Η Θεσσαλία, με την πλούσια αγροτική της παραγωγή, ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο πολιτιστικό αξιοθέατο: το Μουσείο Οίνου και Τσίπουρου.
Την προηγούμενη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, κατά την ετήσια εκδήλωση της Γιορτής του Κρασιού στον Αμπελώνα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια είναι η κατασκευή Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου. Το νέο μουσείο θα αναδείξει την παράδοση και τη γαστρονομία της περιοχής μέσω της προβολής ταυτοτικών προϊόντων –αμπέλια, σταφύλια, κρασί και τσίπουρο.
Δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα:
«Στο πλαίσιο των δράσεων Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή ένα Μουσείο Οίνου και Τσίπουρου, το οποίο θα αποτελέσει ένα εμβληματικό σημείο για την πορεία αυτών των ταυτοτικών προϊόντων και την ανάδειξη της τοπικότητας. Ένα μουσείο που θα είναι επισκέψιμο σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες».
Πηγή: larissanew.gr
Δείτε επίσης:
- Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη άνοιξε το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη γραβάτα!
- Εγκαινιάστηκαν δύο νέα μουσεία στην Αρκαδία
- Αυτά τα 24 μέρη προστέθηκαν μόλις στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
- Τέλος εποχής: Η μεγάλη αλλαγή έρχεται στα ευρωπαϊκά ταξίδια τον Νοέμβριο
- Η αεροπορική εταιρεία που έκανε κατά λάθος προσφορά έκπτωσης 85% σε εισιτήρια πρώτης θέσης