Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΤα 6 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στην Ισπανία αυτό το φθινόπωρο

Τα 6 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στην Ισπανία αυτό το φθινόπωρο

Μετά από ένα καυτό καλοκαίρι, το δροσερό φθινοπωρινό αεράκι είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή στην Ισπανία. Χωρίς να χρειάζεται να αποφύγει κανείς τον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, οι ταξιδιώτες έχουν περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσουν την ύπαιθρο το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων των πολλών όμορφων παραλιών που συνήθως – ανάλογα με την τοποθεσία – παραμένουν αρκετά ζεστές για κολύμπι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Εκτός από τον ευχάριστο καιρό, υπάρχουν και άλλα συναρπαστικά πραγματάκια που μπορείτε να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας. Και για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για να απολαύσετε τα καλύτερα φθινοπωρινά τοπία.

- Advertisement -

Οι κορυφαίοι προορισμοί που κάνουν ένα ταξίδι στην Ισπανία το φθινόπωρο μια μοναδική εμπειρία

La Rioja: Για τους λάτρεις του κρασιού

Δεν υπάρχει κακή εποχή για δοκιμή κρασιού, αλλά το φθινόπωρο είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε τη διασημότερη οινοπαραγωγική περιοχή της Ισπανίας – τη La Rioja. Στα εκατοντάδες αμπελοτόπια αυτής της μικρής βόρειας επαρχίας, τα σταφύλια συλλέγονται, πιέζονται και εμφιαλώνονται. Η πόλη Logroño γιορτάζει αυτή την έντονη δραστηριότητα με τη Fiesta de San Mateo στα μέσα Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι πλατείες και οι δρόμοι γεμίζουν με κόσμο που απολαμβάνει δωρεάν συναυλίες και άφθονο κρασί.

Ανδαλουσία: Για διακοπές σαν καλοκαίρι

Η ζέστη έχει υποχωρήσει, η πολυκοσμία του καλοκαιριού έχουν φύγει, και οι παραλίες της Ανδαλουσίας φαίνονται πιο ελκυστικές από ποτέ. Μπορείτε να απολαύσετε μια “καλοκαιρινή” απόδραση σε ένα άνετο θέρετρο στη Μαρμπέγια ή να κατευθυνθείτε προς το Φυσικό Πάρκο Cabo de Gata-Níjar, όπου οι παραλίες είναι περιτριγυρισμένες από φυσική ομορφιά. Συνήθως, η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει κάτω από τους 18°C μέχρι τον Νοέμβριο – αρκετά ζεστό για κολύμπι ή τουλάχιστον για μια γρήγορη βουτιά.

Αν σας αρέσει ο ήλιος αλλά προτιμάτε να μείνετε στεγνοί, η περίοδος εκτός αιχμής είναι ιδανική για να επισκεφθείτε σημαντικά αξιοθέατα που το καλοκαίρι είναι γεμάτα κόσμο, όπως η Αλάμπρα στη Γρανάδα ή το Μουσείο Πικάσο στη γενέτειρα του καλλιτέχνη, τη Μάλαγα.

Μαρμπέγια
Shutterstock

Jaén: Καλύτερο μέρος για τη συγκομιδή ελιάς

Δεν είναι μόνο τα σταφύλια που μαζεύονται αυτή την εποχή του χρόνου. Οι ελιές συλλέγονται σε ολόκληρη την Ισπανία, αλλά στην επαρχία της Ανδαλουσίας, Jaén, η εμπειρία είναι καλύτερη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που ονομάζεται “verdeo”, οι πράσινες ελιές συγκομίζονται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο και στη συνέχεια πιέζονται για να παράγουν το νόστιμο υγρό χρυσάφι που απολαμβάνουμε στα τάπας μας. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να περιηγηθείτε σε μια φάρμα ή επισκεφθείτε την αρχή Δεκεμβρίου για το ετήσιο Φεστιβάλ Ελιάς στη Martos, το οποίο γιορτάζει το τέλος της συγκομιδής με συναυλίες, εκθέσεις τέχνης, παραστάσεις φλαμένκο και τελετές παρασκευής ελαιόλαδου.

Μενόρκα
Shutterstock

Μενόρκα: Το καλύτερο νησί για γευσιγνωσία τυριού

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μενόρκα τον Οκτώβριο, μπορείτε να απολαύσετε μερικές τελευταίες μέρες στην παραλία και να δοκιμάσετε από τα καλύτερα τυριά του νησιού στη Γιορτή Τυριού Mahón. Το τυρί, που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ, είναι από γάλα αγελάδας και αποκαλύπτει την αρχαία αγροτική και τυροκομική παράδοση της Μενόρκας. Υπάρχουν μερικές τυροκομικές μονάδες στο νησί που μπορείτε να επισκεφθείτε, όπως η Sabaida, η οποία προσφέρει την εμπειρία «αγρότης για μια μέρα». Αν όμως πάτε κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα έχετε τη σπάνια ευκαιρία να βρείτε όλους τους κορυφαίους παραγωγούς τυριού του νησιού συγκεντρωμένους σε ένα μέρος. Ελάτε πεινασμένοι και απολαύστε το φθινοπωρινό σας νησιωτικό ταξίδι με μια γιορτή γεμάτη λιχουδιές.

Πυρηναία: Για φθινοπωρινή πεζοπορία

Μόλις οι θερμοκρασίες πέσουν είναι η ιδανική εποχή για πεζοπορία. Το φθινόπωρο, αυτή η σχεδόν 500 χιλιομέτρων οροσειρά γεμίζει με φθινοπωρινά χρώματα από δρυς, καστανιές και οξιές. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που σας δίνουν πρόσβαση σε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία των Πυρηναίων, με κορυφαίους προορισμούς το Εθνικό Πάρκο Ordesa y Monte Perdido στην Αραγονία (επίσης δημοφιλές για canyoning) και την περιοχή Cerdanya στην Καταλονία, μια ηλιόλουστη και εντυπωσιακή κοιλάδα που μοιράζεται μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας.

Garrotxa
Shutterstock

Garrotxa: Για τα πιο όμορφα φθινοπωρινά χρώματα

Ανάμεσα στη Βαρκελώνη και τα Πυρηναία, υπάρχει μια αρχαία ηφαιστειακή περιοχή γνωστή για τα καταπράσινα δάση, το εντυπωσιακό τοπίο και την υψηλής ποιότητας γαστρονομία. Με το δικό της μικροκλίμα – ούτε αλπικό ούτε εντελώς μεσογειακό – η La Garrotxa είναι ένας πράσινος παράδεισος όπου μπορείτε να απολαύσετε τα φθινοπωρινά χρώματα. Έξω από την κεντρική πόλη Olot, το δάσος Fageda d’en Jordà είναι το καλύτερο σημείο για να δείτε τις οξιές να αλλάζουν αποχρώσεις, αλλά θα βρείτε χρωματιστές γωνιές σε όλη την περιοχή, η οποία είναι καλά οργανωμένη με πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που περνούν από αρχαίες ροές λάβας στο Sant Joan les Fonts και από απίστευτα τοποθετημένα χωριά, όπως το Castellfollit de la Roca.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ