Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΠώς να προστατευτείτε από κρυφές κάμερες παρακολούθησης σε τουριστικά καταλύματα

Πώς να προστατευτείτε από κρυφές κάμερες παρακολούθησης σε τουριστικά καταλύματα

Η αυξανόμενη χρήση κρυφών καμερών σε καταλύματα έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των επισκεπτών. Οι κακόβουλες κάμερες συχνά κρύβονται σε απροσδόκητα σημεία, καταγράφοντας τους ενοικιαστές χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ουδεμία σχέση έχουν με τις νόμιμες ορατές κάμερες που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες για την προστασία της περιουσίας τους.

Η Airbnb απαγόρευσε πρόσφατα τις κάμερες ασφαλείας σε ενοικιαζόμενες μονάδες «ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τον σκοπό ή την προηγούμενη γνωστοποίηση». Στη Booking.com υπήρχε ήδη στους όρους και τους κανονισμούς η απαγόρευση σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά ακόμα και με την ύπαρξη κανονισμού, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι όλοι οι ιδιοκτήτες συμμορφώνονται. Η παρουσία, ωστόσο, κρυφών καμερών σε μονάδες είναι σπάνια, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε πώς να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας.

- Advertisement -

Τι να κάνετε αν βρείτε κάμερα στο κατάλυμα που μένετε

Εάν βρείτε κρυφή κάμερα στο κατάλυμα που ενοικιάζετε, μη μιλήσετε γι’ αυτήν στον ιδιοκτήτη του. Συγκεντρώστε αποδεικτικά στοιχεία, τραβώντας με προσοχή φωτογραφίες της κάμερας, και φύγετε όσο πιο σύντομα μπορείτε από τη μονάδα. Η προσωπική σας ασφάλεια προέχει και θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή σας κατά τη λήψη φωτογραφιών ή εάν έρθετε σε σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη. Εάν βρείτε κάμερα, είτε είναι ενεργοποιημένη είτε όχι, προτείνεται να επικοινωνήσετε αμέσως με τις τοπικές αρχές, αλλά και να υποβάλετε καταγγελία στην πλατφόρμα ενοικίασης που χρησιμοποιήσατε, παραθέτοντας τα αποδεικτικά στοιχεία που καταφέρατε να συγκεντρώσετε.

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε κατά την είσοδό σας στο κατάλυμα

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε μόλις φτάσετε στο κατάλυμα είναι να ελέγξετε τις εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα τα κενά στους τοίχους, τις τρύπες, τους αεραγωγούς και τις οπές για βίδες και πρίζες. Δώστε επιπλέον προσοχή στους συναγερμούς καπνού και τους καθρέφτες, καθώς θα μπορούσαν να είναι αμφίδρομοι. Εάν εντοπίσετε κάτι για το οποίο, όμως, δεν είστε σίγουροι εάν είναι κάμερα, καλύψτε το διακριτικά με ένα αντικείμενο, όπως μία πετσέτα. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να μην πείτε κάτι ή κάνετε κάτι που δε θα θέλατε να καταγραφεί και που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ