενήσει μια συλλογή Givenchy και έχει γίνει χώρος εκδηλώσεων και γάμων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,311 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ