Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΦονικές πλημμύρες στην Ευρώπη -Τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές μετά τη καταιγίδα Μπόρις

Φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη -Τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές μετά τη καταιγίδα Μπόρις

Τμήματα της Ευρώπης έχουν δει καταστροφικές πλημμύρες καθώς η βροχή ενός μήνα έπεσε μέσα σε μόλις 24 ώρες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η φονική καταιγίδα Μπόρις, που έπληξε την κεντρική και ανατολική Ευρώπη σάρωσε στο περασμά της αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αλλά και εικόνες βιβλικής καταστροφής. Οι φονικές καταιγίδες έπληξαν τις Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Αυστρία, ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις για δεύτερο κύμα.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με θυελλώδεις καύσωνες στην Ελλάδα και καταιγίδες στην Ελβετία, την Ιταλία και τη Γαλλία μόνο τον Ιούλιο.

- Advertisement -

Τώρα, τμήματα της κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, έχουν κατακλυστεί από ακραίες πλημμύρες μετά από βροχή ενός μήνα που έπεσε μέσα σε μόλις 24 ώρες αυτό το Σαββατοκύριακο. Η καταιγίδα Μπόρις οδήγησε σε κλείσιμο δρόμων, διακοπές ρεύματος και τουλάχιστον 16 νεκρούς, με τις βροχές και τον άστατο καιρό να αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τρίτη.

Πού είναι οι πλημμύρες στην Ευρώπη

Η καταιγίδα Μπόρις έχει προκαλέσει καταστροφικές ζημιές σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο περιλαμβάνουν τα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Τσεχίας, καθώς και της Αυστρίας και της Σλοβακίας.

Στην Αυστρία, η περιοχή γύρω από τη Βιέννη έχει κηρυχθεί ως ζώνη καταστροφής, ενώ άνθρωποι πνίγηκαν στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται στην Τσεχία. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψει κάποιος

Δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη συμβουλή κατά των ταξιδιών στις πληγείσες περιοχές, αν και έχουν προστεθεί επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις πλημμύρες στην Πολωνία και την Αυστρία. Οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αύριο. Εάν πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι σε κάποια από αυτές τις χώρες και ανησυχείτε, το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον πάροχο του ταξιδιού σας για να δείτε τι μπορεί να γίνει.

Παγκόσμια βοήθεια

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ανταποκρίνεται στις πλημμύρες – μπορείτε να κάνετε δωρεά στην IFRC εδώ .

Ο Τσεχικός Στρατός Σωτηρίας υποστηρίζει τους άστεγους κατά τη διάρκεια των πλημμυρών. Κάντε δωρεά στον Στρατό της Σωτηρίας εδώ .

Για μια πλήρη λίστα με τις τσέχικες φιλανθρωπικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στις πλημμύρες, κατευθυνθείτε στο expats.cz .

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ