Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΤα 15 ψηλότερα ξενοδοχεία του κόσμου

Τα 15 ψηλότερα ξενοδοχεία του κόσμου

Τα ψηλότερα ξενοδοχεία του κόσμου ενσαρκώνουν την υπερβολή και την καινοτομία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, προσφέροντας στους επισκέπτες τους μια μοναδική εμπειρία διαμονής κυριολεκτικά στα ύψη. Οι ουρανοξύστες-ξενοδοχεία δεν ξεχωρίζουν μόνο για την επιβλητική τους όψη, αλλά και για την πολυτέλεια και τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που παρέχουν. Τα πολυώροφα αυτά κτίρια που αγγίζουν τα σύννεφα έχουν πανοραμική θέα στις μητροπόλεις, όπου δεσπόζουν, και συνήθως φιλοξενούν εμπορικά καταστήματα. Στην παρακάτω λίστα, ωστόσο, θα δείτε τα δεκαπέντε ψηλότερα κτίρια που λειτουργούν αποκλειστικά ως ξενοδοχεία.

1. Gevora Hotel – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στο Ντουμπάι. Το 4 αστέρων Gevora Hotel με τους 75 ορόφους έχει ύψος 356 μέτρα. Διαθέτει 528 μονάδες, από δωμάτια 46 τ.μ. μέχρι σουίτες 85 τ.μ. Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείο υπάρχει εξωτερική πισίνα που προσφέρει πανοραμική θέα στον ορίζοντα του Ντουμπάι.

- Advertisement -

2. JW Marriott Marquis Hotel Dubai – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το 72 ορόφων JW Marriott Marquis Hotel Dubai είναι ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο δίδυμων πύργων. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα ύψους 355μ. έχει έκταση 3.700 τ.μ. και διαθέτει 1.608 δωμάτια και μια πισίνα. Οι συμμετρικοί πύργοι διαρρυθμίστηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θέα στο Burj Khalifa, τον Business Bay και τη θάλασσα. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν 12 βραβευμένα εστιατόρια, μπαρ και σαλόνια. Το μπαρ Vault προσφέρει την καλύτερη θέα.

3. Rose Rayhaan by Rotana – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Rose Rayhaan by Rotana έχει ύψος 333 μ. και 71 ορόφους. Διαθέτει 462 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με πανοραμική θέα στο Ντουμπάι. Ο μπλε ουρανοξύστης που στο ψηλότερο σημείο του δεσπόζει ένα τριαντάφυλλο δε σερβίρει αλκοολούχα ποτά. Έχει, ωστόσο, δύο εξαιρετικά εστιατόρια κι ένα εικοσιτετράωρο καφέ. Οι σάουνες και τα ατμόλουτρα διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο. Επιπλέον, έχει τζακούζι και εξωτερική πισίνα.

4. Burj Al Arab – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Burj Al Arab, ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στον κόσμο, κατασκευάστηκε σε ένα τεχνητό νησί στην παραλία Jumeirah. Το ξενοδοχείο 7 αστέρων έχει ύψος 332 μ. έχει 56 ορόφους και μόνο 199 σουίτες, οι οποίες ωστόσο είναι τεράστιες. Η μικρότερη σουίτα είναι 169 τ.μ. ενώ η μεγαλύτερη και πιο πολυτελής είναι 780 τ.μ. Εκτός από την εμβληματική τοποθεσία, το σχήμα και τις εντυπωσιακές σουίτες το ελικοδρόμιο στην κορυφή του προσελκύει τα περισσότερα βλέμματα.

5. Jumeirah Emirates Towers – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το ξενοδοχείο Jumeirah Emirates Towers, που άνοιξε το 2000, έχει ύψος 309 μ. και βρίσκεται στην οδό Sheikh Zayed. Διαθέτει 400 δωμάτια ―συμπεριλαμβανομένων 40 πολυτελών σουίτων― που εκτείνονται σε 56 ορόφους. Το business ξενοδοχείο συνδέεται απευθείας με το μετρό του Ντουμπάι, γεγονός που καθιστά εύκολες τις μετακινήσεις. Υπάρχει ένας όροφος αποκλειστικά για γυναίκες.

6. Baiyoke Sky Hotel Bangkok – Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

To Baiyoke Sky Hotel Bangkok έχει ύψος 304 μ. και 88 ορόφους. Στον 77ο όροφο υπάρχει κατάστρωμα παρατήρησης. Και στα 673 δωμάτια του ουρανοξύστη μπορείτε να απολαύσετε την ίδια θέα, ωστόσο, από την άνεση του κρεβατιού σας. Στον 83ο όροφο θα βρείτε ένα κοκτέιλ μπαρ με πανοραμική θέα και στον 84ο όροφο, ένα περιστρεφόμενο κατάστρωμα.

7. Tower Plaza Hotel – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το 5 αστέρων Tower Plaza Hotel ύψους 294 μ. στεγάζεται σε έναν σύγχρονο ουρανοξύστη στην οδό Sheikh Zayed και διαθέτει 65 ορόφους και 415 πολυτελή δωμάτιά. Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε μια εξωτερική πισίνα περιτριγυρισμένη από καταπράσινα φυτά και θέα στο Ντουμπάι, ένα υδρομασάζ και ένα εξαιρετικό μπαρ.

8. Four Seasons Hotel Bahrain Bay – Μανάμα, Μπαχρέιν

Το Four Seasons Hotel Bahrain Bay βρίσκεται στο δικό του τεχνητό νησί και συνδέεται επαρκώς με την πόλη. Έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με αρ ντεκό κρουαζιερόπλοιο. Έχει ύψος 270 μ. και 68 ορόφους. Διαθέτει 263 πολυτελή δωμάτια με θέα στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν και τον περσικό κόλπο, εξωτερική πισίνα και παραλία με λευκή αμμουδιά.

9. Nassima Tower Hotel Apartments – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Nassima Tower Hotel Apartments έχει ύψος 269 μ. και βρίσκεται στο κέντρο του Ντουμπάι επί της οδού Sheikh Zayed. Διαθέτει 60 ορόφου και 119 δωμάτια. Ο σχεδιασμός τους είναι μάλλον απλοϊκός, αλλά η θέα ανταμείβει τους επισκέπτες του.

10. Centara Grand & Bangkok Convention Centre CentralWorld – Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Το Centara Grand At Centralworld βρίσκεται στο κέντρο της Μπανγκόκ και είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης. Έχει ύψος 235 μ., 55 ορόφους και 505 δωμάτια. Είναι περιτριγυρισμένο από καταστήματα και εστιατόρια και ακριβώς δίπλα του βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα της νοτιοανατολικής Ασίας.

11. 1717 Broadway – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το ουρανοξύστης 1717 Broadway περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, το Courtyard New York Manhattan/Central Park και το Residence Inn New York Manhattan/Central Park. Το ξενοδοχείο 230 μ. και 68 ορόφων διαθέτει 639 δωμάτια με μοναδική θέα.

12. Swissôtel The Stamford – Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Το 5 αστέρων Swissôtel The Stamford βρίσκεται στην καρδιά της Σιγκαπούρης. Διαθέτει 1.252 δωμάτια που εκτείνονται στους 73 ορόφους του και πληθώρα εστιατορίων και μπαρ, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβευμένου με αστέρι Michelin στον 70ο όροφο. Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε δύο εξωτερικές πισίνες και ένα πολυτελές σπα.

13. Detroit Marriott at the Renaissance Center – Ντιτρόιτ, ΗΠΑ

Το Renaissance Center στο Ντιτρόιτ είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με επτά πύργους. Το Detroit Marriott at the Renaissance Center έχει 73 ορόφους και 1.298 δωμάτια, εκ των οποίων τα 52 είναι πολυτελείς σουίτες. Άνοιξε το 1977, αλλά ανακαινίστηκε πλήρως το 2004. Διαθέτει ένα εντυπωσιακό οκταώροφο λόμπι με γυάλινη οροφή, μπαλκόνια και βεράντες.

14. Carlton Downtown Hotel – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το 4 αστέρων φουτουριστικό ξενοδοχείο Carlton Downtown ολοκληρώθηκε το 2017 και διαθέτει 357 δωμάτια που εκτείνονται σε 49 ορόφους. Τα δωμάτια έχουν πανοραμική θέα στην πόλη και κομψό σχεδιασμό. Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου θα βρείτε το Level 47 Bar & Lounge, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον έναστρο ουρανό πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ.

15. Hotel Riu Plaza Guadalajara – Γουαδαλαχάρα, Μεξικό

Το Hotel Riu Plaza Guadalajara έχει ύψος 215 μ. και διαθέτει 44 ορόφους με 550 δωμάτια. Ο τελευταίος όροφος έχει ελικοδρόμιο και φανταστική πανοραμική θέα. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε εξωτερική πισίνα και ένα πολυτελές σπα, το Moon Liz Spa.

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ